– Voltar per la Literatura – SANGRE DE BARRO (🐌🐌🐌) de Maribel Medina – 2018.04.02 – (temp. 17/18 – llibre nº 032)

SANGRE DE BARRO de Donato Carrisi – (temp. 17/18 – llibre nº 032)

Per Imma Barba

Aquesta novel·la va representar el debut literari de l’autora, una nova veu femenina en el camp del thriller, que aborda el tema del dopatge, inspirada en el cas real del seu marit, Andrés Martínez Modrego, un exatleta d’elit.

SANGRE DE BARRO ens trasllada fins a la població suïssa dels Diablerets, on està situat un centre d’alt rendiment per a esportistes d’elit.

La doctora forense Laura Terraux rep a l’institut de patologia on treballa, el cadàver d’una jove atleta que procedeix d’aquell centre. Ha mort sobtadament mentre dormia. Però aquest és el cinquè cas que té a les seves mans. No ha trobat símptomes de violència, i tot fa confirmar que es tracten de morts sobtades.

Thomas Connors, un agent de la Interpol amb un passat marcat per la mort del seu millor amic, ha de fer-se càrrec de la repatriació del cos de l’última jove morta, filla d’una antiga núvia, i entra en contacte amb la forense. Tots dos dubten de l’origen d’aquestes morts, i decideixen emprendre una investigació sobre el dopatge en l’esport d’elit.

Janik Toledo, un jove corredor del centre, devastat per la sobtada mort de la noia a la qual estimava, haurà de prendre la decisió més difícil de la seva vida. Quin preu està disposat a pagar per triomfar?

Un llibre en el qual s’aborda un tema que en els últims anys ha estat molt present en els mitjans de comunicació, però potser és una temàtica poc tractada en la literatura: la del dopatge al món de l’esport. De com als atletes se’ls empeny a drogar-se per trencar els límits del seu propi cos, i aconseguir millors marques.

Un llibre molt documentat basat en el treball d’investigació que l’autora va realitzar al voltant de l’hormona EPO, que espesseix la sang, i va decidir novel·lar-la per poder donar publicitat al tema.

Una novel·la amb un llenguatge senzill i cuidat que presenta algunes davallades en el seu ritme argumental. Als tres protagonistes principals els coneixem alhora, i amb ells anem descobrint el que s’amaga darrere les morts de les noies.

Un llibre que m’hi ha interessat força per la temàtica que planteja i que a la segona part agafa l’embranzida d’un bon thriller.

Maribel Medina va néixer a Pamplona l’any 1969 i després de la mort de la seva mare, quan ella era una nena, va ser criada pel seu pare que va morir a la seva adolescència. Va abandonar el seu somni de ser astrofísica per dedicar-se a fer la carrera de geografia i història.

Va treballar com a lectora per a una editorial i va ser professora de matemàtiques i història. Ha viatjat per tot el món i ha viscut amb la seva família a l’Índia i al Nepal. Va començar escrivint contes infantils i ja ha publicat la seva segona novel·la “Sangre intocable” ambientada a Benarés i que també compta amb la forense Laura Terraux I l’agent de la Interpol Thomas Connors com a protagonistes.

Títol: Sangre de barro
Autora: Maribel Medina
Editorial: Maeva ediciones
Data de publicació: 28 de febrer de 2014
Pàgines: 392

Deixa un comentari