– Teatre – ISMENE (🐌🐌🐌) – Teatre Lliure – 2018.04.13 (temp. 17/18 – espec. nÂș 250)

ISMENE (temp. 17/18 – espec. nÂș 250)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

…. i de Igualada a Barcelona per poder assistir al tercer espectacle del dia i poder compaginar La Mostra d’Igualada amb propostes que s’estan representant a la nostra ciutat.  El Teatre Lliure va presentar divendres, ISMENE, una  peça curta exclusiva per a abonats del teatre.

ISMENE Ă©s un monĂČleg de la dramaturga quebequesa Carole FrĂ©chette que ha estat traduĂŻt per Elisabet RĂ fols, dirigit per Imma Colomer i interpretat per Fina Rius.

A partir de l’AntĂ­gona de SĂłfocles la dramaturga s’ha centrat en el personatge d’Ismene, la germana d’AntĂ­gona. Una persona que la histĂČria ha deixat amagada a l’ombra dels seus pares Edip i Iocasta i de la seva germana.

“Ismene rep una carta on li diuen: «som un petit grup, plens d’admiraciĂł per vostĂš, pensem que no ha tingut tota l’atenciĂł que es mereix. Ha passat molt de temps. Hi ha hagut milers d’opinions expressades sobre la seva germana, perĂČ sobre vostĂš gairebĂ© res. I tanmateix, vostĂš ha estat ben a la vora del drama. Ens agradaria molt escoltar-la, i sentir-la parlar de com va viure vostĂš aquesta histĂČria » Ismene, tot i els seus dubtes i cicatrius emocionals dels fets viscuts que encara perduren en ella, accepta presentar-se
”

Ismene (magnĂ­fica Fina Rius) tot i els seus dubtes i cicatrius emocionals dels fets viscuts que encara perduren en ella, ha acceptat la proposta, i s’ha presentat davant nostre a donar una conferĂšncia per explicar com ella va viure el fet de ser l’Ășnica supervivent de la seva nissaga.

La primera lectura d’Ismene va ser el gener del 2016. Com llegim en el programa de mĂ , cada any el Festival Le ParĂ­s des Femmes convida novel·listes, dramaturgues, guionistes i actrius a escriure una peça curta per a un mĂ xim de tres personatges.

El 2016 el tema triat va ser Crim i cĂ stig i Carole FrĂ©chette va teixir un text que destaca per la reivindicaciĂł d’un personatge femenĂ­ menyspreat. Es va presentar com a lectura dramatitzada al ThĂ©Ăątre de Mathurins de ParĂ­s.

Una peça deliciosa magnificament interpretada.

Autoria: Carole Fréchette
DirecciĂł: Imma Colomer
Actriu: Fina Rius
Idioma: catalĂ 
Durada: 35 minuts

Cargols de l’antiga Grècia

Leave a Reply