– Voltar per la Literatura – LA CHICA EN LA NIEBLA (🐌🐌🐌) de Donato Carrisi – 2018.03.31 – (temp. 17/18 – llibre nº 031)

LA CHICA EN LA NIEBLA de Donato Carrisi – (temp. 17/18 – llibre nº 031)

Per Imma Barba

Aquest és el primer llibre que llegeixo de Donato Carrisi escriptor, guionista i autor d’obres de teatre. Aquesta novel·la ha estat portada al cinema, dirigida per ell mateix, amb Toni Servillo i Jean Reno com a protagonistes.

Un estil d’escriptura que m’ha enganxat des de la primera pàgina fins al final, un thriller “tranquil” però additiu que comença dos mesos després de la desaparició d’Anna Lou Kastner, amb setze anys, una noia pèl-roja que viu amb una mare molt estricta, en un ambient marcat per les regles i les imposicions. Formen part d’una comunitat cristiana que deixa poc espai per a la llibertat dels seus membres. Viuen a Avechot, un petit poble dels Alps.

Frank Vogel és el detectiu encarregat de la investigació, un personatge obsessionat amb els mitjans de comunicació i amb el seu triomf personal. És capaç de manipular les proves per demostrar la “veracitat” de les seves hipòtesis. L’acompanya Borghi, un jove policia que li farà la feina a l’ombra. La desaparició es converteix en un circ mediàtic on tothom vol participar i a Stella Honer, la periodista, únicament l’interessa l’exclusiva.

Una novel·la narrada en tercera persona, amb salts temporals explicant que ha passat des de la desaparició de la noia fins al moment de la reaparició, dos mesos més tard, del detectiu que ha quedat amnèsic després d’un accident de cotxe. Cada capítol va precedit de la data referida al dia de la desaparició de la noia. Trencat el fil cronològic dels fets, l’autor, ha creat una interessant estructura narrativa.

Una novel·la enfocada a denunciar el morbo que qualsevol acte criminal provoca en l’opinió publica, gràcies als mitjans de comunicació, als que creiem sense qüestionar. Una denúncia de la manipulació periodística i televisiva.

La víctima no importa, importa el que i el com.

Un inesperat final, coherent i sorprenent. M’ha semblat una bona novel·la.

Donato Carrisi va néixer en 1973 a Martina Franca i viu a Roma. Va fer la carrera de dret, i es va especialitzar en Criminologia i ciències de la conducta.

Ha publicat diversos llibres: “Lobos” (2009), la seva primera novel·la, “El tribunal de las almas” (2011), “La mujer de las flores de papel” (2012), “La hipòtesis del mal” (2013), “El cazador de la oscuridad” (2014) i “La chica en la niebla” (2015).

És també autor d’obres de teatre i guionista de cinema i televisió. Al llarg de la seva carrera ha obtingut nombrosos premis literaris.

Títol original: La ragazza nella nebbia
Autor: Donato Carrisi
Traducció: Maribel Campmany
Any de publicació: 2017
Editorial: Duomo ediciones
Pàgines: 384

Deixa un comentari