– Roda de premsa MALA BROMA – Hotel Internacional Rambles (Sala Muntaner)- 2018.03.27 (temp. 17/18 – RdP 072)

Roda de premsa MALA BROMA – (temp. 17/18 – RdP nº 72)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Dimarts passat vaig poder assistir a una nova Roda de premsa; aquesta es va celebrar a la primera planta de l’hotel Internacional de la Rambla, davant mateix del Liceu, lloc on habitualment es presenten les propostes escèniques de la Sala Muntaner.

Jordi Casanovas ha escrit el text de MALA BROMA per encàrrec d’aquest teatre. Ell mateix ens explica que potser té alguna similitud amb “IDIOTA”, un altra obra escrita per ell i que es va poder veure a la Sala Muntaner l’any 2015.

Aquesta nova proposta tracta bàsicament sobre els límits de l’humor i del mal que pot fer quan aquest s’exerceix des d’una posició de poder.

Malgrat que Jordi Casanovas no vol fer espòiler i no ens vol explicar la “broma” que provocarà els fets representats, ens explica com comença tot …

Fa vint anys, dos amics, l’Òscar (personatge interpretat per Òscar Muñoz) i l’Ernest (Ernest Villegas), feien bromes telefòniques en un programa de ràdio de la facultat de periodisme mentre intentaven lligar-se la mateixa noia, l’Anna (Anna Sahun).

L’Òscar i l’Anna ara tenen una filla. Ell treballa per un diari que és a punt de fer fora a mitja plantilla i ella a les urgències de l’Hospital Clínic. Avui, han convidat a sopar a casa a l’Ernest, a qui fa molt de temps que no veuen, perquè fa uns dies va arrencar el seu programa humorístic nocturn interpretant un monòleg amb el que se’n reia de l’Òscar i l’Anna.

L’Ernest és ara un humorista d’èxit amb una vida tan atrafegada com excitant. Ha acceptat la trobada amb els seus antics amics perquè pateix una crisi després de patir un ensurt cardíac. S’ha posat en mans d’un psiconeuroimmunòleg i des que només menja bròquil a diari, ha perdut el sentit de l’humor. Tot el que fa al programa, ni li fa gràcia ni ho escriu ell.

L’Anna fa tard perquè avui tenia guàrdia a urgències, i l’Òscar i l’Ernest passen el temps d’espera fent bromes telefòniques com quan eren joves. S’envegen mútuament però cap dels dos ho vol admetre. És més, s’acaben desafiant per veure qui dels dos és capaç de fer l’humor més arriscat.

L’Òscar demana a l’Ernest que s’amagui en una habitació perquè li pensa fer una broma a l’Anna que demostrarà qui és capaç d’anar més enllà.

L’Anna arriba. L’Òscar està completament desencaixat. Avui que la nena no és a casa, diu, t’he d’explicar un secret. I el que l’Òscar explicarà a l’Anna, el que només havia de ser una broma final, convertirà la vetllada en una successió de fets tràgics.

Els personatges tenen el mateix nom que els actors que les interpreten, perquè Casanovas ja va escriure el text pensant que ells la representarien.

Marc Angelet és el director de la proposta i ens comenta que la línia que separa la comèdia dels fets dramàtics és molt, molt fina.

Una proposta que va ser estrenada a Vilafranca el 16 de febrer i que ja ha girat per 14 municipis de Catalunya, fet que garanteix que ara quan arriba a la Sala Muntaner ja està força rodada i els actors han fet seus els personatges. Tres personatges molt diferents que presenten un conflicte permanent.

Els espectadors arribaran a dubtar si les bromes són o no ho són … i les situacions que veuran els farà posicionar-se segurament al costat del personatge que veuen més proper amb ell.

Quins són els límits de l’humor ?

De què no es pot fer mai broma ?

De qui no es pot riure mai ?

Una comèdia negra amb tots els ingredients per convertir-se en un nou clàssic.

Es podrà veure a la Sala Muntaner fins al 6 de maig.

Podeu escoltar l’àudio del que es va dir a la Roda de Premsa …

Deixa un comentari