– Teatre – UNA HABITACIÓ BUIDA (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Eòlia – 2018.05.04 (temp. 17/18 – espectacle  nº 260)

UNA HABITACIÓ BUIDA (temp. 17/18 – espec. nº 260)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Uns dies sense anar al teatre ens fa adonar del molt que ens agrada i de com ho trobem a faltar. Durant els quinze dies que hem gaudit de la tranquil·litat de Mallorca no hem pogut anar a cap mena de representació teatral, senzillament perquè no hi havia res programat. Per nosaltres, acostumats a l’oferta que trobem a Barcelona, ens sembla increïble.

Ahir, ja de tornada a casa, vam poder gaudir d’una autèntica “perla”, una delícia d’espectacle musical, un taller de 4rt curs ESAD Musical, que ens va deixar literalment bocabadats. Aquest musical està emmarcat dins de la Mostra d’Intèrprets Emergents que organitza el Teatre EÒLIA, i és el treball de final de carrera d’aquests alumnes d’interpretació especialitzats en teatre musical.

UNA HABITACIÓ BUIDA és un musical amb text i lletres de Marc Artigau i Queralt, música de Clara Peya, direcció escènica de Joan María Segura i Bernadas i direcció musical de Miquel Tejada.  Està clar que aquests noms ja són garantia de la qualitat que podem esperar de la proposta, però el que realment ens va sorprendre van ser les interpretacions dels vuit joves actors.

Una escenografia molt simple, de Lola Belles, que mostra tres espais diferents, tres habitacions buides on transcorren les tres històries que ens explicaran. Una acurada il·luminació de Conchita Pons i una posada en escena pràcticament perfecta, han fet possible que tots nosaltres ens sentíssim dins d’una habitació buida, on realitat i ficció es confonen, on tot és possible i els somnis es poden fer realitat.

Imagina una habitació buida.
Imagina que allà dins hi pots trobar o retrobar qui vulguis.
Imagina que no hi ha límits.
Potser molts han cregut que és un somni,
però la distància entre el que és impossible i el que és real,
cada cop és més difosa.
Imagina un conte.
Les habitacions sempre estan buides,
som nosaltres els únics
que les podem omplir.
Imagina, No és difícil de fer.

Carla Pueyo ha interpretat magistralment el paper de narradora del conte que ens explica mirant-se directament als ulls, interpel·lant la nostra incapacitat de gaudir del temps i de l’espai, d’un temps que no podem controlar, d’un temps que és limitat.

Tres històries que s’acabaran interrelacionant, la d’una filla Cristina Vallribera, que vol parlar amb la seva mare, Ariadna Colomer, i vol entendre perquè la va donar en adopció. La d’un home que es vol conèixer i acceptar a si mateix, Marc Arias i Marc Pavón interpreten els dos jo de la mateixa persona. I la del fill del creador del “negoci” de les habitacions buides, Josep Agusí que passa el seu temps amb el seu ídol, Paul McCartney, interpretat per Ana Moreno.

Eric Oloz és el cicerone, la persona que rep i ajuda a les persones que volen viure l’experiència de l’habitació buida.

Tots vuit ens han ofert unes bones interpretacions, un magnífic treball coral i unes bones veus. Han estat acompanyats al piano per Miquel Tejada.

En paraules de l’autor del text “Ara que el futur és tan a prop, ara que sóc a la sala d’assaig i ni els actors, ni el músic, ni el director em veuen –com si fos un secret- els hi diré que dins d’aquesta habitació buida no hi cap tanta il·lusió per explicar una (o més) històries, petites i honestes. Si s’ho imaginen, és més bonic. No saben les ganes infinites de compartir amb vostès els desitjos i les pors d’uns personatges que s’assemblen tant a nosaltres. Escoltin el nostre conte. Juguin amb nosaltres fins al final. Aquí dins tot és possible.”

I nosaltres ho hem fet, ens hem deixat portar per aquestes històries que fan evident que el passat ja no hi és, i el futur encara està per arribar, i per tant cal gaudir del present, gaudir d’un temps que s’escapa irremeiablement.

Una proposta que hauria de ser programada perquè realment paga molt la pena.

This slideshow requires JavaScript.

 Text i lletres: Marc Artigau i Queralt \ Música: Clara Peya \ Direcció escènica i coreografia: Joan Maria Segura i Bernadas \ Direcció Musical: Miquel Tejada \ Ajudant de direcció: Bárbara Becker
Intèrprets: Josep Agusí, Marc Arias, Ariadna Colomer, Ana Moreno, Eric Oloz, Marc Pavón, Carla Pueyo, Cristina Vallribera
Piano: Miquel Tejada \ Escenografia: Lola Belles \ Disseny d’il·luminació: Conchita Pons \ Disseny i confecció  de vestuari: Aida Almacellas, Paula Arenas, Alex Navarro, Carlota Pérez Mouriño \ Fotografia: Sergio Amador \ Disseny gràfic: Anna Narbona
Idioma: català
Durada: 1h 45’

cargols buits

Leave a Reply