– PRESENTACIÓ FESTIVAL PÍNDOLES 2018 – La Badabadoc Teatre – LA VELLA EVASIÓ (🐌🐌🐌+🐚) – 2018.05.22 (temp. 17/18 – espectacle  nº 275)

PRESENTACIÓ FESTIVAL PÍNDOLES 2018  – LA VELLA EVASIÓ (temp. 17/18 – espec. nº 275)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Com segurament ja sabreu de sobres, nosaltres no som massa seguidors de l’anomenat microteatre, per la senzilla raó de què, el desenvolupament de l’acció el trobem massa curt i quan comença a agradar-nos una proposta escènica, aquesta està a punt de finalitzar.

Malgrat això hem acudit a les dues primeres edicions del Festival PÍNDOLES, que fins ara se celebrava molt a prop de casa nostra, a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, en el barri de Vallcarca-Gràcia; en canvi a l’edició 2017, no vàrem poder assistir perquè ja havíem iniciat el nostre viatge al nord d’Europa amb l’excusa de retrobar-nos amb el nostre fill que viu a Estocolm.

És per això que enguany no ens hem volgut perdre cap proposta d’aquesta edició i ja fa molts dies vàrem comprar les entrades pels 18 petits espectacles que es podran veure al Castell de Montjuïc, el cap de setmana del 8 al 10 de juny.

Ahir dimarts 22 de maig, va tenir lloc la presentació del Festival Píndoles a la sala del Badabadoc Teatre, en un ambient cordial i ple d’optimisme. Ens van presentar la programació de la quarta edició d’aquest “Festival de microteatre fora del teatre“.

PÍNDOLES va néixer sota el paraigua de l’associació Isla Elefante Projectes Culturals, una associació cultural sense ànim de lucre, que va ser fundada el 2013 per un grup d’exalumnes del Màster en Gestió Cultural de la UB.

L’equip a càrrec de l’organització del festival està compost per David Barrera, Aina BujosaGiulia Poltronieri i Maria Soler.

Un festival que s’ha consolidat i s’ha fet gran i que enguany canvia d’ubicació traslladant-se al Castell de Montjuïc, on esperem gaudir de les 18 propostes que ens oferiran, seleccionades entre més de 200 presentades.

Les propostes que podrem veure són:

 • A propósito del miedo a volar – Dramatúrgia: Jordi Diamant \ Direcció: Joaquin Daniel \ Intèrprets: Carlos Conde o Diana de Guzmán.
 • Alex Barti – Direcció i interpretació: Alex Mihailovski
 • Ambulantis – Dramatúrgia i interpretació: Daniela Morales, Francisca Mujica, Magdalena Staniewicz, Mercè Rua I Anton Coimbra \ Direcció: Anton Coimbra
 • Aquest sol, hi és per a tots? – Dramaturgia: Martí Costa \ Direcció: Martí Costa i Marcel Solé \ Interpretació: Núria Bonet, Martí Costa i Aura Foguet
 • Arpenaz 4.1 – Dramatúrgia: Fèlix Casanellas \ Direcció: Eloi Tres \ Intèrprets: Marta Guasch i Adrià Nicolàs
 • Documento 17 – Direcció: Collettivo Terzo Livello \ Intèrprets: Ramiro Erburu, Emilia Gutierrez, Marta Camuffi I Gregorio Torchia
 • Dos pájaros de un tiro – Dramatúrgia i direcció: Pablo Macho Otero \ Intèrprets: David López Gil, Albert Salazar i Eudalt Font
 • Duel – Dramatúrgia i direcció: Juanjo Marín\ Intèrprets: David Anguera i Jordi Font
 • Duérmete niño – Dramatúrgia: La Niña Bonita \ Direcció: Neus Suñé \ Intèrprets: Xavi Àlvarez i Anna Prats
 • El Cruce – Dramatúrgia i interpretació: Paco Hernández \ Direcció: Ofelia Díaz-Bethencourt i Keily Valladares
 • El sopar. O de com ella sopa tota sola el dia de l’aniversari de la mort del seu pare – Dramatúrgia: Núria Corominas \ Direcció: Irene Vicente i Núria Corominas \ Intèrprets: Joana Romero
 • Jo, desconegut – Dramatúrgia i direcció: Óscar Domínguez \ Interpretació: Óscar Domínguez i Mariona Ginés
 • L’article – Dramatúrgia i direcció: Teresa Petit \ Intèrprets: Oriol Tramvia i Albert Viñas
 • La solitud de l’U – Dramatúrgia: Sergi Belbel \ Direcció: Israel Solà \ Intèrprets: Alejandro Bordanove i Concha Milla
 • La inversemblant peripècia d’en James Richards – Dramatúrgia i direcció: Sílvia Navarro \ Intèrpret: Adrià Díaz
 • Parla’m – Dramatúrgia i interpretació: Isabel Arriola \ Direcció: Jose Baron i Isabel Arriola
 • RRHH – Dramatúrgia i direcció: Lara Díez \ Intèrprets: Marta Codina i Bàrbara Roig
 • Welcome to Berlin – Dramatúrgia, direcció i interpretació: Núria Deulofeu i Jaume Viñas

També van parlar del Píndoles dirigit a nens que tindrà lloc el dia 3 de juny a les instal·lacions dels Lluïsos de Gràcia.

Per acabar la jornada vam tenir l’ocasió de veure una proposta no programada en els dies del Festival, que ens va agradar molt:  

LA VELLA EVASIÓ (🐌🐌🐌+🐚)

Dos vells, en Joan i la Lita es preparen a passar la nit a les habitacions de la residència “El Jadrí de l’Edèn” on estan. Abans s’entrecreuen un seguit de whatsapps on planegen la fugida del centre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una molt bona idea per un text que ens fa riure des del minut zero, i que al mateix temps ens fa de mirall, perquè actualment tots nosaltres depenem del telèfon mòbil i d’aplicacions com el WhatsApp per relacionar-nos; veure com els dos iaios estan aïllats cada un a la seva habitació, vigilats per la infermera (la vaca burra), a la que no poden suportar, i que malgrat el seu aïllament mantenen una intensa relació via WhatsApp, és a més a més de divertit, una reflexió que obligadament tots ens hauríem de fer.

El text (inclòs els emoticons), el vam trobar genial, i les interpretacions dels dos “iaios” molt creïbles i divertides. Una proposta  que ens fa somriure i que es molt tendre.

Autors: Alba Aluja, Sílvia Cortés, Òscar Llobet i Elena Serra
Direcció: Sílvia Cortés
Actors: Alba Aluja i Òscar Llobet

Ha estat un bon tast del que podrem veure enguany en aquesta edició del Festival Píndoles.

En aquest ENLLAÇ, podreu veure cada un dels espectacles que es presenten.

Deixa un comentari