– Teatre – CABARET VICTORIA (🐌🐌+🐚) – Sala Fènix – 2018.03.09 (temp. 17/18 – espectacle nº 222)

CABARET VICTORIA (temp. 17/18 – espec. nº 222)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

El dia 14 de marc de 2013 la Sala Fènix va obrir les seves portes, i des de llavors ha anat trobant el seu lloc, i adquirint una personalitat pròpia basada en el teatre de màscares, les titelles per adults, el clown gestual, el teatre d’objectes i la poesia. També s’ha fet un lloc en el món de la programació infantil.

CABARET VICTORIA és la seva primera producció, una obra teatral en format de breus històries basades en la literatura fantàstica del segle XIX. I ara la tornen a oferir, dins de la programació especial per celebrar el cinquè aniversari de la sala.

Felipe Cabezas, ànima artística de la sala, és el director teatral i conductor de la proposta amb direcció musical de Pere Cabaret.

Amb textos d’Edgar Allan Poe, Honoré de Balzac, Teodor Hoffman, Julio Verne, Rimbaud, …. ens proposen un cabaret amb un accent especial en la màscara, el gest, les ombres i la manipulació d’objectes, amb un ambient sonor i musical a l’estil de la revista i el vodevil.

La sala es transforma en una nau amb un ambient decadent i festiu, el capità d’aquesta nau és Felipe Cabezas i convida “al abordaje, sin equipaje“. Una tripulació amb una estètica de còmic i diferents habilitats escèniques que els fan capaços de donar vida a autòmats, viatges, pors i figures sobrenaturals que fascinaven en el segle XIX i ho continuen fent en l’actualitat.

Un equip d’intèrprets que fan de tot: Alba Valldaura, Elena Visus, Iván Gimenez, Felipe Cabezas, Aleyda Puerto, Pere Cabaret i Àgata Cabezas.

Cada text, cada autor té la seva particular posada en escena, com el monòleg d’Elena Visus darrere una tela negra, l’escena de Don Juan (magnífic Iván Gimenez)  i el seu pare, que Alba Valldaura interpreta extraordinàriament darrere una mascara o el paper de nina articulada que interpreta l’Elena Visus.

Algunes cançons són interpretades coralment per tot l’elenc, però caldria destacar la veu d’Aleyda Puerto que canta entre les escenes, acompanyada en tot moment pel piano de Pere Cabaret.

Un resultat una mica desigual, però que en general resulta entretingut i ens ha fet passar una bona estona, tot i que segurament esperàvem un altre tipus d’espectacle.

La nostra valoració és en aquest cas molt subjectiva, ja que hem de reconèixer que en Teatre, no ens acaben de fer el pes les històries curtes, encara que aquestes estiguin entrellaçades en un sol espectacle …. i potser també el tipus d’humor que ens fa “trempar” no coincideix gaire amb la d’aquesta proposta.

Direcció: Felipe Cabezas i Pere Cabaret
Intèrprets:  Alba Valldaura, Elena Visus, Iván Gimenez, Felipe Cabezas, Aleyda Puerto, Àgata Cabezas i Pere Cabaret
Música original i execució musical en viu: Pere Cabaret \ Lletra: Gabriel Sicilia i Pere Cabaret \ Fotos: Tiagoliverio Creativo \ Vídeo i Trailer: Mireia Torres
Idioma: castellà i català
Durada: 75 minuts

Deixa un comentari