– Teatre – INESTABLE (🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 2018.03.29 (temp. 17/18 – espectacle nº 234)

INESTABLE (temp. 17/18 – espec. nº 234)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir dijous vam aprofitar per fer doblet a la Villarroel i després de veure BULL, ens vam engrescar amb aquesta proposta de la companyia argentina Sutottos “el nou fenomen de l’off porteño”.

INESTABLE és una comèdia sobre les pors i les fòbies.

Sutottos és un duo d’humor que formen Andrés Caminos i Gadiel Sztryk i que enganxen al públic en el mateix moment que surten a l’escenari amb la seva indumentària i amb la seva magnífica gestualitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquest duo es va formar fa dotze anys i amb aquesta, la seva setena peça, fa tres temporades que omplen sala a Buenos Aires. L’humor és l’element comú a totes les seves propostes que han anat evolucionant des dels primers números de varietés que feien a les 5 de la matinada, amb només 17 anys.

Com ells manifesten, no cal tractar temes graciosos per produir el riure. Tot el contrari: temàtiques dures i sensibles que espanten l’home com la mort, les malalties, les relacions trencades o la solitud poden portar-se a tal extrem, que aquest excés produeix la riallada.

L’humor que proposen és intel·ligent, no hi ha vulgaritats ni dobles sentits, sinó una profunda recerca sobre l’essència humana portada a un límit que provoca gràcia.

Els protagonistes de INESTABLE són dues persones, León i César, que tenen “totes les pors possibles”: fòbies, paranoies, ansietat, obsessió, negació. Tots dos estan tan limitats per les seves pròpies pors que ens fan riure encara que ells “ho passen malament”.

Una taca d’humitat, una trucada de telèfon, un llençol, qualsevol cosa pot donar corda a la paranoia d’aquests dos personatges. Ells, els de l’escenari, són dos tipus comuns, però que no poden ocultar les seves fòbies, que són moltes i semblen estar aguaitant-los en cada racó mínim de la vida quotidiana.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dins de l’espectacle han incorporat la música i interpreten tres cançons que complementen el discurs, segons ells manifesten no busquen desesperadament el riure del públic, volen amb el riure provocar l’emoció, no es consideren clowns, ni improvisen.

Són un equip creatiu que fa espectacles tràgics en clau de comèdia.

A través de la comèdia i les situacions absurdes ens fan mirar dintre de les nostres pors que si bé es poden considerar fútils, poden representar un fre a la nostra manera de viure.

Tots dos ens mostren una alta capacitat còmica que saben administrar amb cura. Una posada en escena molt àgil i un encertat joc de llums i música, ens han fet passar una estona molt i molt divertida.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dramaturgia i direcció : Andrés Caminos, Gadiel Sztrik
Intèrprets:  Andrés Caminos, Gadiel Sztrik
Vestuari: Analía Cristina Morales \ Escenografía i disseny de llums: Fernando Dopazo  \ Realització de vestuari: Patricio Delgado \ Fotografía: Pablo Linietsky \ Assistent de direcció: Guadalupe Bervih, Manuela Bottale, Marianela Faccioli \ Producció: Sutottos \ Col.laboració coreogràfica: Lali Chidichimo
Idioma: castellà – Durada: 70 minuts

Deixa un comentari