– Voltar per la Literatura – ENTRE ALISIOS Y EMOCIONES de Ana Claver i Joan Bassols – 2018.02.24 (🐌🐌🐌) – (temp. 17/18 – llibre nº 023)

ENTRE ALISIOS Y EMOCIONES de Ana Claver i Joan Bassols – (temp. 17/18 – llibre nº 023)

Per Imma Barba

Un llibre que, a partir del diari de bord, ens explica un viatge transoceànic realitzat en família.

Aquest llibre és la història d’un somni viscut en el mar, de dies sota el cel, entre alisis i emocions; d’hores plenes d’ones, fàcils i difícils, d’aventures inesperades; de nits sense lluna, de nits brillants; de riures, converses i silencis.

Avelino Bassols (1923-1997) pare de Joan Bassols, va fer la volta al món, sortint de Barcelona, (1987-1989) a bord del veler Trotamar III, anomenat per a l’ocasió, Principat d’Andorra, el mateix veler amb el qual uns quants anys més tard, la família d’en Joan Bassols realitza els viatges transoceànics dels que parlen en el llibre.

La volta al món d’Avelino Bassols està descrita en el llibre “Andorra entre alisios y tifones” publicat en 1991.

Després de la mort del pare, i durant uns anys, als estius, la família navega amb el veler per la Mediterrània, fins que un dia decideixen deixar feina i casa, amics i família, i aprofitant les vacances d’estiu de la petita Laia, que aleshores tenia cinc anys, travessen l’estret de Gibraltar i naveguen a Madeira i Canàries. Era el mes de Juliol de 2011.

Al mes de desembre inicien des de Tenerife la seva primera travessia de l’Atlàntic. Arriben al Carib al mes de febrer de 2012, i fan un recorregut per les Antilles fins al mes de maig, des de Grenada a Barbuda. El juny de 2012 tornen a travessar l’Atlàntic per arribar a les illes Açores on deixen el veler.

L’estiu de 2015 tornen a viatjar al Carib per visitar els llocs que ja coneixen i conèixer d’altres. Retornen el juny de 2016. Ara, esperen el proper viatje…..

Aquest llibre és la història d’un viatge transoceànic en família, un passeig per les illes del Carib a bord d’un mític veler. Un relat narrat des de la veu d’una dona que va abandonar la feina i la rutina per marxar amb el marit i la filla de sis anys. Explica el buit que se sent en deixar anar les pors, l’alegria de navegar amb infants, de cuinar i ballar quan sota els peus tot es mou. Però, sobretot, aquest llibre és una invitació a la vida, a la Vida en majúscules, perquè travessar un oceà és travessar la consciència, conèixer-se a un mateix, comprendre als altres; aprendre a deixar-se portar, sigui quin sigui el vent que bufi, hi hagi bona o mala mar.

El llibre inclou una col·lecció de cançons compostes a bord, que expressen els sentiments sorgits de la contemplació de la força i la immensitat de l’oceà.

Un llibre que et fa compartir amb ells una experiència amb la que de vegades tots hem somiat, deixar-ho tot i emprendre l’aventura. Un llibre escrit a quatre mans, magníficament editat, acompanyat de moltes fotografies i les cançons compostes per l’autora.

Ana Claver va néixer el 1961 a Sabiñánigo, i, des de fa uns anys, viu a Alemanya, en la frontera amb Bèlgica. Va viure a Madrid treballant en un centre d’investigació. Després dels viatges relatats en el llibre va decidir no tornar a treballar i dedicar-se a la seva filla i a descriure amb paraules i amb la música la vida en el mar. Ana, la petita de cinc germanes, havia estudiat música i sempre ha cantat amb grups de música.

Joan Bassols va néixer el 1955 a Barcelona, fill de mare alemanya va cursar estudis d’enginyeria a Aachen, acompanyava el seu pare a navegar als estius, i a la seva mort va esdevenir capità del Trotamar III. Viu a Alemanya, a la frontera amb Bèlgica, i treballa a Holanda. Joan és el més gran de set germans.

La petita Laia està desitjant tornar a la mar.

Títol: Entre alisios y emociones
Autores: Ana Claver i Joan Bassols
Data de publicació: desembre 2017
Editorial: NovaCasaEditorial
Idioma: castellà
Pàgines: 260

Deixa un comentari