– Teatre – CABARET 13 (🐌🐌🐌🐌🐌)- Poeta Cabanyes, 13 – 2018.02.19 (temp. 17/18 – espectacle nº 198) i (temp. 18/19 – espectacle nº 115)

CABARET 13 (temp. 17/18 – espectacle nº 198) i  (temp. 18/19 – espectacle nº 115)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Un petit i acollidor local al carrer Poeta Cabanyes número 13, és la seu de la companyia de Roberto G. Alonso, i el lloc on dilluns vam poder gaudir d’un espectacle únic, CABARET 13. Ens ho vam passar tan i tan bé, que com veieu, el valorem amb la màxima qualificació “voltaire”.

Som uns grans admiradors d’aquest coreògraf i artista polifacètic i creiem que tot allò en el que participa, en Roberto li sap donar un toc de qualitat difícilment superable.

La Cia. Roberto G. Alonso, amb més de 20 anys de trajectòria, és un referent de la dansa a Catalunya i Espanya pel seu particular llenguatge coreogràfic, caracteritzat per la fusió de la dansa amb la narrativa teatral i una concepció escènica peculiar, imaginativa i detallista.

Roberto G. Alonso va néixer a Ponferrada en 1970. Notable i polifacètic artista, compagina l’activitat creativa de la seva companyia amb la participació com a director coreogràfic i de moviment d’espectacles teatrals, òperes i obres de teatre musicals.

CABARET 13 es va estrenar en 2015, i es va representar durant més de sis mesos consecutius amb molt d’èxit. Una proposta que intenta recuperar els espectacles de cabaret de la Barcelona de principis del segle XX.

En travessar la cortina ens trobem amb una recreació d’una rebotiga del Poble Sec, un viatge en el temps per tal de poder reviure un d’aquells espectacles canalles que restaven amagats als ulls de la gent.

L’escenografia recrea aquelles rebotigues i per això han fet servir cortines, cadires de l’àvia i mobiliari en desús en una combinació impossible.

Un espectacle que s’ha de veure i que difícilment es pot explicar, si no és a costa d’esgarrar les sorpreses que amaga. El conformen una barreja d’estils, on trobem cabaret berlinès, burlesc, transformisme, teatre, clown, dansa contemporània, patinatge, contes de fades, cançons, tot barrejat amb humor, picardia, actualitat i una mica o molta sensualitat.

CABARET 13 ens ofereix un mosaic de tècniques i estils amb la participació d’un extraordinari Davo Marín, Carme Milán, Víctor Peralta i evidentment l’estrella de la nit … Roberto G. Alonso.

Un esplèndid vestuari, una magnífica posada en escena i una versatilitat genial dels quatre intèrprets que passen de la dansa a la interpretació en un instant. La interacció constant amb el públic és un valor afegit a tot plegat.

Ah!, i no ens podem oblidar dels cavalls “jerezanos”, la plataforma hidràulica que gira, els canons d’aigua i la boníssima ratafia de taronja……

Cada nit un convidat especial, nosaltres vam tenir la sort de gaudir de la presència de Joan Vàzquez (Paquito forever) que ens va interpretar una escena del seu espectacle, que tot just ara comença a girar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Només els dilluns, només 40 persones, i la reserva únicament es pot fer a través de les xarxes socials (13 Cabaret a Facebook). Paga la pena anar-hi, les sorpreses i la diversió està assegurada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Companyia Roberto G. Alonso
Intèrprets: Roberto G. Alonso, Davo Marín, Carme Milán, Víctor Peralta i la col.laboració de Joan Solé
Durada: 2 hores amb entreacte

____________________

20 de gener 2019VERMOUT CABARET 13 (🐌🐌🐌) – Tornem a veure l’espectacle gairebé un any després, pensant per error que l’espectacle era un altre, o que almenys hauria variat força. Malauradament és un calc del que vam veure la temporada passada i això diumenge al matí, ens va descol·locar força.

No acostumem a veure un espectacle dues vegades i encara menys un espectacle d’humor, perquè pensem que no té gaire sentit, ja que les “sorpreses” han deixat de ser-ho i els gags ja els coneixes i no t’impacten tant com la primera vegada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

No dubtem que l’espectacle és de força qualitat … de fet la temporada passada el varen valorar amb 5 cargols (la màxima puntuació)…. però els petits canvis (petitíssims), que han afegit al show, no ens han arribat a emocionar com l’altra vegada i fins i tot en algun moment ens ha arribat a avorrir.

Es culpa nostre, no haver-nos informat millor, però el nou títol ens ha fet pensar que es tractava d’una nova proposta. Ara el valorem doncs amb tres cargols. Si ho haguéssim sabut, hauríem escollit veure un altra proposta.

Aquesta vegada l’artista convidada va ser la cantant Núria Llausí, que nosaltres vàrem conèixer aquest desembre passat, a l’espectacle ÀNTEROS.

Deixa un comentari