– Roda de premsa de PRESENTACIÓ TEMPORADA TNC 2018 – 2019 – TNC – 2018.05.17 (temp. 17/18 – RdP 082)

Roda de premsa de PRESENTACIÓ TEMPORADA TNC 2018 – 2019 – (temp. 17/18 – RdP nº 82)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest matí he pogut assistir a la roda de premsa on s’ha presentat la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya 2018 – 2019.

Davant nostre Mònica Campos, directora executiva del TNC, ha obert la presentació amb unes breus paraules i posteriorment Xavier Albertí, director artístic del TNC, ens han anat explicant un per un els espectacles que podrem veure a partir del 4 d’octubre, data en què es podrà veure la primera representació de l’espectacle inaugural, ELS JOCS FLORALS DE CANPROSA de Santiago Rusiñol.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Haig de dir primer de tot, que m’ha sorprès desagradablement, l’augment desorbitat del preu dels abonaments de la nova temporada i malgrat que a la roda de premsa pròpiament dita no m’he atrevit a comentar-ho públicament, després en privat sí que ho he fet, primer a Xavier Albertí i després a Mónica Campos. Per posar un exemple clar, els abonaments de la temporada actual de 10 espectacles costava 100 € i els de la temporada vinent passen a costar 150 €.

Malgrat tot, sóc conscient de les dificultats econòmiques del Teatre i també de què el preu de 15 € continua sent un preu assequible i un dels més econòmics de la xarxa de Teatres a casa nostra.

Resumeixo la nota de premsa que ens han facilitat:

La nova temporada tindrà 27 espectacles (la temporada actual en té 24) dels quals 18 són d’autors contemporanis vius; es faran 377 representacions (la present temporada en té 340) i un total de 256 artistes pujarà a l’escenari al llarg de la temporada (124 dones i 132 homes).

Aquesta temporada 2018-2019 el TNC encetarà un nou projecte de Teatre per a Joves de 12 a 18 anys amb la voluntat d’acostar-los al fet escènic amb temàtiques més properes a les seves realitats. Els títols  d’aquest cicle seran: Youth#4, de Didier Ruiz i producció del TNC i Obra Social “la Caixa”, Amanda T, d’Àlex Mañas i producció de la Sala Atrium, i El futurd’Helena Tornero i producció del TNC i Teatre en Xarxa.

També segueix El TNC Petit, una programació adreçada especialment als més petits per fer de l’assistència al teatre una activitat familiar. Els títols per als més menuts seran:  Amour de Marie de Jongh, Petits prínceps de Mumusic Circus i La gallina dels ous d’or de Zum-Zum Teatre.

A nivell internacional destaca l’estrena de Kind, de la companyia belga Peeping Tom.

A la Sala Gran, Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol i direcció de Jordi Prat i Coll; La bona persona de Sezuande Bertolt Brecht amb direcció d’Oriol Broggi i El gran mercado del mundo, de Calderón de la Barca amb direcció de Xavier Albertí.

A la Sala Petita i Tallers, entre d’altres, destaca Kassandra de Sergio Blanco i direcció de Sergi Belbel.

El TNC ha volgut dedicar l’epicentre patrimonial de la temporada 2018-2019 a Santiago Rusiñol i el seu relativisme ideològic. Una aparent ambigüitat que probablement hauríem de percebre com el ferm compromís crític d’un artista contra la invenció de veritats col·lectives i la seva instrumentalització política.

Les paraules que presidiran la propera temporada 2018-19 són “dogma i llibertat” . Xavier Albertí ha comentat que “la dimensió simbòlica dels éssers humans és un laberint tant fascinant com irresoluble. Si hi ha dos conceptes fàcilment inflamables en aquest laberint del qual no ens podem sostreure, és probable que siguin aquestes dues paraules”.

Mònica Campos, ha explicat els nous preus de les entrades generals (1 € més que la temporada actual) i els abonaments, que van dels 45 € als 150 €. Ha destacat que els nous preus permetran al TNC continuar amb la seva missió de servei públic. També ha anunciat que els abonaments es posen a la venda avui mateix, 17 de maig, i ha agraït el suport del públic més fidel, gràcies al qual s’assoleix el rècord històric d’espectadors abonats al TNC: 5.219 persones s’han abonat a la temporada 2017-2018.

El programa de la propera temporada el podeu veure en aquest ENLLAÇ

Podeu escoltar l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari