– Teatre – ESMORZA AMB MI (馃悓馃悓馃悓馃悓)聽– Sala Beckett聽– 2018.05.20 (temp. 17/18 – espectacle聽 n潞 273)

ESMORZA AMB MI (temp. 17/18 – espec. n潞 273)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

L’Imma i jo quan sortim de veure una representaci贸 teatral, acostumem a tenir una valoraci贸 for莽a similar, tot i que sovint argumentem les nostres difer猫ncies de criteri i alguna vegada fins i tot arribem a discutir.

Aquesta vegada la sang no ha arribat al riu, per貌 haig de recon猫ixer que l’Imma ha connectat for莽a mes que jo amb aquesta proposta de “ESMORZA AMB MI“, que v脿rem poder veure aquest passat diumenge a la Sala Beckett.

Encara que en general la proposta ens ha agradat a tots dos, jo he sortit una mica amb la moral per terra per la desesperan莽a provocada pel desamor i la incapacitat d’estimar, que vol transmetre expressament la proposta. Per altra banda a mi m’han sobrat uns quants minuts de l’escena inicial del fisioterapeuta i m’han mancat en l’escena final, perqu猫 no me l’he acabat de creure, per la urg猫ncia en qu猫 prenen les decisions finals els seus protagonistes.

脡s per aix貌 que aquesta vegada la valoraci贸 “cargolaire” correspon m茅s aviat a la visi贸 de la proposta que ha realitzat l’Imma. Dit aix貌, entrem en mat猫ria …

ESMORZA AMB MI, de la cia.聽losMontoya, 茅s una proposta escrita i dirigida per l’Ivan Morales i que ens havien presentat la setmana passada en roda de premsa. Una proposta “cuinada a foc lent” segons ens va explicar Morales, perqu猫 s’ha pogut treballar d’una forma pausada en els locals de la Beckett, experimentant sense presses, amb la implicaci贸 i les aportacions dels actors.

Durant la temporada 2017-18 la cia.聽losMontoya聽(pantalla&escena) ha estat una de les dues companyies residents a la sala Beckett. Aquesta companyia neix amb l’espectacle Esmorza amb mi, un projecte que es va gestar en l’antiga cia. Prisamata, per貌 que no es va acabar de realitzar mai. Han escollit aquesta pe莽a com a exemple representatiu del tipus de teatre que volen generar amb la nova productora.

Es tracta d’una hist貌ria de personatges com nosaltres, o com els nostres amics o els nostres coneguts, que posa el focus en com podem tornar a creure en l’amor. Quatre personatges que estan en un moment vital de la seva vida i tenen un dilema que els hi cal resoldre per tirar endavant.

El Sergi (Xavi S谩ez) 茅s actualment un fisioterapeuta que acaba de fer quaranta anys i que ha dedicat la seva vida a vendre droga, ara ha fet un canvi de xip i vol reinventar-se i ser una mica millor persona. Estima a la Carlota (Mima聽Riera), m茅s jove, i amb ella vol acomplir el somni d’abandonar la ciutat i tornar a la vida rural com quan de petit vivia en un poblet de l’interior de Catalunya.

El Sergi i la Carlota porten poc m茅s d鈥檜n any junts i la seva relaci贸 no 茅s senzilla, ella s鈥檋a quedat embarassada d鈥檜n altre home. La Carlota 茅s cantant i ha rodat un anunci on ha posat veu a una composici贸 d鈥檈n Salva (Andr茅s Herrera), per貌 la seva veritable vocaci贸 茅s l鈥檈scultura. Va con猫ixer en Sergi a l鈥檋ospital en un dels seus innombrables intents de su茂cidi.

La Nat脿lia (Anna Alarc贸n) i el Salva s’han enrotllat cinc vegades, i la seva relaci贸 ha estat poc profunda. Ella t茅 poc m茅s de trenta anys i un fill d’un home al qual ja no estima. 脡s cambrera d’un bar i la seva vocaci贸 frustrada de cineasta la porta a voler fer un documental sobre el desamor. Entrevista gent corrent que li explica com han sobreviscut als desamors. Ha tingut un accident amb la bici amb la qual habitualment es belluga i est脿 a l’hospital on el Sergi li fa els exercicis de rehabilitaci贸.

