– Roda de premsa SISMÒGRAF 2018 – Camí Verdaguerià a Vallvidrera – 2018.03.06 (temp. 17/18 – RdP 068)

Roda de premsa SISMÒGRAF – (temp. 17/18 – RdP nº 68)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest passat dimecres vaig poder assistir a una peculiar i divertida Roda de premsa “en moviment”, ja que es va realitzar en bona part dins d’un autocar que ens portava a un lloc sorpresa que no coneixem prèviament. Era la presentació de la desena edició del Festival de Dansa, SISMÒGRAF, que se celebra cada any a Olot.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Durant el recorregut ens van anant detallant totes les propostes, fins al lloc de destí… la parada dels ferrocarrils de la Generalitat, Baixada de Vallvidrera, i des d’allà caminant  seguim les passes de Pere Faura, que ens porta pel camí Verdaguerià fins a un indret on ens indiquen que utilitzem els auriculars perquè tothom pugui participar d’una “coreografia” en viu

El festival, que se celebrarà a Olot del 19 al 22 d’abril, busca seguir apropant la dansa a tothom a través dels 27 espectacles que s’hi han programat (dels quals cinc són coproduccions  i vuit estrenes)  i consolida els projectes paral·lels com són les Rèpliques (espectacles de dansa que tenen lloc abans o després dels dies del festival), l’Ona expansiva (propostes de dansa que es programen a altres poblacions de la Garrotxa) i l’Erupció, aquesta última centrada aquest any en el circ coreografiat.

Les cinc coproduccions del festival Sismògraf 2018 són:

1-  Set of sets de Guy Nader i Maria Campos

2 – Mol·leculari de la Lipi Hernández

3 – Cuculand Souvenir de Roberto Olivan

4 – Fosques de la Cia. Las Lo Lasla Cia. El Paller i Art Estudi 

5 –  C.O.S de Vero Cendoya 

Les cinc coproduccions s’estrenaran al festival juntament amb la peça inaugural Opening vulcanus d’Eulàlia Bergadà, Estudi per a pandereta de Societat Doctor Alonso i Brut  de Marta Torrents.

Per tal d’apropar la dansa a la ciutadania, el Sismògraf programa un grapat d’espectacles a l’aire lliure i gratuïts:

  • Càpsules de la companyia catalana La mujer del carnicero
  • l’itinerari Cinc minuts de dansa, en què un grup d’alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre interpretaran peces de cinc minuts dirigides per Joan Català
  • Give me protein de Kernel Dance Theatre
  • Labranza Kids del Colectivo LaMajara que presentarà el resultat final d’un taller amb nens i nenes de la comarca
  • La mesura del detall de Magí Serra. 

L’accent internacional el posaran els francesos Compagnie Didier Théron, que presentaran pels carrers d’Olot els espectacles Air i La Grande Phrase.

Tampoc fallen dos dels esdeveniments a l’aire lliure més populars entre el públic: el SismoHop, el Festival HOP  i l’Itinerari de dansa al Parc Nou.

En aquesta edició l’Erupció girarà entorn del circ coreografiat. En total, formen part d’aquesta secció que combina dansa i circ, cinc espectacles:

  • Cuculand Souvenir de Roberto Olivan Performing Arts
  • Brut de Marta Torrents – Fet a mà
  • Analepsis de Paula Quintas
  • Traspediantes Maibaum de Jordi Galí – Arrangement Provisoire.

Un altre dels plats forts del festival és l’estrena de la producció pròpia Fosques de la Cia. Las Lo Las, la Cia. El Paller i Art Estudi.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després d’un esmorzar a base de productes de la Garrotxa tornem sobre les nostres passes a l’autocar i tornem a Barcelona.

Podeu escoltar part de l’àudio de la Roda de premsa “en moviment” …

En aquesta edició, nosaltres els “Voltaires” no hi podrem ser.

2 pensaments a “– Roda de premsa SISMÒGRAF 2018 – Camí Verdaguerià a Vallvidrera – 2018.03.06 (temp. 17/18 – RdP 068)

  1. Imma C.

    Hola,
    ens perdrem la vostra crònica, sempre completa i didàctica.
    Treurem el cap i els peus al Sismògraf de la Garrotxa.

    El premi BBVA de teatre 2018 ha seleccionat entre d´altres NOT A MOMENT TOO SOON de la Cia. Thorus Art. Peça de teatre-dansa homenatge a Merce Cunnigham, segur que us agradarà si la podeu veure. Ens va arribar a l´ànima per l´estima pel personatge i elegància i delicadesa a escena.

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Doncs si, aquest any NO hi podrem ser. Ens quedem amb les ganes, però en canvi avui mateix marxarem a Mallorca dues setmanes i desconnectarem una mica de les Arts Escèniques i també de l’obligació (imposada voluntàriament) d’escriure el Blog, almenys durant uns dies. Segur que ens anirà bé canviar d’aires.

      Una abraçada Imma C.

      Respon

Deixa un comentari