– Voltar per la Literatura – SERÀS UN DELS NOSTRES d’Ariadna Herrero (🐌🐌🐌) – 2018.01.27 – (temp. 17/18 – llibre nº 018)

SERÀS UN DELS NOSTRES d’Ariadna Herrero – (temp. 17/18 – llibre nº 018)

Per Imma Barba

Un llibre, que en clau de novel·la ens endinsa en el món de les sectes, un món per a mi desconegut i envers el qual sento una profunda desconfiança. Un tema poc tractat en les novel·les i que ja només per això, dóna un valor afegit a la lectura del llibre.

Guillem Sala entra en contacte amb la secta dels “naturites” quan la seva xicota, la Marilia, és captada per ells i deixa de donar senyals de vida. Per tal d’esbrinar el que li ha passat s’introdueix a la secta com un adepte mes. El que anirà descobrint a mesura que s’introdueix més a la secta són unes pràctiques que anul·len les persones i atempten directament contra la llibertat individual. Unes pràctiques que deixen als adeptes a expenses de la voluntat dels líders del grup.

Una intriga molt ben construïda, una realitat imaginaria que ens porta, amb el Guillem, a La Llar dels Naturitas, seguidors dels designis de la Deessa Mare i que reneguen del que ells anomenen, el nostre Món erroni.

L’autora construeix un univers completament creïble i tan versemblant que ens atrapa i arrossega i ens far patir amb el protagonista.

Uns personatges que representen els estereotips de les persones que potencialment poden caure en les urpes de les sectes: persones amb problemes de drogues o alcohol, persones amb baixa autoestima, persones desarrelades, persones emocionalment inestables, … Busquen dins de la secta el recolzament emocional que no han trobat fora. I cauen de ple en les mans dels manipuladors que les lideren.

Tots, ens creiem invulnerables a aquests tipus de manipulacions, pensem que som prou “llestos” per no caure, però la realitat que atrapa al Guillem ens planteja el dubte. Veiem que no és la secta qui el capta, és ell qui voluntàriament entra i queda atrapat en la teranyina.

Una absorbent novel·la, d’una gran claredat narrativa i amb una trama d’intriga molt ben construïda.

Ariadna Herrero i Molina va néixer a Granollers l’any 1981. És llicenciada en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica. Va cursar un postgrau en Processos Editorials i ha realitzat diversos cursos de novel·la, conte i microrelat. L’any 2004 va ser la guanyadora de l’octava edició del Premi de Teatre La Carrova amb l’obra Semblava una persona com qualsevol altra (Edicions Cossetània, 2006).

El 2016 va quedar finalista en el concurs de contes de la revista Núvol amb el relat Embruixada. El seu relat L’engany va ser un dels guanyadors del Certamen Literari Cryptshow Festival i es va publicar dins del recull “Estats alterats de la ment” (Males Herbes, 2017).

Aquesta és la primera novel·la negra de l’autora.

Títol: Seràs un dels nostres
Autora: Ariadna Herrero
Editorial: Llibres del Delicte
Data de publicació: novembre 2017
Idioma: català 
Pàgines: 285

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.