– Concert – CHAMORRO, MOTIS, TRAVER TRIO (🐌🐌🐌) – Jamboree Jazz Club – 2018.01.09 (temp. 17/18 – espectacle nº 157)

CHAMORRO, MOTIS, TRAVER TRIO (temp. 17/18 – espectacle nº 157)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Després de molt de temps de no fer-ho (més de 2 anys), dimarts vam fer cap a la Jamboree Jazz Club per assistir al concert de Chamorro.Motis.Traver Trio, animats per uns amics, fervents admiradors de la jove Andrea Motis.

Ens vam assabentar tard i no vam aconseguir localitats amb seient, i per tant ens va tocar estar drets al final de la sala. Aquest inconvenient va quedar compensat amb un concert de jazz que ens va agradar força.

Els tres components han arribat fa poc d’una gira per Japó i per Itàlia i s’han presentat en format trio, per interpretar alguns dels temes de la seva vida musical conjunta i temes del últim treball publicat.

El trio està format per Joan Chamorro, contrabaix, saxo tenor i veu, Andrea Motis, trompeta i veu i Josep Traver, guitarres.

Joan Chamorro (1962) és un músic català fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band, és multiinstrumentista i forma part de la Big Band del Taller de músics amb la que actua en diferents festivals europeus.

Col·labora amb diferents grups de Jazz i treballa amb projectes del Teatre Lliure. Durant més d’un any va col·laborar amb “Els Comediants” actuant en festivals a Nova York, Santiago de Xile, París o Venècia. Al llarg de la seva vida professional hi ha col·laborat amb músics com Slide Hampton, Tete Montoliu, Frank Foster, Gary Smulyan, Dick Oatts, Bebo Valdés, ……

Actualment lidera el quintet “Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet” i dirigeix la Sant Andreu Jazz Band amb qui actuarà en aquesta mateixa sala el dimarts 23 de gener.

Andrea Motis (1995) es va formar musicalment des dels 7 anys i amb 12 anys va començar a col·laborar amb el grup de Sant Andreu Jazz Band on Joan Chamorro va descobrir en ella l’artista en què s’ha convertit i amb la que hi ha gravat sis discos. Va formar part del grup durant nou anys. Amb 20 anys va continuar en l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) els seus estudis de trompeta.

L’any 2016 va gravar un disc amb la discogràfica Americana Impulse! amb composicions pròpies i versions en català, angles i portuguès. Aquest àlbum Emotional dance ha suposat el seu debut com a compositora. Un album on ha estat acompanyada d’un ampli elenc de solistes convidats i el seu equip habitual: Ignasi Terrassa (piano), Esteve Pi (bateria), Josep Traver (guitarra) i Joan Chamorro (contrabaix).

Josep Traver (1968) va començar a tocar la guitarra als vuit anys i als divuit va iniciar els seus estudis de guitarra, harmonia i arranjaments a l’Escola de Música de Badalona, escola de la que ha acabat formant part com a professor.

Compagina l’activitat docent amb audicions pedagògiques, concerts i sessions de gravació com a músic free-lance. Recentment ha publicat el llibre “La guitarra acústica bluegrass” i ha compost una banda sonora per la pel·lícula “El cuirassat Potemkin” per ser interpretada en directe.

En el concert es van cantar una vintena de temes, entre els que recordem: “If You Give More Than You Can”, “I Didn’t Tell Them Why”, “Louisiana o Els Camps De Cotó”, “Chega de Saudade” …

Leave a Reply