– Teatre Musical – ROUGE, Fantastic Love (🐌🐌🐌) – Teatre Apolo – 2018.01.15 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 163)

ROUGE, Fantastic Love (temp. 17/18 – espectacle nÂș 163)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir dilluns 15 de gener, vĂ rem acudir al Teatre Apolo per assistir a l’espectacular nit d’estrena de ROUGE, Fantastic Love, un musical amb autoria compartida per Ricard Reguant i Octavi Egea.

A mitjans de desembre ja vam poder veure alguns dels nĂșmeros musicals, en la presentaciĂł i passi de grĂ fics que va tenir lloc al mateix teatre.

Un musical fet a mida, seguint la lĂ­nia argumental creada, ambientat en el ParĂ­s de la Belle Epoque, l’any 1900. Dirigit pel mateix Ricard Reguant i amb la direcciĂł musical de Pep Sala, estĂ  protagonitzat per Gisela i Toni Viñals, incloent-hi temes musicals d’ùpoques molt diverses com “Lady Marmelade”, Roxanne“ “Your Song”, “La Boheme”, “One Girl” o “Single Ladies”.

Es tracta d’un musical original on fem servir les cançons per explicar una histĂČria nova

Cançons que conformen bona part de la nostra memĂČria musical i que han estat adaptades i entrellaçades per donar contingut a la histĂČria que ens volen explicar. Com a punt molt positiu, la mĂșsica estĂ  interpretada en directe per Giuseppe Costa (acordiĂł i sintetitzadors), RamĂłn Altimir (piano i sintetitzadors), Marc Cros (guitarres), Micky Izquierdo (bateria) i Jordi EspigulĂ© (baix).

Com a punt no tant positiu, el resultat Ă©s una banda sonora on es barregen estils diferents de mĂșsica que a vegades semblen “lligades per força”.

En un muntatge gairebĂ© sense diĂ legs, s’han encabit des del brindis de la Traviata a cançons d’Aznavour, temes d’Elton John, de John Lenon o de BeyoncĂ©, amb les lletres en castellĂ  que sovint han estat canviades per adaptar-se al guiĂł.

En ser cançons conegudes, la mĂșsica es fa propera i incita a la participaciĂł del pĂșblic taral·lejant o fins i tot acompanyant les cançons. Som conscients que ahir era un dia atĂ­pic, amb el teatre ple de gom a gom i amb un pĂșblic molt predisposat a afavorir l’Ăšxit de l’estrena. CaldrĂ  esperar la resposta dels dies vinents.

Un projecte que ha trigat deu anys a poder ser aixecat, segons comenta el mateix Reguant, i que a més a més ha representat adaptar tÚcnicament el teatre, per poder-lo representar.

Vous ĂȘtes les bienvenus au Rouge!  Toulouse Lautrec (Ferran GonzĂĄlez) ens narra aquest relat protagonitzat per Alessandro (Toni Viñals), un jove idealista de tendĂšncies anarquistes, que aprendrĂ  que les seves idees no es defensen amb bombes sinĂł amb amor, i per Roxanne (Gisela), la gran estrella del cabaret que dirigeix Joseph (Ferran Castells), el seu amant. Arribat el moment, ella haurĂ  de decidir entre l’amor veritable o ser l’estrella de l’espectacle. I entre ells coneixerem al compositor Erik Satie (NaĂ­m Thomas), a Valentin (Fedor de Pablos) i al misteriĂłs Maestro de CerimĂČnies (Javier Enguix) 


Passin, ballin, cantin
 i enamorin-se!

Unes interpretacions que ens han agradat en general, destacant especialment, la del mestre de cerimĂČnies (Javier Enguix) i la dels dos protagonistes principals (Gisela i Toni Viñals).

Ana Eva Cruellas, Ă©s la responsable d’una excel·lent coreografia rica en referents, amb un cos de ball de 10 ballarines que juga dos papers en el musical, com a ballarines del music hall i com a cor grec donant força al drama.

El vestuari juga tambĂ© un paper fonamental en la proposta, sent de Jordi Dalmau el vestuari femenĂ­, i de Caja Negra, el masculĂ­. A Caja Negra TAM correspon tambĂ© l’escenografia on han tingut present la dicotomia Amor versus Diamants. El mĂłn de la bohĂšmia, el de l’anarquisme i del music hall estan presents a l’escenari.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta entretinguda de teatre popular, on cal anar amb la idea de simplement passar una bona estona i gaudir d’allĂČ que ens ofereixen. Cal valorar l’esforç que suposa aixecar un espectacle com aquest en quĂš segons va comentar Ricard Reguant, hi treballen al voltant de 100 persones. No cal buscar res mĂ©s.

Llibret: Ricard Reguant i Octavi Egea
DirecciĂł: Ricard Reguant
DirecciĂł musical: Pep Sala
IntÚrprets: Gisela, Toni Viñals, Javier Enguix, Ferran Castells, Naím Thomas, Ferran Gonzålez i Fedor de Pablos.
Cos de ball: Vanessa García, Marta Arteta, Claudia Silva, Vanessa Brito, Tamia Déniz, Belén Marcos, Graciela Monterde, Lorena Santiago, Elena Rueda i Marta Torres.
Orquestra: Giuseppe Costa, Ramón Altimir, Marc Cros, Micky Izquierdo i Jordi Espigulé.
Coreografía: Ana Eva Cruellas \ Adaptació lletres cançons: XÚnia Reguant \ Disseny il.luminació: Marc Lleixà \ Disseny só: Toni Castaño Nyanyu \ Disseny escenografía i vestuari masculí: CajaNegra TAM \ Disseny vestuari femeni: Jordi Dalmau \ Disseny audiovisuals: Pol Turrents (aec) \ Caracterització: Eva Casanovas
ProducciĂł: Ethika Global Entertainment
Comunicació: Carmen Vicente \ Marketing: Marta Domingo \ Fotografía: Nuria Aguadé
Idioma: castellĂ  – Durada: 2 hores 15 minuts amb entreacte

Quant a Miquel Gascon

ViatgermanĂ­ac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al mĂ xim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, mĂșsica, ĂČpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre, Teatre Musical i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interÚs l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'estĂ  connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.