En Salva, t茅 quaranta i molts anys, 茅s un compositor que es guanya la vida component can莽ons publicit脿ries i ha comen莽at a menysprear la seva feina. Creu estar enamorat de la Nat脿lia.

Quatre vides que s’entrecreuen. Quatre persones que lluiten per tornar a creure en l’amor. Quatre persones que necessiten creure que l’amor 茅s possible.

ESMORZA AMB MI 茅s una mirada amarga sobre el desamor, la necessitat d鈥檃fecte i la incapacitat d鈥檈stimar.

De vegades l’ambici贸 茅s nom茅s aquesta, senzillament esmorzar junts, m茅s enll脿 de qualsevol somni grandiloq眉ent. Qu猫 estem disposats a fer i sacrificar per no deixar d’esmorzar plegats?

Una posada en escena diferent amb un sorprenent tractament de l’espai esc猫nic. Una nova proposta de teatre immersiu on els actors es belluguen entre el p煤blic i on el petit escenari est脿 rodejat per una grada rodona que l’envolta. Una mena d’amfiteatre anat貌mic per contemplar una lli莽贸 d’anatomia emocional.

Una proposta valenta amb unes extraordin脿ries interpretacions, un genial tractament de l’espai i la聽il路luminaci贸聽de Marc聽Salicr煤聽i de la m煤sica, de la聽m脿聽de Clara Aguilar.

Aquesta obra tindr脿 continu茂tat com a web s猫rie “Desayuna聽conmigo聽360潞” on cada cap铆tol estar脿 protagonitzat per actors diferents, i on el guionista i el director tamb茅 aniran canviant.聽Participaran聽el mateix Ivan Morales, 脌lex聽Monner, Elena聽Mart铆n聽o 脌lex聽Ma帽as聽per aconseguir una visi贸聽m茅s聽global i on tots els models d’amor tindran lloc.

Autor铆a i direcci贸:聽Iv谩n Morales
Repartiment:聽Anna Alarc贸n, Andr茅s Herrera, Mima Riera聽i Xavi S谩ez
Escenograf铆a i聽il.luminaci贸:聽Marc Salicr煤 \ Vestuari:聽M铆riam Compte \ M煤sica i disseny de so:聽Clara Aguilar \ Moviment:聽David Climent \ Construcci贸 d鈥檈scenograf铆a:聽脫scar Hern谩ndez (ou) \ Fotograf铆a:聽Sandra Roca i Ona Mill脿 \ Disenny gr脿fic:聽Marc Rios \ Producci贸:聽Clara Aguilar\ Ajudant聽de direcci贸 i producci贸:聽Ona Mill脿 \ Assistent de direcci贸 i cos:聽Carla Tov铆as
Idioma: catal脿
Durada: 1h 40min

Un pensament a “– Teatre – ESMORZA AMB MI (馃悓馃悓馃悓馃悓)聽– Sala Beckett聽– 2018.05.20 (temp. 17/18 – espectacle聽 n潞 273)

 1. Imma C.

  Hola,
  no vam poder anar a la Beckett, per貌 s铆 ahir al Teatre de Lloretm vam quedar impressionats amb l麓escenografia i la il.luminaci贸 d麓Esmorza amb mi. I com els actors es mouen per aquesta escenografia.
  Una estona abans de l麓obra el mateix Ivan Morales, autor i director d麓Esmorza amb mi, ens va introduir l麓obra, i diu que 茅s una de les m茅s optimistes, doncs vaja, perqu猫 els di脿legs deixen entreveure un gran desamor, desenc铆s, inseguretat,
  Grans di脿legs, l麓autor intenta que siguin un reflex directe del carrer, i grans interpretacions.
  Intens, va b茅 tenir bona companyia per un bon esmorzar. Bon teatre!

  L麓actriu que ara substitueix la Mima Riera t茅 un parlar i un to molt semblant amb ella.

  Vagi b茅, gr脿cies per ser-hi.

  Respon

Deixa un comentari