– Teatre – LA PERDIU ES DE QUI LA CA脟A (馃悓馃悓+馃悮) – La Seca – 2018.01.10聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 158)

LA PERDIU ES DE QUI LA CA脟A (temp. 17/18 – espectacle n潞 158)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Nit d’estrena a La Seca, a la Sala Palau i Fabre, on la companyia Tab煤 presenta “una odissea eroticomusical” anomenada LA PERDIU ES DE QUI LA CA脟A.

Amb textos de les Mil i una nits i el Decamer贸 de Boccaccio, Ariadna Pastor (autora tamb茅 de la dramat煤rgia) amb la seva veu i Laia Capdevila amb la seva viola, ens endinsen en un viatge on la m煤sica i el relat s’entrellacen.

Una proposta que es va programar al Mald脿 al mes de setembre i que ara torna a la Seca fins al dia 4 de febrer.

Un espectacle de petit format on la paraula i la m煤sica desperten en nosaltres els records dels contes ben explicats, a escena 煤nicament dues cadires i un petit moble on l’Ariadna diposita la l脿mpada que porta en entrar.

Ariadna Pastor 茅s una gran narradora, i ens trasllada amb les seves paraules fent que veiem davant nostra els personatges dels quals parla. Una actriu amb gran expressivitat, carisma i sentit de l’humor.

L’espectacle est脿 dirigit per Montse Bonet, i la m煤sica, original d’脪scar Vilapriny贸, ha estat composta 铆ntegrament per a l’espectacle. La m煤sica, interpretada a la viola per Laia Capdevila esdev茅 un personatge m茅s que juga i interactua al llarg de la narraci贸 refor莽ant la paraula.

Una aposta pel relat, una aposta per l’escolta, una aposta per deixar que la imaginaci贸 ompli tot all貌 que no veus a escena, un viatge a una altra realitat on els gripaus es poden convertir en pr铆nceps, o les princeses s贸n les dones m茅s belles del m贸n ….

Volem explicar-vos contes er貌tics, divertits, emocionants i m脿gics, contes plens de passi贸 i enganys, de viol猫ncia i eleg脿ncia, d’enginy i humor, per fer-vos riure i pensar. Per fer-vos sentir vius, perqu猫 feu volar la imaginaci贸, perqu猫 navegueu, lluiteu, balleu i us exciteu amb nosaltres.

Les dones s贸n les protagonistes de totes les hist貌ries, dones intel路ligents, passionals, valentes, fortes, decidides. I hem conegut tamb茅 dos reis cornuts, un monjo molt llest i un abat que vol ser-ho mes, uns corsaris, un barril molt 煤til, un gripau blau, …

Una proposta 铆ntima que no 茅s un concert, no 茅s un mon貌leg ni 茅s una lectura dramatitzada, 茅s tornar a la llar de foc o a la taula braser i escoltar les hist貌ries que ens explicaven els nostres avis.

La proposta 茅s interessant i sobretot Ariadna Pastor s’ho curra molt i est脿 genial, per貌 … malauradament hem trobat a faltar quelcom que ens acabes d’atrapar plenament; el cert 茅s que el format d’hist貌ries curtes a nosaltres no ens conven莽 gaire o potser el tema gen猫ric no ens ha acabat d’enganxar, perqu猫 l’hem vist lluny脿 en espai i temps, …. o simplement aquesta vegada ens ha mancat la capacitat de deixar-nos portar.

Textos: Les mil i una nits i el Decamer贸 de Bocaccio
Dramat煤rgia: Ariadna Pastor
Direcci贸: Montse Bonet
M煤sica Original: 脪scar Vilapriny贸
Viola: Laia Capdevila
Actriu: Ariadna Pastor
Idioma: catal脿
Durada: 60 minuts

Leave a Reply