– Dansa – I WILL WAIT FOR YOU (🐌🐌) – Sala Hirsohima – 2018.03.03 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 214)

I WILL WAIT FOR YOU (temp. 17/18 – espectacle nÂș 214)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Aquest dissabte passat es va presentar a la Sala Hiroshima, en Ășnica funciĂł, una peça d’Arno Schuitemaker, I WILL WAIT FOR YOU (T’esperarĂ©). Era el primer cop que es presentava un espectacle de Schuitemake a Espanya.

Aquesta producciĂł es va realitzar en col·laboraciĂł amb DansBrabant, centre de creaciĂł a Holanda, amb qui la sala estĂ  realitzant actualment un intercanvi amb l’artista EulĂ lia BergadĂ .

Aquest Ă©s el treball mĂ©s personal d’aquest coreĂČgraf, una peça que pren com a punt de partida la naturalesa evasiva de l’amor. Inspirada en els sentiments realment experimentats durant una relaciĂł a llarga distĂ ncia.

Arno Schuitemaker, enginyer aeronĂ utic que va deixar la seva professiĂł per dedicar-se a la dansa contemporĂ nia, sempre ha estat interessat en la teoria de les “neurones mirall” (*) aportant una vessant cientĂ­fica a la seva creaciĂł.

(*) Les neurones de l’individu “reflecteixen” el comportament de l’altre, com sĂ­ l’observador estiguĂ©s realitzant l’acciĂł.

I WILL WAIT FOR YOU es converteix, com en altres treballs del coreĂČgraf, en una escena hipnĂČtica, de trĂ nsit. El seu treball Ă©s simple, despullat i elegant. Centrant-se en elements com la progressiĂł rĂ­tmica i la repeticiĂł, aconsegueix generar una experiĂšncia absolutament immersiva i hipnĂČtica per a l’espectador.

Tres ballarins, Revé Terborg, Jenia Kasatkina i Stein Fluijt que es mouen ininterrompudament complint totes les directrius que tenen marcades, segons ens explicarĂ  el mateix coreĂČgraf en acabar la representaciĂł; disposats sempre en triangle no equilĂ ter, anar sempre endarrere, moviments petits sense aixecar peus de terra, repetir una vegada i un altre moviments similars, sempre des del primer moviment.

Tres ballarins que apareixen feblement en la foscor, diferents tons de llum canvien la percepciĂł dels seus cossos i l’espai mentre el so envolta als espectadors.

Jugar amb el visible i l’invisible, amb la llum i la foscor, amb el moviment i la mĂșsica reiteratives que fan oblidar el sentit del temps. Un flux continuat, sense interrupcions, que va canviant a mesura que avança. Una peça magnĂštica, una continua acumulaciĂł de moviment i mĂșsica que va incrementant la intensitat fins al final.

Una performance molt fĂ­sica i conceptual que fa Ășs del cos dels ballarins, el moviment, la mĂșsica, la llum i l’espai creant una relaciĂł Ășnica entre el pĂșblic i els artistes. Una coreografia basada amb moviments gairebĂ© idĂšntics i on la mĂșsica s’ha compost al mateix temps.

En acabar la representaciĂł va tenir lloc una xerrada amb el coreĂČgraf, que ens va explicar l’objectiu de la peça i les motivacions que l’havien inspirat. Amb les seves produccions vol crear una experiĂšncia visceral entre el fet de mirar i les expectatives generades en l’espectador.

Potser ara que ens ho ha explicat, entenem una mica més la peça que hem vist i que en el mateix moment de veure-la, ens ha deixat força descol·locats.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Creiem que tĂšcnicament Ă©s perfecte i esgotadora pels ballarins, perĂČ a nosaltres tanta reiteraciĂł ens ha arribat a avorrir i hem temut de quedar-nos endormiscats en algun moment; haurĂ­em estat igual de satisfets amb una durada molt inferior als 60 minuts de la peça i potser amb mitja hora haurĂ­em tingut mĂ©s que suficient.

Concepte / coreografia: Arno Schuitemaker
Interpretació: Revé Terborg, Jenia Kasatkina, Stein Fluijt
Dramaturgia: Guy Cools
Disseny d’il·luminaciĂł: Ellen Knops \ ComposiciĂł musical: Wim Selles \ Vestuari: Inge de Lange \ ProducciĂł: SHARP i ArnoSchuitemaker 
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.