– Teatre – MALA BROMA (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Sala Muntaner – 2018.03.31 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 237)

MALA BROMA (temp. 17/18 – espec. nÂș 237)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

… I  ahir dissabte, de la Sala Flyhard a la Sala Muntaner per veure aquesta proposta escrita per Jordi Casanovas i que ens havia “engrescat” a la roda de premsa.

Dirigida per Marc Angelet i amb unes magnĂ­fiques interpretacions d’Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz, Ă©s una proposta on la lĂ­nia que separa la comĂšdia dels fets dramĂ tics Ă©s molt, molt fina.

Estrenada a Vilafranca del PenedĂšs, el dramaturg Jordi Casanovas vol fer reflexionar sobre els lĂ­mits de l’humor, el mal que pot fer quan aquest s’exerceix des d’una posiciĂł de poder, i els rols dels homes i les dones a la nostra societat “tothom fa bromes, perĂČ crec que la manera de fer una broma defineix com Ă©s una persona”.

El punt de partida de la proposta Ă©s un retrobament entre dos vells amics, companys d’estudis i que van compartir la seva primera feina, un programa radiofĂČnic d’humor. Una amistat que tĂ© mĂ©s de vint anys.

Ara feia temps que no es veien, l’Ernest (Ernest Villegas) i l’Òscar (Òscar Muñoz) parlen de les seves feines i de les seves vides, l’Ernest ha triomfat com a humorista i l’Òscar treballa com a periodista i se sent fracassat professionalment. Ell Ă©s feliç amb la seva parella, l’Anna (Anna Sahun), una prestigiosa cirurgiana que treballa a urgĂšncies, i tenen una filla, la Paula. L’Ernest estĂ  passant una crisi existencial, i sembla que el sentit de l’humor l’ha abandonat.

D’aquest retrobament en sortirĂ  una broma que portaran a l’extrem al voltant d’un tema que els apassiona: els lĂ­mits de l’humor. SerĂ  capaç el periodista de fer la broma mĂ©s forta que pugui imaginar a la seva dona? ES POT FER BROMA DE TOT?

This slideshow requires JavaScript.

Tres personatges amb unes personalitats molt diferents que presenten un conflicte permanent. La troca s’embolica de tal manera, que acabem dubtant del que Ă©s broma i del que Ă©s seriĂłs i ens fa canviar de posicionament a cada moment de l’espectacle.

Malauradament no podem explicar gairebĂ© res mĂ©s de l’argument sense fer espĂČiler.

Una proposta que porta als seus protagonistes al límit, un text on res no és el que sembla i que fa girs inesperats deixant-nos literalment descol·locats. Jordi Casanovas torna a encertar plenament amb un text realment sorprenent i magnífic.

Creiem amb sinceritat que aquesta proposta, triomfarĂ  i serĂ  un dels Ăšxits de la temporada i que segurament arribarĂ  a exportar-se fora del nostre territori, perquĂš tĂ© tots els ingredients per tal de quĂš aixĂ­ sigui…. una proposta que no amaga pas que es tracta de teatre popular, mal anoments “comercial”, perĂČ que al mateix temps provoca profundes reflexions en els espectadors, en un continuat joc de girs inesperats que encara la fan mĂ©s atractiva.

Una escenografia bastant convencional perĂČ eficient, una bona posada en escena i un bon magnĂ­fic treball actoral.

L’Ășnic “perĂČ” que haurĂ­em de fer a la proposta, Ă©s que potser es “ven” massa com una comĂšdia i els riures a destemps d’algunes persones en moments realment dramĂ tics, malmeten en bona part els missatges que l’autor ens vol fer arribar.

No us la perdeu, perquĂš realment paga molt la pena.

A nosaltres, com veieu, ens ha agradat molt.

Text: Jordi Casanovas
DirecciĂł: Marc Angelet
IntĂšrprets: Anna Sahun, Òscar Muñoz i Ernest Villegas
EscenografĂ­a: Sergi Corbera \ Ajudant d’escenografĂ­a: Laura Clos Caturia \ Disseny de llums: Sylvia Kuchinow \ Disseny de so: Xavi GardĂ©s \ Vestuari: Irantzu Ortiz \ Ajudant de direcciĂł: Artur RodrĂ­guez \ DirecciĂł de producciĂł: Carles Manrique-Velvet Events \ DirecciĂł tĂšcnica: Xavier Xipell “Xipi” \ DistribuciĂł: Elena Blanco-Magneticam \ Premsa: Joan Estrada \ FotografĂ­a: David Ruano \ RealitzaciĂł clip: Alejo Levis \ Disseny grĂ fic: Maria PicassĂł
Idioma: catalĂ 
Durada: 90 minuts

 

2 thoughts on “– Teatre – MALA BROMA (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Sala Muntaner – 2018.03.31 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 237)

 1. Imma C.

  Hola!
  Quan la vam veure a Vic era com obrir un melĂł que no saps mai com sortirĂ .
  Sí que teníem la garantia de lŽautoria de Jordi Casanovas, i els actors i lŽactriu que ho fan la mar de bé.
  Aquesta barreja dÂŽhumor i sorpresa constant, reflexiĂł a banda. Tots els nĂșmeros per un bon Ăšxit teatral.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   AixĂČ que comentes del melĂł, a nosaltres ens passa gairebĂ© a cada funciĂł, perquĂš no esperem quasi mai a veure les critiques. Efectivament, aquesta proposta estem segurs de quĂš serĂ  un Ăšxit brutal.

   Respon

Leave a Reply