– Teatre Musical – ROUGE, Fantastic Love (🐌🐌🐌) – Teatre Apolo – 2018.01.15 (temp. 17/18 – espectacle nº 163)

ROUGE, Fantastic Love (temp. 17/18 – espectacle nº 163)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir dilluns 15 de gener, vàrem acudir al Teatre Apolo per assistir a l’espectacular nit d’estrena de ROUGE, Fantastic Love, un musical amb autoria compartida per Ricard Reguant i Octavi Egea.

A mitjans de desembre ja vam poder veure alguns dels números musicals, en la presentació i passi de gràfics que va tenir lloc al mateix teatre.

Un musical fet a mida, seguint la línia argumental creada, ambientat en el París de la Belle Epoque, l’any 1900. Dirigit pel mateix Ricard Reguant i amb la direcció musical de Pep Sala, està protagonitzat per Gisela i Toni Viñals, incloent-hi temes musicals d’èpoques molt diverses com “Lady Marmelade”, Roxanne“ “Your Song”, “La Boheme”, “One Girl” o “Single Ladies”.

Es tracta d’un musical original on fem servir les cançons per explicar una història nova

Cançons que conformen bona part de la nostra memòria musical i que han estat adaptades i entrellaçades per donar contingut a la història que ens volen explicar. Com a punt molt positiu, la música està interpretada en directe per Giuseppe Costa (acordió i sintetitzadors), Ramón Altimir (piano i sintetitzadors), Marc Cros (guitarres), Micky Izquierdo (bateria) i Jordi Espigulé (baix).

Com a punt no tant positiu, el resultat és una banda sonora on es barregen estils diferents de música que a vegades semblen “lligades per força”.

En un muntatge gairebé sense diàlegs, s’han encabit des del brindis de la Traviata a cançons d’Aznavour, temes d’Elton John, de John Lenon o de Beyoncé, amb les lletres en castellà que sovint han estat canviades per adaptar-se al guió.

En ser cançons conegudes, la música es fa propera i incita a la participació del públic taral·lejant o fins i tot acompanyant les cançons. Som conscients que ahir era un dia atípic, amb el teatre ple de gom a gom i amb un públic molt predisposat a afavorir l’èxit de l’estrena. Caldrà esperar la resposta dels dies vinents.

Un projecte que ha trigat deu anys a poder ser aixecat, segons comenta el mateix Reguant, i que a més a més ha representat adaptar tècnicament el teatre, per poder-lo representar.

Vous êtes les bienvenus au Rouge!  Toulouse Lautrec (Ferran González) ens narra aquest relat protagonitzat per Alessandro (Toni Viñals), un jove idealista de tendències anarquistes, que aprendrà que les seves idees no es defensen amb bombes sinó amb amor, i per Roxanne (Gisela), la gran estrella del cabaret que dirigeix Joseph (Ferran Castells), el seu amant. Arribat el moment, ella haurà de decidir entre l’amor veritable o ser l’estrella de l’espectacle. I entre ells coneixerem al compositor Erik Satie (Naím Thomas), a Valentin (Fedor de Pablos) i al misteriós Maestro de Cerimònies (Javier Enguix) …

Passin, ballin, cantin… i enamorin-se!

Unes interpretacions que ens han agradat en general, destacant especialment, la del mestre de cerimònies (Javier Enguix) i la dels dos protagonistes principals (Gisela i Toni Viñals).

Ana Eva Cruellas, és la responsable d’una excel·lent coreografia rica en referents, amb un cos de ball de 10 ballarines que juga dos papers en el musical, com a ballarines del music hall i com a cor grec donant força al drama.

El vestuari juga també un paper fonamental en la proposta, sent de Jordi Dalmau el vestuari femení, i de Caja Negra, el masculí. A Caja Negra TAM correspon també l’escenografia on han tingut present la dicotomia Amor versus Diamants. El món de la bohèmia, el de l’anarquisme i del music hall estan presents a l’escenari.

This slideshow requires JavaScript.

Una proposta entretinguda de teatre popular, on cal anar amb la idea de simplement passar una bona estona i gaudir d’allò que ens ofereixen. Cal valorar l’esforç que suposa aixecar un espectacle com aquest en què segons va comentar Ricard Reguant, hi treballen al voltant de 100 persones. No cal buscar res més.

Llibret: Ricard Reguant i Octavi Egea
Direcció: Ricard Reguant
Direcció musical: Pep Sala
Intèrprets: Gisela, Toni Viñals, Javier Enguix, Ferran Castells, Naím Thomas, Ferran González i Fedor de Pablos.
Cos de ball: Vanessa García, Marta Arteta, Claudia Silva, Vanessa Brito, Tamia Déniz, Belén Marcos, Graciela Monterde, Lorena Santiago, Elena Rueda i Marta Torres.
Orquestra: Giuseppe Costa, Ramón Altimir, Marc Cros, Micky Izquierdo i Jordi Espigulé.
Coreografía: Ana Eva Cruellas \ Adaptació lletres cançons: Xènia Reguant \ Disseny il.luminació: Marc Lleixà \ Disseny só: Toni Castaño Nyanyu \ Disseny escenografía i vestuari masculí: CajaNegra TAM \ Disseny vestuari femeni: Jordi Dalmau \ Disseny audiovisuals: Pol Turrents (aec) \ Caracterització: Eva Casanovas
Producció: Ethika Global Entertainment
Comunicació: Carmen Vicente \ Marketing: Marta Domingo \ Fotografía: Nuria Aguadé
Idioma: castellà – Durada: 2 hores 15 minuts amb entreacte

Leave a Reply