– Concert de l’OBC – FESTIVAL EMERGENTS (🐌🐌🐌+🐚) – L’Auditori – 2018.04.08 (temp. 17/18 – espectacle nº 244)

Concert de l’OBC – FESTIVAL EMERGENTS (temp. 17/18 – espec. nº 244)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir diumenge al matí nou concert de l’OBC. Aquesta vegada dins del marc del Festival EMERGENTS que s’està celebrant a la nostra ciutat.

El Festival Emergents de Barcelona ha ofert una programació intensa d’una setmana amb els millors joves talents nacionals i internacionals. Vint-i-un concerts que combinen tots els estils de la música clàssica –de l’antiga a les noves músiques–, diferents gèneres –recitals, solistes, cambra i grans conjunts–, el jazz i el flamenc, i proposen diferents formats d’escolta a les diferents sales i espais de L’Auditori.

Aquest any s’han presentat més d’una trentena artistes, quatre dels quals han debutat amb l’OBC, en dos programes diferents; el primer dissabte (al que nosaltres no vàrem poder assistir) amb la presència del baríton català Josep-Ramon Olivé i la claninetista Ona Cardona.

El programa de diumenge va ser el següent:

1 – DIMITRI DIMÍTRIEVITX XOSTAKÓVITX (Sant Petersburg 1906 – Moscou 1975)

Concert per a violoncel i orquestra núm. 1, op. 107 (🐌🐌🐌+🐚)

El protagonista d’aquesta peça va ser el violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason, que va guanyar, amb només 17 anys, la BBC Young Musicians Competition i va debutar després amb la BBC Symphony Orchestra al Barbican de Londres.

This slideshow requires JavaScript.

Va obtenir grans aplaudiments en la seva interpretació, la qual cosa el va obligar a regalar-nos un bis, que va aprofitar per tocar “El Cant dels Ocells”.  ….. ja us podeu imaginar la reacció del públic de la Sala.

2 – SERGEI PROKÓFIEV (Sontzovka 1891 – Moscou 1953)

Concert per a piano i orquestra núm.1 en Re bemoll major, op. 10 (🐌🐌🐌)            1ª audició

En aquesta segona peça el protagonista emergent va ser el pianista Rémi Geniet, que es va convertir en el guanyador més jove de la història de la Bonn International Competition i va obtenir el segon premi del Queen Elisabeth 2013 amb només 20 anys.

This slideshow requires JavaScript.

També va obtenir grans aplaudiments pel seu virtuosisme en la interpretació del concert i també ens va regalar amb un bis.

3 – OTTORINO RESPIGHI (Bolonya 1879 – Roma 1936)

Fontane di Roma (🐌🐌🐌+🐚)

Per completar el concert  l’OBC va interpretar aquest poema simfònic en què Ottorino Respighi va plasmar les impressions que li van suggerir quatre fonts de Roma: la font de Valle Giulia, el paisatge pastoral; la font del Tritó, una crida als éssers submarins que es persegueixen en frenètica dansa; la Fontana di Trevi, que apareix solemne a l’hora del migdia; i la font de la Vil·la Mèdici a l’hora nostàlgica de la posta de sol, quan l’aire és ple del so de les campanes i del cant dels ocells, abans de caure en el silenci de la nit.

 

Un concert del qual no teníem grans expectatives, però que finalment ens va convèncer plenament.

L’OBC en aquesta ocasió va estar dirigit pel mestre Eduardo Portal.

Si voleu escoltar el concert tal com va sonar, només cal que cliqueu en aquest ENLLAÇ de Catalunya Musica

Leave a Reply