– Teatre – ESMORZA AMB MI (🐌🐌🐌🐌) – Sala Beckett – 2018.05.20 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 273)

ESMORZA AMB MI (temp. 17/18 – espec. nÂș 273)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

L’Imma i jo quan sortim de veure una representaciĂł teatral, acostumem a tenir una valoraciĂł força similar, tot i que sovint argumentem les nostres diferĂšncies de criteri i alguna vegada fins i tot arribem a discutir.

Aquesta vegada la sang no ha arribat al riu, perĂČ haig de reconĂšixer que l’Imma ha connectat força mes que jo amb aquesta proposta de “ESMORZA AMB MI“, que vĂ rem poder veure aquest passat diumenge a la Sala Beckett.

Encara que en general la proposta ens ha agradat a tots dos, jo he sortit una mica amb la moral per terra per la desesperança provocada pel desamor i la incapacitat d’estimar, que vol transmetre expressament la proposta. Per altra banda a mi m’han sobrat uns quants minuts de l’escena inicial del fisioterapeuta i m’han mancat en l’escena final, perquĂš no me l’he acabat de creure, per la urgĂšncia en quĂš prenen les decisions finals els seus protagonistes.

És per aixĂČ que aquesta vegada la valoraciĂł “cargolaire” correspon mĂ©s aviat a la visiĂł de la proposta que ha realitzat l’Imma. Dit aixĂČ, entrem en matĂšria …

ESMORZA AMB MI, de la cia. losMontoya, Ă©s una proposta escrita i dirigida per l’Ivan Morales i que ens havien presentat la setmana passada en roda de premsa. Una proposta “cuinada a foc lent” segons ens va explicar Morales, perquĂš s’ha pogut treballar d’una forma pausada en els locals de la Beckett, experimentant sense presses, amb la implicaciĂł i les aportacions dels actors.

Durant la temporada 2017-18 la cia. losMontoya (pantalla&escena) ha estat una de les dues companyies residents a la sala Beckett. Aquesta companyia neix amb l’espectacle Esmorza amb mi, un projecte que es va gestar en l’antiga cia. Prisamata, perĂČ que no es va acabar de realitzar mai. Han escollit aquesta peça com a exemple representatiu del tipus de teatre que volen generar amb la nova productora.

Es tracta d’una histĂČria de personatges com nosaltres, o com els nostres amics o els nostres coneguts, que posa el focus en com podem tornar a creure en l’amor. Quatre personatges que estan en un moment vital de la seva vida i tenen un dilema que els hi cal resoldre per tirar endavant.

El Sergi (Xavi SĂĄez) Ă©s actualment un fisioterapeuta que acaba de fer quaranta anys i que ha dedicat la seva vida a vendre droga, ara ha fet un canvi de xip i vol reinventar-se i ser una mica millor persona. Estima a la Carlota (Mima Riera), mĂ©s jove, i amb ella vol acomplir el somni d’abandonar la ciutat i tornar a la vida rural com quan de petit vivia en un poblet de l’interior de Catalunya.

El Sergi i la Carlota porten poc mĂ©s d’un any junts i la seva relaciĂł no Ă©s senzilla, ella s’ha quedat embarassada d’un altre home. La Carlota Ă©s cantant i ha rodat un anunci on ha posat veu a una composiciĂł d’en Salva (AndrĂ©s Herrera), perĂČ la seva veritable vocaciĂł Ă©s l’escultura. Va conĂšixer en Sergi a l’hospital en un dels seus innombrables intents de suĂŻcidi.

La NatĂ lia (Anna AlarcĂłn) i el Salva s’han enrotllat cinc vegades, i la seva relaciĂł ha estat poc profunda. Ella tĂ© poc mĂ©s de trenta anys i un fill d’un home al qual ja no estima. És cambrera d’un bar i la seva vocaciĂł frustrada de cineasta la porta a voler fer un documental sobre el desamor. Entrevista gent corrent que li explica com han sobreviscut als desamors. Ha tingut un accident amb la bici amb la qual habitualment es belluga i estĂ  a l’hospital on el Sergi li fa els exercicis de rehabilitaciĂł.

En Salva, té quaranta i molts anys, és un compositor que es guanya la vida component cançons publicitàries i ha començat a menysprear la seva feina. Creu estar enamorat de la Natàlia.

Quatre vides que s’entrecreuen. Quatre persones que lluiten per tornar a creure en l’amor. Quatre persones que necessiten creure que l’amor Ă©s possible.

ESMORZA AMB MI Ă©s una mirada amarga sobre el desamor, la necessitat d’afecte i la incapacitat d’estimar.

De vegades l’ambiciĂł Ă©s nomĂ©s aquesta, senzillament esmorzar junts, mĂ©s enllĂ  de qualsevol somni grandiloqĂŒent. QuĂš estem disposats a fer i sacrificar per no deixar d’esmorzar plegats?

Una posada en escena diferent amb un sorprenent tractament de l’espai escĂšnic. Una nova proposta de teatre immersiu on els actors es belluguen entre el pĂșblic i on el petit escenari estĂ  rodejat per una grada rodona que l’envolta. Una mena d’amfiteatre anatĂČmic per contemplar una lliçó d’anatomia emocional.

Una proposta valenta amb unes extraordinĂ ries interpretacions, un genial tractament de l’espai i la il·luminació de Marc SalicrĂș i de la mĂșsica, de la mà de Clara Aguilar.

Aquesta obra tindrĂ  continuĂŻtat com a web sĂšrie “Desayuna conmigo 360Âș” on cada capĂ­tol estarĂ  protagonitzat per actors diferents, i on el guionista i el director tambĂ© aniran canviant. Participaran el mateix Ivan Morales, Àlex Monner, Elena MartĂ­n o Àlex Mañas per aconseguir una visió mĂ©s global i on tots els models d’amor tindran lloc.

Autoría i direcció: Ivån Morales
Repartiment: Anna Alarcón, Andrés Herrera, Mima Riera i Xavi Såez
EscenografĂ­a i il.luminaciĂł: Marc SalicrĂș \ Vestuari: MĂ­riam Compte \ MĂșsica i disseny de so: Clara Aguilar \ Moviment: David Climent \ ConstrucciĂł d’escenografĂ­a: Óscar HernĂĄndez (ou) \ FotografĂ­a: Sandra Roca i Ona MillĂ  \ Disenny grĂ fic: Marc Rios \ ProducciĂł: Clara Aguilar\ Ajudant de direcciĂł i producciĂł: Ona MillĂ  \ Assistent de direcciĂł i cos: Carla TovĂ­as
Idioma: catalĂ 
Durada: 1h 40min

Quant a Miquel Gascon

ViatgermanĂ­ac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al mĂ xim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, mĂșsica, ĂČpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interÚs l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.