– Concert de l’OBC – FESTIVAL EMERGENTS (🐌🐌🐌+🐚) – L’Auditori – 2018.04.08 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 244)

Concert de l’OBC – FESTIVAL EMERGENTS (temp. 17/18 – espec. nÂș 244)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir diumenge al matĂ­ nou concert de l’OBC. Aquesta vegada dins del marc del Festival EMERGENTS que s’estĂ  celebrant a la nostra ciutat.

El Festival Emergents de Barcelona ha ofert una programaciĂł intensa d’una setmana amb els millors joves talents nacionals i internacionals. Vint-i-un concerts que combinen tots els estils de la mĂșsica clĂ ssica –de l’antiga a les noves mĂșsiques–, diferents gĂšneres –recitals, solistes, cambra i grans conjunts–, el jazz i el flamenc, i proposen diferents formats d’escolta a les diferents sales i espais de L’Auditori.

Aquest any s’han presentat mĂ©s d’una trentena artistes, quatre dels quals han debutat amb l’OBC, en dos programes diferents; el primer dissabte (al que nosaltres no vĂ rem poder assistir) amb la presĂšncia del barĂ­ton catalĂ  Josep-Ramon Olivé i la claninetista Ona Cardona.

El programa de diumenge va ser el segĂŒent:

1 – DIMITRI DIMÍTRIEVITX XOSTAKÓVITX (Sant Petersburg 1906 – Moscou 1975)

Concert per a violoncel i orquestra nĂșm. 1, op. 107 (🐌🐌🐌+🐚)

El protagonista d’aquesta peça va ser el violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason, que va guanyar, amb nomĂ©s 17 anys, la BBC Young Musicians Competition i va debutar desprĂ©s amb la BBC Symphony Orchestra al Barbican de Londres.

This slideshow requires JavaScript.

Va obtenir grans aplaudiments en la seva interpretaciĂł, la qual cosa el va obligar a regalar-nos un bis, que va aprofitar per tocar “El Cant dels Ocells”.  ….. ja us podeu imaginar la reacciĂł del pĂșblic de la Sala.

2 – SERGEI PROKÓFIEV (Sontzovka 1891 – Moscou 1953)

Concert per a piano i orquestra nĂșm.1 en Re bemoll major, op. 10 (🐌🐌🐌)            1ÂȘ audiciĂł

En aquesta segona peça el protagonista emergent va ser el pianista Rémi Geniet, que es va convertir en el guanyador més jove de la història de la Bonn International Competition i va obtenir el segon premi del Queen Elisabeth 2013 amb nomĂ©s 20 anys.

This slideshow requires JavaScript.

També va obtenir grans aplaudiments pel seu virtuosisme en la interpretació del concert i també ens va regalar amb un bis.

3 – OTTORINO RESPIGHI (Bolonya 1879 – Roma 1936)

Fontane di Roma (🐌🐌🐌+🐚)

Per completar el concert  l’OBC va interpretar aquest poema simfĂČnic en quĂš Ottorino Respighi va plasmar les impressions que li van suggerir quatre fonts de Roma: la font de Valle Giulia, el paisatge pastoral; la font del TritĂł, una crida als Ă©ssers submarins que es persegueixen en frenĂštica dansa; la Fontana di Trevi, que apareix solemne a l’hora del migdia; i la font de la Vil·la MĂšdici a l’hora nostĂ lgica de la posta de sol, quan l’aire Ă©s ple del so de les campanes i del cant dels ocells, abans de caure en el silenci de la nit.

 

Un concert del qual no tenĂ­em grans expectatives, perĂČ que finalment ens va convĂšncer plenament.

L’OBC en aquesta ocasiĂł va estar dirigit pel mestre Eduardo Portal.

Si voleu escoltar el concert tal com va sonar, nomĂ©s cal que cliqueu en aquest ENLLAÇ de Catalunya Musica

Leave a Reply