– Teatre – ELS DIES QUE VINDRAN (🐌🐌🐌) – Teatre Akadèmia – 2018.02.14 (temp. 17/18 – espectacle nÂş 191)

ELS DIES QUE VINDRAN (temp. 17/18 – espectacle nÂş 191)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir era nit d’estrena al Teatre Akadèmia amb la primera creaciĂł de la companyia La Sueca a partir de textos de Txèkhov.

Dirigides per Cristina CerviĂ , les actrius Mar Casas, Clara GarcĂŠs i Mireia Vallès porten a escena els personatges femenins mĂŠs emblemĂ tics de l’autor rus, personatges que han estat capaços de traspassar l’escena i el temps. La veu de les dones que no van trobar el seu encaix en el mĂłn masculĂ­ de la RĂşssia del segle XIX.

“La gavina”, “L’hort dels cirerers”, “Les tres germanes” i “L’oncle VĂ nia” presenta unes dones antiheroĂŻnes, Nina, ArkĂ dina, Irina, Olga, Sònia, Elena, Liubov, VĂ ria, Ània, ….

Els temes constants a l’obra de TxĂŠkhov ens ressonen propers: el pas del temps, el sentit de la pròpia existència, la mort, el fracĂ s, la lluita pel reconeixement, el treball com a estĂ­mul per poder donar sentit a la vida ….

Aquesta proposta, estrenada el passat novembre al Festival Temporada Alta, porta a escena el testimoni d’aquestes dones, imaginades per l’autor fa mĂŠs de cent anys, que lluiten per aconseguir el que volen.

En paraules de la directora “necessitem reviure unes dones que ens acompanyen de fa molt i que sospitem que sempre ens acompanyaran, perquè no en podem prescindir. Necessitem tornar a sentir els seus laments, la seva reivindicaciĂł d’un mĂłn millor, les seves esperances i desencisos.”

Són dones perdedores, dones que perden els fills, dones que perden els amors, dones que perden les propietats, Liubov i Arkàdina són mares catastròfiques, Nina Ês una actriu dolenta, Olga, Maixa i Irina no tornaran mai a Moscou, Sònia i Vària són solteres amargades que es resignen a les seves vides grises i no acompleixen els seus somnis.

Dones que podem sentir a prop, dones frustrades en les seves vides personals i professionals.

La companyia La Sueca neix durant la primavera de 2016 a la recerca d’una teatralitat pròpia i contemporĂ nia i estĂ  formada per Cristina CerviĂ , Mar Casas, Clara GarcĂŠs i Mireia Vallès. Amb aquesta proposta de ELS DIES QUE VINDRAN volen parlar de l’esperança en alguna cosa millor que ha d’arribar a la nostra existència. Els personatges femenins de TxĂŠkhov ens remeten a aquesta il¡lusiĂł, a aquesta esperança en un futur millor, que s’estĂ  acostant, que s’intueix.

Els personatges i les actrius que els representen s’entrecreuen, dialoguen, s’alimenten unes de les altres. De vegades reconeixem l’escena tal com la va escriure Anton TxĂŠkhov, de vegades queda diluĂŻda entre parlaments i situacions de les pròpies actrius.

Realitat i ficciĂł, present i passat, s’integren en aquesta peça on les actrius interaccionen amb el pĂşblic de forma constant, fent referència tambĂŠ als rols d’actriu i dramaturga en el mĂłn teatral,  amb unes notes d’humor que ens han enamorat i unes interpretacions magnĂ­fiques de les tres.

Esplèndida posada en escena, on tambĂŠ participa en LluĂ­s com a responsable de la llum, el so, i l’hora. Pocs elements escenogrĂ fics i un vestuari i un terra que dĂłna color a les vides d’aquestes dones.

Creació: La Sueca, a partir de Txèkhov
DirecciĂł: Cristina CerviĂ 
Intèrprets: Mar Casas, Clara GarcÊs i Mireia Vallès
Espai escènic i vestuari: Pedra \ So i il.luminació: Lluís Robirola \ Fotografía: Ignasi R. Renom \ Video: Tess Masero Brioso
ProducciĂł : La Sueca
Idioma: catalĂ 
Durada: 1h 10 minuts

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.