– Voltar per la Literatura – TOTA LA VERITAT de Karen Cleveland (🐌🐌🐌🐌) – 2018.03.15 – (temp. 17/18 – llibre nº 025)

TOTA LA VERITAT de Karen Cleveland de Lluis Llach – (temp. 17/18 – llibre nº 025)

Per Imma Barba

Fa uns dies vaig rebre aquest llibre i, un cop començat, no he pogut parar de llegir-lo fins a la impressionant última pàgina, es tracta d’un thriller que t’atrapa.

Vivian Miler (Viv) està casada i és mare de quatre fills, combina la vida familiar amb la seva feina com a analista de la CIA, especialitzada en les xarxes d’espies russos als Estats Units. Crea un algoritme que li permet accedir a la informació d’un agent rus i, entre la informació que troba hi ha una imatge de Matt, el seu marit.

A partir d’aquell moment la seva realitat canvia, el seu marit no és qui diu que és?, tota la seva vida és una mentida?, la seva vida de parella és una farsa?, l’ha de denunciar?

Una entretinguda novel·la d’espionatge, òpera prima de Karen Cleveland, una ex-analista de la CIA que s’ha de publicar en més de 30 països i serà portada al cinema.

Narrada en primera persona, alterna el present totalment incert en el que es mou la protagonista, i els records de la seva vida passada, dels deu anys de matrimoni que ara intueix com una gran farsa. Ens trasllada la complexitat del dilema que omple la seva ment, la incapacitat de veure el que és real, i la por a les conseqüències de tot plegat, en l’àmbit personal, familiar o professional.

Una narrativa molt senzilla i propera i una protagonista amb la qual generes una gran empatia des de les primeres pàgines.

Tot i que sovint els girs argumentals són previsibles, fet que treu la sorpresa que acompanya als thrillers, el ritme dels esdeveniments que ens explica fa d’aquesta, una novel·la emocionant i apassionant.

Karen Cleveland va estudiar a Dublín i a la Universitat de Hardvard. Especialitzada en la lluita contra el terrorisme, va treballar durant vuit anys com a analista de la CIA i va col·laborar breument amb l’FBI. Actualment viu als Estats Units.

Títol original: Need to know
Autora: Karen Cleveland
Traducció: Jordi Boixadós
Data de publicació: març 2018
Editoral: Columna – Pàgines: 444

Leave a Reply