– Roda de premsa FUGA DE CONILLS – Sala Atrium – 2018.02.26 (temp. 17/18 – RdP 064)

Roda de premsa FUGA DE CONILLS – (temp. 17/18 – RdP nº 63)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

A la Sala Atrium es presenta el primer projecte artístic de la cia, “Zero10 teatre“, que ells mateixos presenten com una “comèdia agredolça”.

Ells són Martina Cabanas Colell (dramatúrgia) i Pau Zabaleta, Maria Cirici, Artur Rodríguez (els seus intèrprets) i han treballat en altres projectes per separat. Es van conèixer estudiant a l’Institut del Teatre, ja fa uns quants anys, i ara s’han retrobat molt il·lusionats a fi d’aixecar aquesta proposta, que ja s’ha pogut veure en una sessió a la Sala Planeta de Girona.

Creuen que l’espectacle compta amb una fusió de diferents tècniques interpretatives i disciplines artístiques, des de la música en directe a les imatges que vas més enllà de la paraula, monòlegs, teatre-dansa, mascares, i algunes escenes que poden recordar el teatre argentí.

Entenen la imatge com una eina metafòrica que des de l’austeritat suggereixi preguntes als espectadors, mes que no pas respostes. La companyia busca d’aquesta manera crear el seu llenguatge propi i alhora atraure a un públic no acostumat massa a anar al Teatre. Les diferents disciplines d’on provenen els seus membres, enriqueixen encara mes aquesta fusió dins de la seva creació.

L’espectacle vol reflectir la dificultat de lluitar pel que realment t’importa com a individuo, malgrat les possibles frustracions on t’ha acabat de portar la vida, en veure que no has arribat on pensaves o somiaves quan eres jove. També vol denunciar d’alguna manera, aquesta passivitat en no fer gairebé res per solucionar-ho … i concloure que malgrat que aquesta realitat no t’agrada gens …. acabes dient …

ja m’està bé !!!

Dos personatges treballen disfressats de conills, de forma ocasional, en un treball precari, per tal de sobreviure dins d’una societat que està fugint cap endavant i com bonament pot.

Martina Cabanas, la dramaturga, opina que la generació que ara està situada al voltant de 30 i tants anys, potser ha estat massa consentida pels seus pares i moltes vegades s’han arribat a creure que eren els millors; quan s’han despertat del seu somni i s’han adonat que ja no són tan joves, han topat amb la vida real agreujada per la greu crisi econòmica que patim actualment.

Pau Zabaleta – Martina Cabanas Colell – Artur Rodríguez – Maria Cirici

L’espectacle dóna a l’espectador la possibilitat de viure de manera ben propera, l’altra cara del món que envolta als actors. Els tres protagonistes són un parell d’actors i un DJ de “tercera regional”, que sobreviuen precàriament com poden, fent d’animadors a festes infantils o punxant a bars de mala mort.

La temàtica no queda tan sols inscrita en el món de la faràndula, sinó que s’estén especialment per una bona part de la generació que ara tenen entre 30 i 40 anys… però en la que es poden veure retratats espectadors de qualsevol edat, perquè la situació afecta a tota la societat actual.

Es podrà veure a la Sala Sala Atrium des d’avui 1 de març fins al 25 de març.

L’espectacle té una duració d’uns 70 minuts.

Us deixo aquí l’àudio de la Roda de Premsa …

Deixa un comentari