– Teatre – DRAMABURG (馃悓馃悓+馃悮)聽– 脌tic22 del Tantarantana – 2018.02.18 (temp. 17/18 – espectacle n潞 196)

DRAMABURG (temp. 17/18 – espectacle n潞 196)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ten铆em ganes de veure aquesta proposta guanyadora del tercer premi a la segona edici贸 del Cicle DespertaLab, organitzat conjuntament per la Nau Ivanow i la Sala 脌trium.

Carlos Perell贸 茅s el jove dramaturg d鈥檃questa pe莽a que ha dirigit Guillem Gefaell amb la interpretaci贸 de Laia Alberch, Rafa Delacroix, Georgina Latre i Xavier Torra.

D’entrada hem de recon猫ixer que el text se’ns ha fet una mica complicat d’entendre i ens hem perdut en molts moments de l’obra, per貌 tamb茅 hem de dir que hem gaudit de la proposta perqu猫 ens hem deixat portar per la posada en escena i les interpretacions que ens han agradat for莽a.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Un grup d’operaris preparen un espai en el qual ha ocorregut una cat脿strofe. Porten mascares i un d’ells (Laia Alberch) ens explica que han de convertir el lloc en un espai visitable, en un lloc d’espectacle, una mena de parc tem脿tic perqu猫 el p煤blic pugui gaudir amb comoditat del morbo que d贸na saber que en aquest lloc va oc贸rrer una trag猫dia.

DRAMABURG 茅s una reflexi贸 sobre la nostra civilitzaci贸 que converteix tot en espectacle. Un jove periodista (excel路lent interpretaci贸 de Xavier Torra) vol fer b茅 la seva feina i assisteix a una gala televisiva on ha de fer una 煤nica pregunta a l’estrella de l’espectacle (seductora Georgina Latre), amb la intenci贸 de deixar en evid猫ncia la seva superficialitat.

Aquesta gala es retransmet en directe a tot el m贸n i est脿 dirigida per un din脿mic i atractiu presentador (Rafa Delacroix). Per貌 la gala convertir脿 la puresa del periodista en part de l’espectacle, i aquest es deixar脿 seduir pel glamur de la fama i es voldr脿 convertir en el centre d’atenci贸 de l’espectacle. Buscant aquesta fama, provocar脿 la cat脿strofe, i la fi del m贸n ser脿 televisada.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Un periodista, una persona, que es debat entre el que ell vol ser i el que la societat l鈥檕bliga a ser.

DRAMABURG 茅s una reflexi贸 sobre la civilitzaci贸 de l’espectacle. Sobre com convertim en producte tot all貌 que queda pur i natural en nosaltres, convertint-nos en c貌mplices i turistes de la destrucci贸 del nostre m贸n. Des de l’onze de setembre de 2001, la ficci贸 i l’espectacularitat de Hollywood i dels mitjans de comunicaci贸 han servit per explicar-nos la construcci贸 del nostre m贸n. Aquest fenomen s’ha quotidianitzat i multiplicat de forma viral amb l’arribada de les xarxes socials. La nostra vida 茅s a l’aparador, i ens sentim empentats a convertir la nostra experi猫ncia vital en un subproducte. Fins a on arribar脿 aquesta tend猫ncia?

Una posada en escena din脿mica i pertorbadora, amb un vestuari i maquillatges que diferencien molt les persones que pertanyen a la societat que vol ser vista, que vol lluir, de la persona que encara no est脿 encomanada per aquesta necessitat de donar “espectacularitat” a la seva vida.

Les projeccions i l’escenografia situada incl煤s fora de l’espai esc猫nic a l’entrada, complementen la sensaci贸 de p猫rdua de valors de la nostra civilitzaci贸, d’apocalipsis final, amb imatges i refer猫ncies d’Alepo o Fukushima.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que si b茅 creiem que perd una mica el ritme en el text, amb moments d’una certa complexitat, ens ha agradat pel que t茅 de trencadora i per la valentia de les interpretacions.

Autor: Carlos Perell贸
Direcci贸: Guillem Gefaell
Int猫rprets: Laia Alberch, Rafa Delacroix, Georgina Latre i Xavier Torra
Disseny de vestuari i escenograf铆a: Margheritta Mantovani \ Disseny de llums: 脪scar Palenque \ Espai sonor: Guillem Gefaell \ Producci贸 i comunicaci贸: J煤lia Sim贸 \ Videos: Manel Ar茅valo.
Idioma: castell脿
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari