– Teatre – CIRERES & LENTEJUELAS (ūüźĆūüźĆūüźĆūüźĆ)¬†– Caf√© Teatre Llantiol – 2018.05.21 (temp. 17/18 – espectacle n¬ļ 274)

CIRERES & LENTEJUELAS¬†(temp. 17/18 – espec. n¬ļ 274)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir era dilluns, festiu a Barcelona i sorprenentment poques sales de teatre obertes. Vam decidir anar al Cafè Teatre Llantiol per veure aquesta proposta de la companyia La Melancòmica.

Dos dels actors (Elena Santiago i Adrià Ardila) ens vénen a rebre i ens fan passar a la sala, a escena Mireia Casado canta acompanyada al piano per Marc Sumsi.

Segons ens comenta la Mireia en comen√ßar l’espectacle, aquest √©s el seu treball de tesina de l’Institut del Teatre (ESAD), on a trav√©s de l’humor i la m√ļsica fan una cr√≠tica de la societat actual.

El fil conductor de l’espectacle √©s la hist√≤ria d’una noia de poble que somnia a ser actriu, decideix fer el pas i anar a la gran ciutat buscant la seva oportunitat.

La seva maleta plena d’il¬∑lusions i de cireres, la fruita de l’arbre al qual ella es va enfilar un dia on tot ho veia negre. “Perqu√® no et menges una cirera? Amb el seu sabor dol√ß segur que¬†se’t passen¬†tots els mals“.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

CIRERES &¬†LENTEJUELAS √©s un cabaret triling√ľe (can√ßons en angl√®s, catal√† i castell√†), per√≤ √©s m√©s que un cabaret, √©s un espectacle personal de la Mireia Casado que acompanyada dels dos actors i el pianista desenvolupa una hist√≤ria amb m√ļsica, m√†gia i humor.

Una reflexió sobre el racisme, la sexualitat, la violència de gènere, els càstings, les oportunitats, el concepte de felicitat.

Les Cireres ens recorden la dol√ßor de la fruita i escenes de la inf√†ncia¬†en qu√®¬†les cireres eren perfectes arracades, tamb√© el principi de l’estiu marcat per la calor, les festes i l’alegria. Mentre que¬†les¬†Lentejuelas¬†fan refer√®ncia directa al¬†glamur¬†del show retro: els mags de finals de segle passat, les disfresses de ballarina, els vestits de les vedettes … i el cabaret en estat pur.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Nosaltres ja hav√≠em tingut l’oportunitat de veure treballar a la Mireia¬†Casado¬†a “L’esbudellador de¬†Witechapel” i “Coronel Ocell-Songs¬†for¬†a¬†new¬†world“, i a¬†l’Elena¬†Santiago¬†m√©s¬†recentment a “Planeta P√†ria“. Totes dues mostren una gran espontane√Įtat i simpatia dalt l’escenari i trenquen la quarta paret des¬†del¬†minut zero.

No coneix√≠em, i ens ha sorpr√®s molt positivament, a l’Adri√†¬† Ardila,¬†amb uns magn√≠fics canvis de registre. Tamb√© valorem molt positivament la m√ļsica en directe de la¬†m√†¬†de Marc¬†Sumsi, al que crec no hav√≠em tingut oportunitat d’escoltar.

Un espectacle teatral de petit format, a estones divertit, i a estones profundament tendre i reflexiu, però en tot moment dinàmic i fresc. Encara una oportunitat dilluns dia 27 de maig en aquest espai màgic del Llantiol.

Nosaltres hem passat una bona estona i ens ha sorpr√®s la gran qualitat de tot l’espectacle. Esperem que tingui una llarga vida.

Intèrprets: Adrià Ardila, Mireia Casado i Elena Santiago
Piano: Marc Sumsi 
Tècnic de llums: Gerard
Durada: 1h 30’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.