– Voltar per la Literatura – ENTRE ALISIOS Y EMOCIONES de Ana Claver i Joan Bassols – 2018.02.24 (🐌🐌🐌) – (temp. 17/18 – llibre nÂș 023)

ENTRE ALISIOS Y EMOCIONES de Ana Claver i Joan Bassols – (temp. 17/18 – llibre nÂș 023)

Per Imma Barba

Un llibre que, a partir del diari de bord, ens explica un viatge transoceĂ nic realitzat en famĂ­lia.

Aquest llibre Ă©s la histĂČria d’un somni viscut en el mar, de dies sota el cel, entre alisis i emocions; d’hores plenes d’ones, fĂ cils i difĂ­cils, d’aventures inesperades; de nits sense lluna, de nits brillants; de riures, converses i silencis.

Avelino Bassols (1923-1997) pare de Joan Bassols, va fer la volta al mĂłn, sortint de Barcelona, (1987-1989) a bord del veler Trotamar III, anomenat per a l’ocasiĂł, Principat d’Andorra, el mateix veler amb el qual uns quants anys mĂ©s tard, la famĂ­lia d’en Joan Bassols realitza els viatges transoceĂ nics dels que parlen en el llibre.

La volta al mĂłn d’Avelino Bassols estĂ  descrita en el llibre “Andorra entre alisios y tifones” publicat en 1991.

DesprĂ©s de la mort del pare, i durant uns anys, als estius, la famĂ­lia navega amb el veler per la MediterrĂ nia, fins que un dia decideixen deixar feina i casa, amics i famĂ­lia, i aprofitant les vacances d’estiu de la petita Laia, que aleshores tenia cinc anys, travessen l’estret de Gibraltar i naveguen a Madeira i CanĂ ries. Era el mes de Juliol de 2011.

Al mes de desembre inicien des de Tenerife la seva primera travessia de l’AtlĂ ntic. Arriben al Carib al mes de febrer de 2012, i fan un recorregut per les Antilles fins al mes de maig, des de Grenada a Barbuda. El juny de 2012 tornen a travessar l’AtlĂ ntic per arribar a les illes Açores on deixen el veler.

L’estiu de 2015 tornen a viatjar al Carib per visitar els llocs que ja coneixen i conĂšixer d’altres. Retornen el juny de 2016. Ara, esperen el proper viatje…..

Aquest llibre Ă©s la histĂČria d’un viatge transoceĂ nic en famĂ­lia, un passeig per les illes del Carib a bord d’un mĂ­tic veler. Un relat narrat des de la veu d’una dona que va abandonar la feina i la rutina per marxar amb el marit i la filla de sis anys. Explica el buit que se sent en deixar anar les pors, l’alegria de navegar amb infants, de cuinar i ballar quan sota els peus tot es mou. PerĂČ, sobretot, aquest llibre Ă©s una invitaciĂł a la vida, a la Vida en majĂșscules, perquÚ travessar un oceĂ  Ă©s travessar la consciĂšncia, conĂšixer-se a un mateix, comprendre als altres; aprendre a deixar-se portar, sigui quin sigui el vent que bufi, hi hagi bona o mala mar.

El llibre inclou una col·lecciĂł de cançons compostes a bord, que expressen els sentiments sorgits de la contemplaciĂł de la força i la immensitat de l’oceĂ .

Un llibre que et fa compartir amb ells una experiĂšncia amb la que de vegades tots hem somiat, deixar-ho tot i emprendre l’aventura. Un llibre escrit a quatre mans, magnĂ­ficament editat, acompanyat de moltes fotografies i les cançons compostes per l’autora.

Ana Claver va nĂ©ixer el 1961 a Sabiñånigo, i, des de fa uns anys, viu a Alemanya, en la frontera amb BĂšlgica. Va viure a Madrid treballant en un centre d’investigaciĂł. DesprĂ©s dels viatges relatats en el llibre va decidir no tornar a treballar i dedicar-se a la seva filla i a descriure amb paraules i amb la mĂșsica la vida en el mar. Ana, la petita de cinc germanes, havia estudiat mĂșsica i sempre ha cantat amb grups de mĂșsica.

Joan Bassols va nĂ©ixer el 1955 a Barcelona, fill de mare alemanya va cursar estudis d’enginyeria a Aachen, acompanyava el seu pare a navegar als estius, i a la seva mort va esdevenir capitĂ  del Trotamar III. Viu a Alemanya, a la frontera amb BĂšlgica, i treballa a Holanda. Joan Ă©s el mĂ©s gran de set germans.

La petita Laia estĂ  desitjant tornar a la mar.

TĂ­tol: Entre alisios y emociones
Autores: Ana Claver i Joan Bassols
Data de publicaciĂł: desembre 2017
Editorial: NovaCasaEditorial
Idioma: castellĂ 
PĂ gines: 260

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.