– Teatre – LORCA (🐌🐌🐌🐌🐌) – Off Romea – 2018.04.14 (temp. 17/18 – esp. 255)

LORCA (temp. 17/18 – espec. nº 255)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I per acabar un dia intens de teatre, decidim anar al Off Romea per tal de veure aquesta proposta de Joel Minguet, que ens va presentar en roda de premsa el passat dia 11.

LORCA tanca el cicle Off Side Romea de la present temporada, un muntatge proper i intimista, creat i interpretat per Joel Minguet, que condueix l’espectador per la joventut del poeta a través de la música i la paraula.

Joel Minguet ha dedicat un any i mig a preparar i polir el seu personal homenatge a Federico García Lorca (1898-1936), una delicada proposta que conjumina poesia, música i teatre.

Vídeo amb un tast de l’espectacle, gravat a la Roda de premsa

LORCAcom a fil conductor l’amistat del poeta amb Dalí, tots dos es van conèixer a Madrid a la Residencia d’estudiants, “la Resi”, i l’any 1925 Lorca va descobrir Cadaqués invitat per la família Dalí. La meva proposta té un punt emocional i atmosfèric. La narració és una barreja que combina poemes musicats amb guitarra, cartes i anècdotes que retraten al jove Lorca“.

L’any 1927 Lorca va fer una segona estada, de tres mesos, a Cadaqués, i les dues visites van deixar una petjada profunda en la vida i obra dels dos artistes. Durant aquells anys, els mons artístics de Dalí i de Lorca es van compenetrar fins al punt de poder parlar d’un període dalinià en l’obra de Lorca, i viceversa.

La veu a partir de la paraula, el mar, la pluja, la lluna, les campanes, els gats, el vent, la bellesa, el desig, la vida, la lluna una altra vegada, l’amor, la tristesa, els estels, l’aigua, els ocells, la Resi, Cadaqués, Dalí… Un viatge atmosfèric i intimista amb acords de guitarra i olor de tarongina.

LORCA és una proposta minimalista, que juga amb els monòlegs, els poemes musicats, un anecdotari que fa de fil conductor de la peça i les cartes entre Federico García Lorca i Salvador Dalí.

This slideshow requires JavaScript.

Al llarg de la proposta, Joel Minguet assumeix el rol de narrador.

En ocasió de la seva estrena al Teatre Romea, s’ha gravat en un disc per tal que els espectadors que ho vulguin, puguin recordar a casa passatges de l’espectacle, No cal dir que nosaltres el vàrem comprar a la sortida de l’espectacle i Joel ens ho va signar. El CD conté els nou poemes musicats de l’espectacle:

  • Si mis manos pudieran deshojar
  • Cantos nuevos
  • Tarde
  • Encrucijada
  • Chopo muerto
  • Hora de estrellas
  • Balada del agua del mar
  • Madrigal
  • Deseo

Una veu i una dicció magnífiques, una música de guitarra intimista i una acurada il·luminació, fan d’aquest espectacle quelcom intim, deliciós i proper, absolutament recomanable per aquietar l’esperit i deixar-se portar al món de les emocions.

Los relojes llevan

la misma cadencia,

y las noches tienen

las mismas estrellas …

Aquesta producció de Lorquito Teatre es podrà veure al Teatre Romea, els dijous i divendres a les 23 h i els dissabtes, a les 23.30 h.

Autor i parlautor: Joel Minguet
Vestuari: Carme Trías \ Disseny de projecte: Fourni Produccions \ Disseny de llums: Joan Anton Blancher \ Fotografia d’escena: Pep Ribes \ Assessorament artistic: Silvia Gómez \ Disseny gràfic i fotografia: Jordi Musquera
Producció: Lorquito Teatre, Javier Garrido, Fourni Produccions
Idioma: castellà
Durada: 90 minuts

Leave a Reply