– Roda de premsa Celebració DIA MUNDIAL DEL TEATRE – Palau de la Virreina – 2018.03.22 (temp. 17/18 – RdP 070)

Roda de premsa Celebració DIA MUNDIAL DEL TEATRE – (temp. 17/18 – RdP nº 70)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona Roda de Premsa del dia d’ahir, aquesta al Palau de la Virreina, per presentar els actes de celebració del Dia Mundial del Teatre dels pròxims 26 i 27 de març.

La setmana vinent, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics han preparat un seguit d’actes:

Actes dilluns dia 26 març

 • Cerimònia d’entrega dels XX Premis de la Crítica de les Arts Escèniques a La Villarroel. Un reconeixement que vol ajudar a la difusió i promoció de les arts escèniques al nostre país.

La companyia The Feliuettes serà l’encarregada d’inaugurar la vetllada i els periodistes Toni Punti i Anna Pérez Pagés en seran els presentadors.

Actes dimarts dia 27 març

 • Itinerari escènic amb el Bus Turístic, en les quals l’actor David Anguera explicarà la història dels principals teatres de Barcelona. Un recorregut per la ciutat passant pels llocs on van existir grans teatres i veient els que encara funcionen. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta a tota la ciutadania.

Horari: Matí a les 11 h i a les 12 h \ Tarda a les 17 h i a les 18 h

Sortida i arribada: Hard Rock Café de plaça Catalunya.

 • Lectura dramatitzada d’Antaviana i lectura de manifestos

L’actriu i directora Imma Colomer ha escrit i llegirà el manifest de l’AADPC. A continuació tindrà lloc la lectura dramatitzada de l’obra Antaviana basada en contes de Pere Calders i adaptada per la companyia Dagoll Dagom.

Seguidament es llegiran cinc manifestos internacionals encarregats per l’International Theatre Institute, per a la celebració dels seus 70 anys d’existència.

Horari: d’11 h a 14 h

Lloc: entrada de carruatges de l’Ateneu Barcelonès

 • ADECTA, Obrim els teatres! Els teatres de Catalunya obriran les seves portes i oferiran una jornada de visites guiades i portes obertes pels diferents espais de les sales que sovint queden ocults al públic. 

Horari: de 17h a 19h

Lloc: Almeria Teatre, Sala Fènix, La Puntual, Teatre Victoria, Teatre Poliorama, La Seca, Tantarantana, Porta 4, Sant Andreu Teatre, Akadèmia, Condal, Goya, Romea, la Villarroel, Sala Beckett, Teatre Tívoli, Teatre Nacional de Catalunya, Gaudí i la sala Miguel Hernández de Sabadell.

 • Activitats especials en algunes sales:
 1. Vine a conèixer qui serà la parella d’Angel Llatzer a “la Jaula de las Locas” al Teatre Tívoli. Un tastet d’aquesta proposta que s’estrenarà al mes de setembre.
 2. Assisteix a un assaig de “El despertar de la primavera” al Teatre Victòria.
 3. El Tantarantana presenta El Cicló. Coincidint amb la celebració dels seus 25 anys d’història es faran presentacions de El Cicló i es brindarà amb una cervesa.
 4. La Sala Miguel Hernàndez de Sabadell organitza una trobada amb tuitaires relacionats amb les arts escèniques.
 5. Al Teatre Gaudí es podrà veure l’exposició Gaudí Visual Gallery.

Paral·lelament tindran lloc diferents actes que s’inclouen en aquesta celebració del Dia Mundial del Teatre:

 • Celebració de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, divendres dia 23.
 • Acte de celebració conjunt amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, que acollirà el dia 27 la Societat La Lliga de Capellades.

Us deixo l’àudio de la Roda de Premsa …

El teatre ha de sobreviure, i tots els que estimem el teatre hem de lluitar per fer-ho possible.

Visca el teatre !

Leave a Reply