– Dansa/Circ – NIGHT GARDEN d’eVolution Dance Theater – Teatro Verdi di Firenze (🐌🐌🐌🐌) – 2018.03.11 (temp. 17/18 – espectacle nº 223)

NIGHT GARDEN d’eVolution Dance Theater (temp. 17/18 – espec. nº 223)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Com veieu, en el nostre viatge per la Toscana italiana, no hem pogut estar massa dies sense trepitjar un Teatre, i ja des de Barcelona vàrem reservar entrades per veure aquest espectacle, que és una mena de fusió entre dansa i circ acrobàtic.

Evolucion Dance Theater, és una companyia fundada el 2008, dirigida per Anthony Heinl i Nadessja Casavecchia dedicada a la creació d’espectacles basats en la fusió d’atletisme, acrobàcia i fantasia.

NIGHT GARDEN és el seu últim espectacle, i hem tingut l’oportunitat de veure’l al Teatre Verdi de Florència, ciutat on estem passant aquests dies.

A l’escenari Anthony Heinl, Nadessja Casavecchia, Chiara Morciano, Carim di Castro, Chiara Verdecchia, Lavinia Scott, Simone Giancola i Daniele Del Bandecca.

Misteri i bellesa, un món màgic omple l’escenari del teatre, on ens descobriran que passa sota la llum de la lluna quan marxem a dormir i somiem. Una proposta d’un gran impacte visual, llums i ombres, colors i molta fantasia.

A la nit, les criatures bioluminescents es desperten i juguen en una nova dimensió incandescent, on les ombres tenen color, el paisatge es pinta amb llum i les lleis de la natura es converteixen en una fascinant il·lusió!

Anthony Heinl és d’origen nord-americà i va debutar en els escenaris molt jove, fent musicals en papers com a protagonista de Jesus Christ Superstar en la seva gira per Amèrica del Nord.

Heinl té un fons científic bàsic, ja que va estudiar física i química a la Universitat de Boston abans de dedicar-se plenament al teatre. Segons ell mateix diu, la capacitat alquímica de barrejar elements i fer-los reaccionar, per mesurar les dosis dels components per a un equilibri efectiu, ha calat visiblement tota la seva carrera com a ballarí i coreògraf.

This slideshow requires JavaScript.

Després d’estudiar dansa i música, el 2001 es va incorporar al Momix i esdevé primer ballarí. En 2006 es trasllada a Itàlia de forma permanent i el 2008 va pujar a l’escenari amb la seva primera producció teatral al Teatre Rossini de Roma, que marca el començament del eVolution Dance Theater.

NIGHT GARDEN és un espectacle ple d’inventiva on es fusionen la dansa, l’art, l’acrobàcia i la màgia. Amb les eines digitals més innovadores s’allunya de les dramatúrgies clàssiques, evolucionant el teatre de dansa cap a una creativitat i una coreografia on la dansa passa a ser una part del tot.

Tot el que és luminescència, dins del context escènic es produeix, des del nostre punt de vista com a públic, directament des dels cossos dels intèrprets que es mouen sobre una paret fosca. Figures etèries, mòbils, filaments de teixits il·luminats per neó i led, no veiem les cares, ni els límits exactes de la fisicalitat dels artistes. Únicament, en el número final podrem veure’ls i descobrirem l’estructura sobre la que han evolucionat.

L’elecció musical és excel·lent i totalment adient amb les imatges espectaculars que se’ns ofereixen.

El Teatre Verdi de Florència és el més gran de la Toscana, inaugurat el 1854 és propietat de l’Orquestra de la Toscana des de fa 19 anys, i té la seu permanent aquí.

Curiosament, el públic italià parla i comenta, sense cap problema; a nosaltres aquesta conducya no ens ha agradat gens ni mica, però estem fora de la nostra cultura i ens hem d’adaptar.

Director artistic i coreografía: Anthony Heinl
Intèrprets: Anthony Heinl, Nadessja Casavecchia, Chiara Morciano, Carim di Castro, Chiara Verdecchia, Lavinia Scott, Simone Giancola i Daniele Del Bandecca.
Música: Massive Attack, Radiohead, Joni Mitchell, Darkside
Durada: 1h 40’ amb entreacte

Leave a Reply