– Dansa/Circ – NIGHT GARDEN d’eVolution Dance Theater – Teatro Verdi di Firenze (🐌🐌🐌🐌) – 2018.03.11 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 223)

NIGHT GARDEN d’eVolution Dance Theater (temp. 17/18 – espec. nÂș 223)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Com veieu, en el nostre viatge per la Toscana italiana, no hem pogut estar massa dies sense trepitjar un Teatre, i ja des de Barcelona vĂ rem reservar entrades per veure aquest espectacle, que Ă©s una mena de fusiĂł entre dansa i circ acrobĂ tic.

Evolucion Dance Theater, Ă©s una companyia fundada el 2008, dirigida per Anthony Heinl i Nadessja Casavecchia dedicada a la creaciĂł d’espectacles basats en la fusiĂł d’atletisme, acrobĂ cia i fantasia.

NIGHT GARDEN és el seu Ășltim espectacle, i hem tingut l’oportunitat de veure’l al Teatre Verdi de FlorĂšncia, ciutat on estem passant aquests dies.

A l’escenari Anthony Heinl, Nadessja Casavecchia, Chiara Morciano, Carim di Castro, Chiara Verdecchia, Lavinia Scott, Simone Giancola i Daniele Del Bandecca.

Misteri i bellesa, un mĂłn mĂ gic omple l’escenari del teatre, on ens descobriran que passa sota la llum de la lluna quan marxem a dormir i somiem. Una proposta d’un gran impacte visual, llums i ombres, colors i molta fantasia.

A la nit, les criatures bioluminescents es desperten i juguen en una nova dimensió incandescent, on les ombres tenen color, el paisatge es pinta amb llum i les lleis de la natura es converteixen en una fascinant il·lusió!

Anthony Heinl és d’origen nord-americĂ  i va debutar en els escenaris molt jove, fent musicals en papers com a protagonista de Jesus Christ Superstar en la seva gira per AmĂšrica del Nord.

Heinl tĂ© un fons cientĂ­fic bĂ sic, ja que va estudiar fĂ­sica i quĂ­mica a la Universitat de Boston abans de dedicar-se plenament al teatre. Segons ell mateix diu, la capacitat alquĂ­mica de barrejar elements i fer-los reaccionar, per mesurar les dosis dels components per a un equilibri efectiu, ha calat visiblement tota la seva carrera com a ballarĂ­ i coreĂČgraf.

This slideshow requires JavaScript.

DesprĂ©s d’estudiar dansa i mĂșsica, el 2001 es va incorporar al Momix i esdevĂ© primer ballarĂ­. En 2006 es trasllada a ItĂ lia de forma permanent i el 2008 va pujar a l’escenari amb la seva primera producciĂł teatral al Teatre Rossini de Roma, que marca el començament del eVolution Dance Theater.

NIGHT GARDEN és un espectacle ple d’inventiva on es fusionen la dansa, l’art, l’acrobĂ cia i la mĂ gia. Amb les eines digitals mĂ©s innovadores s’allunya de les dramatĂșrgies clĂ ssiques, evolucionant el teatre de dansa cap a una creativitat i una coreografia on la dansa passa a ser una part del tot.

Tot el que Ă©s luminescĂšncia, dins del context escĂšnic es produeix, des del nostre punt de vista com a pĂșblic, directament des dels cossos dels intĂšrprets que es mouen sobre una paret fosca. Figures etĂšries, mĂČbils, filaments de teixits il·luminats per neó i led, no veiem les cares, ni els lĂ­mits exactes de la fisicalitat dels artistes. Únicament, en el nĂșmero final podrem veure’ls i descobrirem l’estructura sobre la que han evolucionat.

L’elecciĂł musical Ă©s excel·lent i totalment adient amb les imatges espectaculars que se’ns ofereixen.

El Teatre Verdi de FlorĂšncia Ă©s el mĂ©s gran de la Toscana, inaugurat el 1854 Ă©s propietat de l’Orquestra de la Toscana des de fa 19 anys, i tĂ© la seu permanent aquĂ­.

Curiosament, el pĂșblic italiĂ  parla i comenta, sense cap problema; a nosaltres aquesta conducya no ens ha agradat gens ni mica, perĂČ estem fora de la nostra cultura i ens hem d’adaptar.

Director artistic i coreografĂ­a: Anthony Heinl
IntĂšrprets: Anthony Heinl, Nadessja Casavecchia, Chiara Morciano, Carim di Castro, Chiara Verdecchia, Lavinia Scott, Simone Giancola i Daniele Del Bandecca.
MĂșsica: Massive Attack, Radiohead, Joni Mitchell, Darkside
Durada: 1h 40’ amb entreacte

Leave a Reply