– Lectura dramatitzada – POR CULPA DE LA NIEVE (🐌🐌🐌) – Àtic22 del Tantarantana – 2018.01.30 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 182)

POR CULPA DE LA NIEVE (temp. 17/18 – espectacle nÂș 182)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Un text de l’autor argentĂ­ Alfredo Staffolani (1982) ha estat l’Ășltima lectura escenificada del cicle DNI+D.

Per quarta temporada consecutiva, el Teatre Tantarantana i el Teatre dels Argonautes han ofert el cicle DNI+D on s’han presentat sis obres, de sis paĂŻsos, escrites per sis autors de l’escena teatral iberoamericana. Amb transmissiĂł en directe a travĂ©s de les xarxes socials Ă©s un projecte que vol promocionar la nova creaciĂł dramatĂșrgica de LlatinoamĂšrica a Catalunya i Portugal.

Enguany s’han programat: Submundos de Vladmir Vera (Veneçuela), Los autores materiales de Jorge Hugo MarĂ­n (ColĂČmbia), PapĂĄ estĂĄ en la AtlĂĄntida de Javier Malpica (MĂšxic), Argumento contra la Resistencia de Santiago Sanguinetti (Uruguai), Partir y renunciar d’Amelia Bande (Xile) i Por culpa de la nieve d’Alfredo Staffolani (Argentina), que Ă©s la que vam poder veure nosaltres dimarts a l’Àtic 22.

This slideshow requires JavaScript.

POR CULPA DE LA NIEVE Ă©s una comĂšdia dramĂ tica ambientada en alguna ciutat de BĂšlgica, on el fred i la religiĂł anglicana ho impregnen tot.

Dirigida per Abel Vernet ha comptat amb la participaciĂł de NĂșria Casas (Katia), Oriol EscalĂ© (Blas), Estefi GarcĂ­a (Ruth), Jordi GrĂ cia (el pare), Imanol GarcĂ­a Serrano (Adolfo), Vanessa MargĂł (Cristina) i la col·laboraciĂł d’AdriĂ  DĂ­az en el paper de Willy.

Amb una presentaciĂł cinematogrĂ fica “a lo falcon crest”, l’obra estĂ  estructurada en quatre actes que evolucionen inversament en el temps.

Estem en una habitaciĂł de la casa de Cristina i Willy, on el pare de Cristina, professor de filosofia torna desprĂ©s d’haver estat un any a la presĂł. La causa ha estat un episodi confĂșs relacionat amb els diners, i va ser el seu gendre, en Willy, qui el va denunciar.

Els tres actes segĂŒents corresponen a una setmana abans, dos mesos abans i un any abans d’aquesta tornada a casa.

This slideshow requires JavaScript.

Cristina, Adolfo i Blas sĂłn germans i durant l’any de condemna del seu pare han viscut una sĂšrie d’episodis trĂ gics en les seves vides. Cristina viu com el seu marit abandona la llar i el matrimoni, Adolfo Ă©s atropellat per una mĂ quina llevaneus i queda impossibilitat pel seu ofici, Ă©s violinista. La seva parella, Katia, Ă©s actriu i viu a Luxemburgo. I finalment Blas, que ha seduĂŻt a Katia i vol abandonar a la seva dona Ruth amb la que tĂ© dos fills.

Cristina i Ruth sĂłn profundament religioses i parlen constantment de DĂ©u o del reverend Sondenberg en qui confien cegament. No poden acceptar la fi dels seus matrimonis.

Ha estat una bona oportunitat de gaudir d’un text força interessant, que ja porta tres temporades de representacions als teatres de Buenos Aires.

Ens ha agradat especialment la posada en escena i creiem que les interpretacions han estat força acurades, sempre tenint en compte les poques sessions d’assajos que es fan en aquest tipus de lectures dramatitzades.

Dramaturgia: Alfredo Staffolani
DirecciĂł: Abel Vernet
IntĂšrprets: NĂșria Casas, Oriol EscalĂ©, Estefi GarcĂ­a, Jordi GrĂ cia, Imanol GarcĂ­a Serrano, Vanessa MargĂł i la col.laboraciĂł d’AdriĂ  DĂ­az
Idioma: CastellĂ 
Durada: 60 minuts

Leave a Reply