– Roda de premsa – FESTIVAL MAS i MAS 2018 – Teatre Coliseum – 2018.05.23 (temp. 17/18 – RdP 083)

Roda de premsa FESTIVAL MAS i MAS 2018 – (temp. 17/18 – RdP nº 83)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

L’any passat l’ajuntament va creure que fóra bo que el recinte del Teatre Grec no tanques durant el mes d’agost per tal d’allargar l’estiu cultural de la ciutat de Barcelona i de pas aprofitar un recinte totalment desaprofitat amb un aforament al voltant de 2.000 persones. És per això que va convocar un concurs públic que finalment va guanyar l’organització del Festival Mas i Mas, personalitzat en Joan Mas, un dels més importants promotors musicals de casa nostre.

Nosaltres “els Voltaires” vàrem aprofitar aquesta oportunitat i vam assistir alguns d’aquests espectacles musicals, malgrat que hem de reconèixer que aquesta branca de la cultura no és precisament la que més ens fa “trempar”, a diferència del Teatre i les Arts Escèniques. Malgrat tot, sembla que els resultats d’aquesta apertura no van aconseguir els resultats que s’esperaven.  Aquest argument és l’imput que em va arribar el dia de la Roda de Premsa del Festival Grec, i semblava que Mas i Mas havia decidit no utilitzar el Teatre Grec aquesta temporada.

Curiosament ahir al matí en aquesta presentació de la programació del Festival MAS i MAS, es va informar que no es fa al Teatre Grec no pas per la voluntat de l’organització del Festival, sinó per la decisió de l’ajuntament de Barcelona per “falta de pressupost”…. i a més a més han avisat d’aquesta decisió (de no obrir el Teatre Grec a l’agost) un pel tard, quan l’organització del Festival Mas i Mas ja tenia gairebé la programació compromesa i tancada. La decisió de l’ajuntament, ha provocat que malauradament bona part d’aquesta programació s’hagi tingut que anul·lar precipitadament.

La meva opinió és que la política cultural de l’ajuntament de Barcelona és totalment erràtica i va donant bandades constantment sense saber ven bé per on ha d’anar. Desitjo que ben aviat canviï el signe polític del meu ajuntament, perquè es pugui donar la importància que ha de tenir la cultura a la nostra ciutat.

Per sort l’organització del Festival Mas i Mas, ha trobat el suport del Teatre Coliseum que s’ha ofert a obrir el Teatre durant el mes d’agost i això ha permès programar almenys els 6 principals espectacles previstos, encara que amb una capacitat inferior que la del Teatre Grec, però també força important de 1.100 espectadors per sessió. La resta d’espectacles es repartiran entre les Sales Jamboree, Tarantos i Dancing Moog.

Amb un presupost de 350.000 €, la programació del Festival entre el 31 de juliol i el 31 d’agost, acull prop de 70 espectacles diferents en més de 200 actuacions emmarcades en estils com el jazz, el blues, el soul, el swing, l’R&B, o la música electrònica.

El concert inaugural, tindrà lloc a l’escenari del Teatre Coliseum el 31 de juliol, serà una veritable festa, un devessall de ritme a càrrec de la brass band del moment: Lucky Chops, una formació que s’ha fet viral a la xarxa amb les seves agosarades revisions de clàssics del pop, el soul i el funk.

Al mateix escenari s’hi congregaran grups de la talla de:

  • Incognito (5 d’agost), referent indiscutible de l’acid jazz
  • Electro Deluxe (11 d’agost), formació carregada de groove que presentarà el seu darrer disc, “Circle
  • Andrea Motis Swing Tribute (23 d’agost), un nou espectacle ideat per una de les artistes més reputades del nostre país en el terreny del jazz
  • Juan Perro Sexteto (25 d’agost), que revisarà en format de sextet el darrer treball de Santiago Auserón, “El viaje
  • Clarence Bekker Band (31 d’agost), que serà l’encarregada de tancar el Festival amb un espectacle de soul i funk en què a més de música també hi haurà dansa, amb una sèrie de convidats molt especials.

Com a novetat de la present edició, en la programació al Jamboree s’inclourà, de l’1 al 7 d’agost, la Global Music Foundation Barcelona 18, una sèrie de concerts, tallers i sessions “after hours” amb artistes de primer nivell, com són el llegendari trompetista Eddie Henderson, el gegant del piano Bruce Barth, la diva del jazz i dues vegades nominada al Grammy René Marie o el saxofonista Perico Sambeat, entre molts d’altres. Aquests músics no només actuaran a sobre l’escenari del Jamboree, sinó que, a més a més, oferiran seminaris i tallers als estudiants que s’apuntin al curs.

Classes instrumentals i vocals, tallers de grup, assajos supervisats… tindran lloc al Taller de Músics i al Club Natació Atlètic Barceloneta, al llarg de la setmana que dura aquest esdeveniment. D’aquesta manera, el San Miguel Mas i Mas Festival completa la seva oferta de concerts amb un programa d’activitats que busquen estimular els estudiants i donar-los la possibilitat d’actuar també davant el públic.

Del 2 al 6 d’agost, a les 18.30 h, mentre duri la celebració de la GMF Barcelona’18, els estudiants vocals que participen en els cursos i activitats actuaran en un escenari a l’aire lliure, situat a la Plaça Reial. Allà, interpretaran cançons acompanyats d’una secció rítmica: s’hi podran escoltar temes del Great American Songbook, però també d’Amèrica Llatina i, fins i tot, alguns originals escrits pels mateixos estudiants. Les aparicions sorpresa dels millors artistes del curs també poden ser part d’aquestes sessions gratuïtes.

El concert de tancament de la GMF Barcelona’18 tindrà lloc al costat de la platja, al Club Natació Atlètic Barceloneta.

En finalitzar la Roda de premsa el cantant CLARENCE BEKKER, ens va oferir un parell de cançons que vaig poder gravar i que ara publico en aquesta ressenya. Clarence ens va deixar literalment “clavats” a les butaques, per la seva potent i preciosa veu. Intentarem no faltar al seu concert.

Podeu escoltar l’àudio de la presentació aquí sota …

Per veure detalls de tota la programació, ho podeu fer en aquest ENLLAC

Deixa un comentari