– Lectura dramatitzada – POR CULPA DE LA NIEVE (🐌🐌🐌) – Àtic22 del Tantarantana – 2018.01.30 (temp. 17/18 – espectacle nº 182)

POR CULPA DE LA NIEVE (temp. 17/18 – espectacle nº 182)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Un text de l’autor argentí Alfredo Staffolani (1982) ha estat l’última lectura escenificada del cicle DNI+D.

Per quarta temporada consecutiva, el Teatre Tantarantana i el Teatre dels Argonautes han ofert el cicle DNI+D on s’han presentat sis obres, de sis països, escrites per sis autors de l’escena teatral iberoamericana. Amb transmissió en directe a través de les xarxes socials és un projecte que vol promocionar la nova creació dramatúrgica de Llatinoamèrica a Catalunya i Portugal.

Enguany s’han programat: Submundos de Vladmir Vera (Veneçuela), Los autores materiales de Jorge Hugo Marín (Colòmbia), Papá está en la Atlántida de Javier Malpica (Mèxic), Argumento contra la Resistencia de Santiago Sanguinetti (Uruguai), Partir y renunciar d’Amelia Bande (Xile) i Por culpa de la nieve d’Alfredo Staffolani (Argentina), que és la que vam poder veure nosaltres dimarts a l’Àtic 22.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

POR CULPA DE LA NIEVE és una comèdia dramàtica ambientada en alguna ciutat de Bèlgica, on el fred i la religió anglicana ho impregnen tot.

Dirigida per Abel Vernet ha comptat amb la participació de Núria Casas (Katia), Oriol Escalé (Blas), Estefi García (Ruth), Jordi Gràcia (el pare), Imanol García Serrano (Adolfo), Vanessa Margó (Cristina) i la col·laboració d’Adrià Díaz en el paper de Willy.

Amb una presentació cinematogràfica “a lo falcon crest”, l’obra està estructurada en quatre actes que evolucionen inversament en el temps.

Estem en una habitació de la casa de Cristina i Willy, on el pare de Cristina, professor de filosofia torna després d’haver estat un any a la presó. La causa ha estat un episodi confús relacionat amb els diners, i va ser el seu gendre, en Willy, qui el va denunciar.

Els tres actes següents corresponen a una setmana abans, dos mesos abans i un any abans d’aquesta tornada a casa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cristina, Adolfo i Blas són germans i durant l’any de condemna del seu pare han viscut una sèrie d’episodis tràgics en les seves vides. Cristina viu com el seu marit abandona la llar i el matrimoni, Adolfo és atropellat per una màquina llevaneus i queda impossibilitat pel seu ofici, és violinista. La seva parella, Katia, és actriu i viu a Luxemburgo. I finalment Blas, que ha seduït a Katia i vol abandonar a la seva dona Ruth amb la que té dos fills.

Cristina i Ruth són profundament religioses i parlen constantment de Déu o del reverend Sondenberg en qui confien cegament. No poden acceptar la fi dels seus matrimonis.

Ha estat una bona oportunitat de gaudir d’un text força interessant, que ja porta tres temporades de representacions als teatres de Buenos Aires.

Ens ha agradat especialment la posada en escena i creiem que les interpretacions han estat força acurades, sempre tenint en compte les poques sessions d’assajos que es fan en aquest tipus de lectures dramatitzades.

Dramaturgia: Alfredo Staffolani
Direcció: Abel Vernet
Intèrprets: Núria Casas, Oriol Escalé, Estefi García, Jordi Gràcia, Imanol García Serrano, Vanessa Margó i la col.laboració d’Adrià Díaz
Idioma: Castellà
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari