– Voltar per la Literatura – CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS d’Elena Favilli i Francesca Cavallo (🐌🐌🐌🐌) – 2018.03.17 – (temp. 17/18 – llibre nº 026)

CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS d’Elena Favilli i Francesca Cavallo – (temp. 17/18 – llibre nº 026)

Per Imma Barba

Un regal d’aniversari que m’ha fet molta il·lusió i que he llegit amb els ulls d’una nena. Aquest és un llibre de contes sobre dones reals que d’una manera o altra han deixat petjada. Un llibre per a nens i nenes perquè sàpiguen que si lluiten, poden ser allò que volen ser. S’ha de tenir especial cura en ensenyar als nens, que el triomf social no és un element necessari per aconseguir els somnis.

Un llibre que dóna una pinzellada de les vides de cent dones, científiques, polítiques, escriptores, esportistes, activistes, artistes, …… Dones que tenien somnis i van actuar amb determinació i audàcia per aconseguir fer-los realitat. Dones que van lluitar contra les injustícies o contra la discriminació social. Dones que han lluitat per la igualtat de drets entre les persones.

Les vides estan explicades com un conte (començant pel clàssic “Hi havia una vegada“), però les heroïnes són reals.

El llibre conté les il·lustracions de seixanta artistes d’arreu del món, tant o més interessants que els mateixos textos.

Aquests contes infantils s’han convertit en un fenomen editorial arreu del món. El text es va publicar als Estats Units el 2016, mitjançant un procés de crowdfunding. S’ha publicat en 26 idiomes i va sortir publicat en català i castellà l’estiu de 2017. Ha venut un milió d’exemplars.

Actualment les autores han iniciat la campanya per poder editar un segon llibre.

Elena Favilli (a la dreta de la foto) és emprenedora mediàtica i periodista i Francesca Cavallo és escriptora i directora de teatre. Rondant la trentena es van mudar de Milà a Silicon Valley per crear Timbuktu Labs, un laboratori d’innovació de mitjans de comunicació infantils, des de llibres fins a parcs infantils, jocs digitals i tallers interactius.

Títol original: Good Night Stories for Rebel Girls
Traducció al català: Esther Roig
Editorial: Estrella Polar
Data de publicació en català:  Agost del 2017
Pàgines: 224

Deixa un comentari