– Voltar per la Literatura – SER脌S UN DELS NOSTRES d’Ariadna Herrero (馃悓馃悓馃悓) – 2018.01.27 – (temp. 17/18 – llibre n潞 018)

SER脌S UN DELS NOSTRES d’Ariadna Herrero –聽(temp. 17/18 – llibre n潞 018)

Per Imma Barba

Un llibre, que en clau de novel路la ens endinsa en el m贸n de les sectes, un m贸n per a mi desconegut i envers el qual sento una profunda desconfian莽a. Un tema poc tractat en les novel路les i que ja nom茅s per aix貌, d贸na un valor afegit a la lectura del llibre.

Guillem Sala entra en contacte amb la secta dels “naturites” quan la seva xicota, la Marilia, 茅s captada per ells i deixa de donar senyals de vida. Per tal d’esbrinar el que li ha passat s’introdueix a la secta com un adepte mes. El que anir脿 descobrint a mesura que s’introdueix m茅s a la secta s贸n unes pr脿ctiques que anul路len les persones i atempten directament contra la llibertat individual. Unes pr脿ctiques que deixen als adeptes a expenses de la voluntat dels l铆ders del grup.

Una intriga molt ben constru茂da, una realitat imaginaria que ens porta, amb el Guillem, a La Llar dels Naturitas, seguidors dels designis de la Deessa Mare i que reneguen del que ells anomenen, el nostre M贸n erroni.

L鈥檃utora construeix un univers completament cre茂ble i tan versemblant que ens atrapa i arrossega i ens far patir amb el protagonista.

Uns personatges que representen els estereotips de les persones que potencialment poden caure en les urpes de les sectes: persones amb problemes de drogues o alcohol, persones amb baixa autoestima, persones desarrelades, persones emocionalment inestables, 鈥 Busquen dins de la secta el recolzament emocional que no han trobat fora. I cauen de ple en les mans dels manipuladors que les lideren.

Tots, ens creiem invulnerables a aquests tipus de manipulacions, pensem que som prou “llestos” per no caure, per貌 la realitat que atrapa al Guillem ens planteja el dubte. Veiem que no 茅s la secta qui el capta, 茅s ell qui volunt脿riament entra i queda atrapat en la teranyina.

Una absorbent novel路la, d’una gran claredat narrativa i amb una trama d’intriga molt ben constru茂da.

Ariadna Herrero i Molina va n茅ixer a Granollers l’any 1981. 脡s llicenciada en Filologia Catalana i en Filologia Hisp脿nica. Va cursar un postgrau en Processos Editorials i ha realitzat diversos cursos de novel路la, conte i microrelat. L’any 2004 va ser la guanyadora de l’octava edici贸 del Premi de Teatre La Carrova amb l’obra Semblava una persona com qualsevol altra (Edicions Cosset脿nia, 2006).

El 2016 va quedar finalista en el concurs de contes de la revista N煤vol amb el relat Embruixada. El seu relat L’engany va ser un dels guanyadors del Certamen Literari Cryptshow Festival i es va publicar dins del recull “Estats alterats de la ment” (Males Herbes, 2017).

Aquesta 茅s la primera novel路la negra de l’autora.

T铆tol:聽Ser脿s un dels nostres
Autora: Ariadna Herrero
Editorial:聽Llibres del Delicte
Data de publicaci贸:聽novembre 2017
Idioma:聽catal脿聽
P脿gines:聽285

Deixa un comentari