– Teatre – CABARET 13 (🐌🐌🐌🐌🐌)- Poeta Cabanyes, 13 – 2018.02.19 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 198) i (temp. 18/19 – espectacle nÂș 115)

CABARET 13 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 198) i  (temp. 18/19 – espectacle nÂș 115)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Un petit i acollidor local al carrer Poeta Cabanyes nĂșmero 13, Ă©s la seu de la companyia de Roberto G. Alonso, i el lloc on dilluns vam poder gaudir d’un espectacle Ășnic, CABARET 13. Ens ho vam passar tan i tan bĂ©, que com veieu, el valorem amb la mĂ xima qualificaciĂł “voltaire”.

Som uns grans admiradors d’aquest coreĂČgraf i artista polifacĂštic i creiem que tot allĂČ en el que participa, en Roberto li sap donar un toc de qualitat difĂ­cilment superable.

La Cia. Roberto G. Alonso, amb mĂ©s de 20 anys de trajectĂČria, Ă©s un referent de la dansa a Catalunya i Espanya pel seu particular llenguatge coreogrĂ fic, caracteritzat per la fusiĂł de la dansa amb la narrativa teatral i una concepciĂł escĂšnica peculiar, imaginativa i detallista.

Roberto G. Alonso va nĂ©ixer a Ponferrada en 1970. Notable i polifacĂštic artista, compagina l’activitat creativa de la seva companyia amb la participaciĂł com a director coreogrĂ fic i de moviment d’espectacles teatrals, ĂČperes i obres de teatre musicals.

CABARET 13 es va estrenar en 2015, i es va representar durant mĂ©s de sis mesos consecutius amb molt d’Ăšxit. Una proposta que intenta recuperar els espectacles de cabaret de la Barcelona de principis del segle XX.

En travessar la cortina ens trobem amb una recreació d’una rebotiga del Poble Sec, un viatge en el temps per tal de poder reviure un d’aquells espectacles canalles que restaven amagats als ulls de la gent.

L’escenografia recrea aquelles rebotigues i per aixĂČ han fet servir cortines, cadires de l’Ă via i mobiliari en desĂșs en una combinaciĂł impossible.

Un espectacle que s’ha de veure i que difĂ­cilment es pot explicar, si no Ă©s a costa d’esgarrar les sorpreses que amaga. El conformen una barreja d’estils, on trobem cabaret berlinĂšs, burlesc, transformisme, teatre, clown, dansa contemporĂ nia, patinatge, contes de fades, cançons, tot barrejat amb humor, picardia, actualitat i una mica o molta sensualitat.

CABARET 13 ens ofereix un mosaic de tĂšcniques i estils amb la participaciĂł d’un extraordinari Davo MarĂ­n, Carme MilĂĄn, VĂ­ctor Peralta i evidentment l’estrella de la nit … Roberto G. Alonso.

Un esplĂšndid vestuari, una magnĂ­fica posada en escena i una versatilitat genial dels quatre intĂšrprets que passen de la dansa a la interpretaciĂł en un instant. La interacciĂł constant amb el pĂșblic Ă©s un valor afegit a tot plegat.

Ah!, i no ens podem oblidar dels cavalls “jerezanos”, la plataforma hidrĂ ulica que gira, els canons d’aigua i la bonĂ­ssima ratafia de taronja……

Cada nit un convidat especial, nosaltres vam tenir la sort de gaudir de la presÚncia de Joan Vàzquez (Paquito forever) que ens va interpretar una escena del seu espectacle, que tot just ara comença a girar.

This slideshow requires JavaScript.

NomĂ©s els dilluns, nomĂ©s 40 persones, i la reserva Ășnicament es pot fer a travĂ©s de les xarxes socials (13 Cabaret a Facebook). Paga la pena anar-hi, les sorpreses i la diversiĂł estĂ  assegurada.

This slideshow requires JavaScript.

Companyia Roberto G. Alonso
IntÚrprets: Roberto G. Alonso, Davo Marín, Carme Milån, Víctor Peralta i la col.laboració de Joan Solé
Durada: 2 hores amb entreacte

____________________

20 de gener 2019VERMOUT CABARET 13 (🐌🐌🐌) – Tornem a veure l’espectacle gairebĂ© un any desprĂ©s, pensant per error que l’espectacle era un altre, o que almenys hauria variat força. Malauradament Ă©s un calc del que vam veure la temporada passada i aixĂČ diumenge al matĂ­, ens va descol·locar força.

No acostumem a veure un espectacle dues vegades i encara menys un espectacle d’humor, perquĂš pensem que no tĂ© gaire sentit, ja que les “sorpreses” han deixat de ser-ho i els gags ja els coneixes i no t’impacten tant com la primera vegada.

This slideshow requires JavaScript.

No dubtem que l’espectacle Ă©s de força qualitat … de fet la temporada passada el varen valorar amb 5 cargols (la mĂ xima puntuaciĂł)…. perĂČ els petits canvis (petitĂ­ssims), que han afegit al show, no ens han arribat a emocionar com l’altra vegada i fins i tot en algun moment ens ha arribat a avorrir.

Es culpa nostre, no haver-nos informat millor, perĂČ el nou tĂ­tol ens ha fet pensar que es tractava d’una nova proposta. Ara el valorem doncs amb tres cargols. Si ho haguĂ©ssim sabut, haurĂ­em escollit veure un altra proposta.

Aquesta vegada l’artista convidada va ser la cantant NĂșria LlausĂ­, que nosaltres vĂ rem conĂšixer aquest desembre passat, a l’espectacle ÀNTEROS.

Leave a Reply