– Teatre – EAU D’IMPRÓ – The Modestos (🐌🐌+🐚) – Tinta Roja – 2018.04.13 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 251)

EAU D’IMPRÓ – The Modestos (temp. 17/18 – espec. nÂș 251)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Fa poques setmanes que desconeixĂ­em totalment el Teatre d’ImprovisaciĂł i per sort la companyia The Modestos ens va convidar fa poc d’un mes al Festival Barcelona Improvisa 2018, que per primera vegada se celebrava a la nostra ciutat.

El passat divendres vam tornar a gaudir d’un espectacle d’aquestes caracterĂ­stiques, en un lloc que ens va semblar mĂ gic, la Sala Tinta Roja, al carrer Creu dels Molers de Poble Sec…. un lloc que encara avui ens fem creus per no haver-lo descobert abans.

La companyia The Modestos, estrenaven aquest divendres el seu nou espectacle EAU D’IMPRÓ i pensĂ vem que no podĂ­em faltar, malgrat que hem de reconĂšixer que estĂ vem un pĂšl cansats, ja que era el quart espectacle que veiem el mateix dia, dos dels quals a Igualada.

La companyia estĂ  formada per 7 actors i es van alternant en les seves representacions; divendres van actuar: Daniel Peña, Carlos Lupe, Jordi Tienza i Alix Gentil; els acompanyava un mĂșsic a la guitarra en directe (Ezequiel), que sembla no Ă©s l’habitual pianista que acostuma a participar en els seus espectacles.

En la seva pĂ gina web ens expliquen que sĂłn una companyia establerta a Barcelona i que s’autodenominen internacionals … “perquĂš el nostre equip estĂ  format per una francesa, un italiĂ , un basc, dos catalans, un alacantĂ­, una xilena i un veneçolĂ  (el mĂșsic). Tots som actors professionals especialitzats en la pedagogia de Lecoq i en tĂšcniques d’improvisaciĂł teatral” . Els darrers 5 anys han estat treballant i indagant en la improvisaciĂł teatral al voltant d’Espanya, Europa i Sud-amĂšrica.

En començar ens fan una juguesca amb “les paraules encadenades” i l’Ășltima paraula escollida d’un espectador Ă©s “drenaje”, que es converteix en la paraula que inspirarĂ  les primeres improvisacions; … i és que cada presentació d’aquest espectacle Ă©s totalment diferent, perquÚ asseguren que no tenen absolutament res preparat.

En aquest espectacle The Modestos es proposa un repte:

Crear un peça de teatre improvisada íntegrament, inspirada en una sola paraula escollida a l’atzar.
AixĂČ Ă©s EAU d’ImprĂł, on la paraula es transforma en moviment i el moviment en histĂČries.

Un caminar a la corda fluixa en quĂš els actors se submergeixen en els universos de cada moment, desvetllant una dramatĂșrgia diferent cada vegada … Un viatge sense por a explorar les histĂČries i emocions que sorgeixin de cada instant … humor, drama i mĂ©s enllĂ . I amb mĂșsica improvisada en directe.

A mesura que generen moviments recolzats per la mĂșsica en directe, els membres de la companyia seleccionen 3 de les escenes que sembla que al pĂșblic els ha sorprĂšs mĂ©s i a partir d’aleshores les desenvolupen mĂ©s extensament i apareixen reiteradament en el transcurs de l’espectacle intentant donar-los una dramatĂșrgia amb un cert sentit.

Aquesta vegada la proposta ens va agradar força sobretot la primera mitja part, perĂČ malauradament a partir de la meitat de l’espectacle, ens va semblar que patia una davallada important; potser no tenĂ­em el dia o ja estĂ vem saturats de tantes propostes escĂšniques al llarg del dia; creiem per altra banda que el pĂșblic que ens acompanyava, no estava massa predisposat i aixĂČ els actors suposo que ho capten rĂ pidament i els “destrempa”.

Hem gravat amb el seu consentiment, algunes escenes de la proposta i les hem muntat perquĂš veieu a manera de petits flaixos, com es va desenvolupar la representaciĂł del dia de l’estrena.

Ens ho vĂ rem passar força bĂ©, perĂČ tambĂ© hem de dir que potser esperĂ vem connectar mĂ©s amb la proposta. Estem convençuts que cada sessiĂł pot ser molt diferent de l’anterior i creiem que no es pot valorar d’igual manera que el teatre de text, on tot estĂ  mĂ©s que definit i apamat.

El que si ens ha agradat i molt, Ă©s l’absoluta predisposiciĂł dels actors a connectar amb el pĂșblic i molt especialment entusiasme que transmeten, en aquesta forma tan peculiar de fer Teatre.

CreaciĂł colectiva i totalment improvisada dels actors de la companyia The Modestos.
Participants el 13 d’abril 2018: Daniel Peña, Carlos Lupe, Jordi Tienza i Alix Gentil
Musica en directe a la guitarra: Ezequiel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.