– Teatre – S’INUNDA VENÈCIA (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Porta4 Teatre – 2018.04.07 (temp. 17/18 – espectacle nº 243)

S’INUNDA VENÈCIA (temp. 17/18 – espec. nº 243)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dissabte vam anar al Teatre Porta4 de Gràcia, per veure S’INUNDA VENÈCIA, la nova proposta escènica de Miquel Mas Fiol, i la companyia mallorquina Ovnipresents Teatre.

Un altre cop tornem a descobrir gairebé per casualitat, “petites joies teatrals” a les mal anomenades “sales alternatives”, obres de teatre que es mereixen ser descobertes pel gran públic i que moltes vegades passen desapercebudes per la manca de recursos d’aquestes sales, per tal de donar-les a conèixer….. i realment és una llàstima perquè a vegades, com en aquest cas, es tracta d’una proposta, que es mereix un llarg recorregut.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dues parelles viatgen a Venècia en una escapada de cap de setmana. La seva arribada coincideix amb el fenomen d’Aqcua-alta (puja la marea i l’aigua inunda els carrers i places de la ciutat) i com a més a més, no para de ploure, es veuen obligades a passar el dia “tancats” a l’hotel on s’hostatgen. Les dues dones eren companyes d’escola i en retrobar-se decideixen passar el dia plegats.

L’autor ens retrata a la perfecció 4 personatges molt diferents, que es relacionen entre si, bé en parella o bé obligats per les circumstàncies; ens ho mostra per tal que amb tota seguretat veurem actituds que ens resultaran familiars o inclús amb algunes ens veurem reflectits i que ens provocaran simpatia o rebuig.

Bel Albertí i Joan Girart és un matrimoni, que sense grans pretensions, viuen còmodament i tenen un fill de set anys. Ella és inquieta i li agrada la fotografia i viatjar. Ell no té estudis, li agrada la seva feina i li agrada menjar.

Bet Palou i Toni Vich són parella sentimental i tenen dos fills. Ella és molt curosa i exigent amb la correcta utilització del llenguatge i ell és un “setciències” aficionat al cinema. Són vegetarians.

El que sembla que ha de ser un dia agradable, aviat es torna una mica incòmode per tots quatre, veurem que res no és el que sembla i que ambdues parelles no tenen res en comú.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb tintades de la dramatúrgia francesa ”de la paraula” de Yasmina Reza o Nathalie Sarraute; S’INUNDA VENÈCIA, és una comèdia naturalista sobre les relacions humanes, l’esnobisme i les expectatives de futur fallides. Un retrat realista sobre els problemes dels matrimonis, els contrasts entre burgesia, i la falta de tolerància en aquesta societat, cada vegada més interconnectada.

Una visió crítica de la societat en la que vivim, que diferencia les persones per nivell cultural o classe social. Una proposta que vol transmetre un missatge d’igualtat entre les persones i la necessitat de donar més importància a les relacions i no tant a la possessió de béns o persones.

En paraules de la companyia:

La peça que us presentem, neix de la necessitat de retratar la realitat; la realitat dels nostres pares i dels matrimonis d’avui en dia. Neix de les ganes d’ensenyar que, darrere la màscara de la burgesia, s’hi troben individus imperfectes, que dubten, que cauen i que no deixen de pensar en què hagués passat si la seva vida hagués pres camins distints.   En definitiva, S’Inunda Venècia és un retrat d’allò que ens fa humans: la sensació d’incertesa davant una vida que se’ns escapa.

La companyia Ovnipresents Teatre va néixer en 2015 quan tres joves actors, insatisfets amb la manca d’implicació cultural de Mallorca, decideixen embarcar-se en un projecte comú. Una companyia que es caracteritza per la proximitat, la varietat i la contínua formació.

El fet d’estar formant-se en teatre, i alhora no haver entrat encara als cercles professionals, els ha ensenyat el valor de l’esforç i de la qualitat, i els ha animat a apostar per l’originalitat la innovació i sobretot l’entusiasme per a cada nou projecte.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que ens ha agradat molt, amb unes magnífiques interpretacions de Bel Albertí, Joan Girart, Bet Palou i Toni Vich, una dinàmica i efectista posada en escena i un text que té moltes capes, perquè malgrat que està presentat en clau de comèdia, s’endinsa de ple en les situacions dramàtiques que provoquen les relacions humanes.

Perquè tan aquí, com a Venècia, tot fa aigües.

Malauradament únicament es pot veure els dissabtes del mes d’abril a Porta4.

Creiem que s’ha de donar suport a propostes com aquesta, aixecades amb una enorme il·lusió per una companyia molt jove i sobretot amb una proposta d’altíssima qualitat. Esperem que la companyia i aquesta proposta tinguin un llarg recorregut.

Molt i molt recomanable.

Dramatúrgia i direcció: Miquel Mas Fiol
Interpretació: Bel Albertí, Joan Girart, Bet Palou i Toni Vich
Tècnic de so i llums: Joan Seguí \ Disseny gràfic i comunicació: Aina Vives
Idioma: català
Durada: 90 minuts

Un pensament a “– Teatre – S’INUNDA VENÈCIA (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Porta4 Teatre – 2018.04.07 (temp. 17/18 – espectacle nº 243)

  1. Retroenllaç: – 120 – Teatre – CÀNDID O L’OPTIMISME (🐌🐌🐌🐌) – La Badabadoc – 02/05/2022 |

Deixa un comentari