– Roda de premsa THE PROFESSIONALS – Hotel Internacional (Sala Muntaner) – 2018.01.16 (temp. 17/18 – RdP 052)

Roda de premsa THE PROFESSIONALS –  (temp. 17/18 – RdP nº 52)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Sembla que els teatres s’han despertat de la letargia en què s’havien instal·lat durant les festes nadalenques i ara tots s’han posat d’acord en presentar els nous espectacles; ahir al matí estàvem convocats a quatre rodes de premsa i he fet mans i mànigues per poder assistir a tres d’elles, ja que la quarta se superposava en horari amb altres dues.

La primera presentació d’ahir va ser a l’Hotel Internacional, on la Sala Muntaner acostuma a fer les seves presentacions. Es tracta de THE PROFESSIONALS. un espectacle sense paraules totalment visual, una comèdia en què únicament s’utilitza el gest i el mim.

Ens la presenta Javi Bañasco, que és el que ha fet la dramatúrgia de l’espectacle i el que la dirigeix; està acompanyat a la taula pels actors que la interpretaran (Sergi Príncep i Laura Pérez), el cover Arnau Lobo i també del director artístic de la Sala Muntaner Josep María Coll.

La proposta escènica està basada en una sèrie de gags encadenats prenent com argument les diferents professions que podem veure en la nostra societat. Són 9 esquetxos, interpretat per 3 actors.

Un tema universal, on l’espectador si vol aprofundir més enllà del gag i entrar en una segona capa, podrà veure una certa crítica social, lligada a la política, a l’educació o a la cultura. Professionals com poden ser els policies, polítics, bombers … i molts d’altres; però tot sense lligar-ho en cap cas a la situació que actualment estem vivint a Catalunya, ja que es tracta d’un tipus d’humor molt blanc i atemporal.

Un treball de recerca de 3 mesos en un laboratori d’estudi de com ha de funcionar el gag visual com a eina al Teatre, ha aconseguit aixecar aquest espectacle coreografiat al mil·límetre des de l’inici al final, sense donar peu a possibles improvisacions.

És el primer cop que es podrà veure a la ciutat de Barcelona, malgrat que ja s’ha representat més d’una vintena de vegades a públic de diferents parles i és que aquest tipus de teatre permet arribar a públics molt diversos, sense fronteres. Això ha permès comprovar la reacció dels espectadors, i la seva interacció que sempre ha estat molt positiva i ara saben perfectament on es produirà l’esclat de la riallada.

L’espectacle compta amb una gran quantitat d’attrezzo i durant la representació existeixen molts canvis, el que obliga als actors a tenir molt apamats tots els moviments que han de fer a escena.

Es podrà veure a la Sala Muntaner durant 6 setmanes, en horari de nit de dijous a dissabte a les 22.30 i diumenges a les 20.30

Us deixo com de costum l’àudio de la presentació …

Leave a Reply