– Mostra d’Igualada – Teatre infantil – UNA HISTÒRIA VERTADERA – (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre de l’Aurora – 2018.04.13 (temp. 17/18 – espectacle nº 249)

UNA HISTÒRIA VERTADERA (temp. 17/18 – espec. nº 249)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I si al matí els titelles ens parlaven de l’explotació infantil en el món laboral, aquesta proposta de la companyia Iguana Teatre ens vol fer reflexionar sobre el maltractament infantil.

Iguana teatre és una companyia de les Illes Balears, productora i distribuïdora d’espectacles, constituïda el 1985 per Jordi Banal, Pere Fullana i Carles Molinet. Volen oferir teatre de qualitat on conflueixin diferents manifestacions artístiques amb una investigació continua de noves línies teatrals.

UNA HISTÒRIA VERTADERA amb dramatúrgia i direcció de Pere Fullana, interpretada per Patricia Morales, Alba FlorTomeu Blanch ens parlen de com na Berta i na Maria ajuden en Pau a contar la seva història, des del seu naixement com a infant abandonat, passant per la recerca d’una família que l’aculli, per un episodi d’abús greu, per la impossibilitat d’adaptar-se a l’escola i per la difícil recerca de la seva mare que viu a Jamaica.

Es tracta d’un conte surrealista d’un nen que “neix sol a casa” i que espantat per la seva solitud creu que el millor que pot fer és trucar per telèfon a la senyora Paquita de l’Ajuntament, per veure quina solució li pot donar. La burocràcia dels estaments públics poca ajuda li donen i gairebé es renten les mans.

Els tres amics, amb Pau relatant en primera persona i interpretant el seu propi paper, ens proposen un relat sobre l’abandó i l’abús infantil. I ho fan des del conte fantàstic, dibuixant uns personatges caricaturitzats i distorsionats. Pau, després d’un munt d’aventures i de buscar una família cridant pels carrers amb un megàfon (com li han recomanat a les oficines on ha acudit), finalment descobreix, que pot confiar en la gent que realment l’estima.

“Una història vertadera” és al mateix temps un conte d’aventures i un viatge cap a la superació dels abusos, una història real que, encara que contada en clau de faula, ens parla de temes que hem d’aprendre a encarar des de tots els vessants possibles, entre d’altres, el teatre.

Un espai escènic senzill però molt efectiu, tres intèrprets molt versàtils que interpreten diferents personatges i una divertida posada en escena, ha engrescat a l’auditori, majoritàriament infantil, des del minut zero.

Dramatúrgia i direcció: Pere Fullana
Intèrprets: Patricia Morales, Alba Flor i Tomeu Blanch
Escenografía: Jordi Banal \ Il.luminació: Juanro Campos \ Vestuari: Bel Cirerol \ Assessorament linguistic: Carme Planells \
Tècnic de llum i so: Juanro Campos \ Reportatge fotogràfic: Àngel Romaguera \ Reportatge videogràfic: Cinètica \ Disseny gràfic: Tatum \ Promoció i comunicació: Santi Celaya \ Producció executiva: Jordi Banal
Idioma: català
Durada: 55 minuts
Espai: Teatre de l’Aurora

Deixa un comentari