– Presentació del llibre RETALLS de Teresa Vergés – Biblioteca Jaume Fuster – 2018.05.24

Presentació del llibre RETALLS de Teresa Vergés

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Fa força temps que coneixem a la Teresa Vergès, ens trobem sovint a les Rodes de Premsa relacionades amb les Arts Escèniques, i és que juntament amb la seva parella, en l’Enric Sunyol porten un programa (Temps d’espectacle), que parla de “Teatre” a Ràdio Gràcia. Ells dos s’estimen el Teatre amb veritable passió perquè a més a més ha estat la seva vida, ja que han treballat com a actors i l’Enric encara dirigeix algunes propostes escèniques.

Coincidim també força sovint en alguns teatres, tot veient el que ens agrada a tots quatre, o en algunes de les manifestacions en defensa dels nostres representants polítics, injustament empresonats. És per tot això que ja els considerem uns bons amics.

La Teresa Vergés forma part d’un grup d’una vuitantena de dones del nostre barri de Gràcia (www.creadoresdegracia.cat), sota el paraigua del Projecte Minerva, per què totes elles desenvolupen diferents arts, com poden ser teatre, dansa, pintura, poesia, mosaics, tèxtil, clowns o performances. D’ençà que neix aquest Projecte, estan connectades i comparteixen experiències i obtenen una millor visibilitat.

Però, ves per on, no coneixíem la seva faceta de poetessa i també hem descobert que va guanyar el primer premi en la modalitat de relats, temàtica Festa de Sant Medir, dins dels premis del Concurs Literari Vila de Gràcia.

La Teresa té un parell de llibres editats que pertanyen a una sèrie de contes per a infants anomenada “Amigues espacials“.

Ahir dijous va tenir lloc la presentació del seu llibre RETALLS a la Biblioteca Jaume Fuster acompanyada de la seva editora Mari Tortosa, responsable de Serial Edicions.

És el seu primer recull de poemes on els sentiments com les pors, el dolor i també l’amor en són els protagonistes, d’alguna manera tots aquells sentiments que són els que ens toca compartir i viure a través de les diferents experiències que ens va regalant la vida.

Ens va llegir la dedicatòria que ha fet la Lloll Bertràn i que s’inclou al llibre, i que descriu a la Teresa com una ànima sensible, culta i enamorada de la vida i de l’art.

Com podem llegir a la contraportada RETALLS és un recull de poemes desenvolupats a través de pensaments i de sensacions, cercant formes cap a nous criteris de percebre la poesia. A Retalls alguns poemes surten del cor, altres de l’ànima i molts de voler copsar experiències quotidianes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I certament així ho vam percebre amb la lectura d’alguns dels poemes que ens va fer la mateixa Teresa, amb el cor i l’ànima a la mà, i una sensibilitat exquisida. Ho podeu escoltar en l’àudio que vam gravar.

El llibre està estructurat en sis parts precedides per un poema d’introducció. Segons comenta la mateixa Teresa, ha estat una manera de destriar els poemes segons els sentiments que els han inspirat: De la innocència, De l’entorn, De l’aprenentatge de la pell, De les moltes cares de l’amor, De pensaments i Del dolor i la superació. Un recull de 36 poemes seleccionats entre més d’un centenar que té escrits.

Cal destacar que les fotografies que acompanyen els poemes són de la mateixa Teresa expressament escollides.

Evidentment vam comprar el llibre i ella ens el va dedicar. Ara amb ganes de llegir-ho tranquil·lament i deixar que ens amari la sensibilitat que hi ha a les seves pàgines.

Tal com et van comentar, Teresa, ara esperem el “Retalls 2” ….

Títol: Retalls
Autora: Teresa Vergés i Adrià
Editorial: Serial Ediciones
Data de publicació: març 2018
Pàgines: 77

2 pensaments a “– Presentació del llibre RETALLS de Teresa Vergés – Biblioteca Jaume Fuster – 2018.05.24

 1. mari carmen santos

  Havia llegit els poemes i són preciosos, sap que m’encanten, però sentir els poemes per ella mateixa és una delícia, va ser un acte entranyable ple de sensibilitat. Té molts poemes amagats al seu pc, esperem que els deixi volar en llibertat i podem gaudir -ne tots.Les coses belles de la vida no poden estar tancades. Retalls 2 i els que calguin

  Respon
  1. Imma Barba

   Jo també vaig quedar enamorada dels seus poemes, de la seva manera de llegir-los i de compartir amb nosaltres tanta intimitat. Amb ganes de més estones com aquesta.
   Salutacions.

   Respon

Deixa un comentari