– Teatre – CIRERES & LENTEJUELAS (🐌🐌🐌🐌) – CafĂ© Teatre Llantiol – 2018.05.21 (temp. 17/18 – espectacle  nÂș 274)

CIRERES & LENTEJUELAS (temp. 17/18 – espec. nÂș 274)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir era dilluns, festiu a Barcelona i sorprenentment poques sales de teatre obertes. Vam decidir anar al CafĂš Teatre Llantiol per veure aquesta proposta de la companyia La MelancĂČmica.

Dos dels actors (Elena Santiago i Adrià Ardila) ens vénen a rebre i ens fan passar a la sala, a escena Mireia Casado canta acompanyada al piano per Marc Sumsi.

Segons ens comenta la Mireia en començar l’espectacle, aquest Ă©s el seu treball de tesina de l’Institut del Teatre (ESAD), on a travĂ©s de l’humor i la mĂșsica fan una crĂ­tica de la societat actual.

El fil conductor de l’espectacle Ă©s la histĂČria d’una noia de poble que somnia a ser actriu, decideix fer el pas i anar a la gran ciutat buscant la seva oportunitat.

La seva maleta plena d’il·lusions i de cireres, la fruita de l’arbre al qual ella es va enfilar un dia on tot ho veia negre. “PerquĂš no et menges una cirera? Amb el seu sabor dolç segur que se’t passen tots els mals“.

This slideshow requires JavaScript.

CIRERES & LENTEJUELAS Ă©s un cabaret trilingĂŒe (cançons en anglĂšs, catalĂ  i castellĂ ), perĂČ Ă©s mĂ©s que un cabaret, Ă©s un espectacle personal de la Mireia Casado que acompanyada dels dos actors i el pianista desenvolupa una histĂČria amb mĂșsica, mĂ gia i humor.

Una reflexiĂł sobre el racisme, la sexualitat, la violĂšncia de gĂšnere, els cĂ stings, les oportunitats, el concepte de felicitat.

Les Cireres ens recorden la dolçor de la fruita i escenes de la infĂ ncia en quÚ les cireres eren perfectes arracades, tambĂ© el principi de l’estiu marcat per la calor, les festes i l’alegria. Mentre que les Lentejuelas fan referĂšncia directa al glamur del show retro: els mags de finals de segle passat, les disfresses de ballarina, els vestits de les vedettes … i el cabaret en estat pur.

This slideshow requires JavaScript.

Nosaltres ja havĂ­em tingut l’oportunitat de veure treballar a la Mireia Casado a “L’esbudellador de Witechapel” i “Coronel Ocell-Songs for a new world“, i a l’Elena Santiago mĂ©s recentment a “Planeta PĂ ria“. Totes dues mostren una gran espontaneĂŻtat i simpatia dalt l’escenari i trenquen la quarta paret des del minut zero.

No coneixĂ­em, i ens ha sorprĂšs molt positivament, a l’Adrià  Ardila, amb uns magnĂ­fics canvis de registre. TambĂ© valorem molt positivament la mĂșsica en directe de la mà de Marc Sumsi, al que crec no havĂ­em tingut oportunitat d’escoltar.

Un espectacle teatral de petit format, a estones divertit, i a estones profundament tendre i reflexiu, perĂČ en tot moment dinĂ mic i fresc. Encara una oportunitat dilluns dia 27 de maig en aquest espai mĂ gic del Llantiol.

Nosaltres hem passat una bona estona i ens ha sorprĂšs la gran qualitat de tot l’espectacle. Esperem que tingui una llarga vida.

IntĂšrprets: AdriĂ  Ardila, Mireia Casado i Elena Santiago
Piano: Marc Sumsi 
TĂšcnic de llums: Gerard
Durada: 1h 30’

Leave a Reply