– Concert – CHAMORRO, MOTIS, TRAVER TRIO (🐌🐌🐌) – Jamboree Jazz Club – 2018.01.09 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 157)

CHAMORRO, MOTIS, TRAVER TRIO (temp. 17/18 – espectacle nÂș 157)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Després de molt de temps de no fer-ho (més de 2 anys), dimarts vam fer cap a la Jamboree Jazz Club per assistir al concert de Chamorro.Motis.Traver Trio, animats per uns amics, fervents admiradors de la jove Andrea Motis.

Ens vam assabentar tard i no vam aconseguir localitats amb seient, i per tant ens va tocar estar drets al final de la sala. Aquest inconvenient va quedar compensat amb un concert de jazz que ens va agradar força.

Els tres components han arribat fa poc d’una gira per JapĂł i per ItĂ lia i s’han presentat en format trio, per interpretar alguns dels temes de la seva vida musical conjunta i temes del Ășltim treball publicat.

El trio estĂ  format per Joan Chamorro, contrabaix, saxo tenor i veu, Andrea Motis, trompeta i veu i Josep Traver, guitarres.

Joan Chamorro (1962) Ă©s un mĂșsic catalĂ  fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band, Ă©s multiinstrumentista i forma part de la Big Band del Taller de mĂșsics amb la que actua en diferents festivals europeus.

Col·labora amb diferents grups de Jazz i treballa amb projectes del Teatre Lliure. Durant mĂ©s d’un any va col·laborar amb “Els Comediants” actuant en festivals a Nova York, Santiago de Xile, ParĂ­s o VenĂšcia. Al llarg de la seva vida professional hi ha col·laborat amb mĂșsics com Slide Hampton, Tete Montoliu, Frank Foster, Gary Smulyan, Dick Oatts, Bebo ValdĂ©s, ……

Actualment lidera el quintet “Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet” i dirigeix la Sant Andreu Jazz Band amb qui actuarĂ  en aquesta mateixa sala el dimarts 23 de gener.

Andrea Motis (1995) es va formar musicalment des dels 7 anys i amb 12 anys va començar a col·laborar amb el grup de Sant Andreu Jazz Band on Joan Chamorro va descobrir en ella l’artista en quĂš s’ha convertit i amb la que hi ha gravat sis discos. Va formar part del grup durant nou anys. Amb 20 anys va continuar en l’ESMUC (Escola Superior de MĂșsica de Catalunya) els seus estudis de trompeta.

L’any 2016 va gravar un disc amb la discogrĂ fica Americana Impulse! amb composicions prĂČpies i versions en catalĂ , angles i portuguĂšs. Aquest Ă lbum Emotional dance ha suposat el seu debut com a compositora. Un album on ha estat acompanyada d’un ampli elenc de solistes convidats i el seu equip habitual: Ignasi Terrassa (piano), Esteve Pi (bateria), Josep Traver (guitarra) i Joan Chamorro (contrabaix).

Josep Traver (1968) va començar a tocar la guitarra als vuit anys i als divuit va iniciar els seus estudis de guitarra, harmonia i arranjaments a l’Escola de MĂșsica de Badalona, escola de la que ha acabat formant part com a professor.

Compagina l’activitat docent amb audicions pedagĂČgiques, concerts i sessions de gravaciĂł com a mĂșsic free-lance. Recentment ha publicat el llibre “La guitarra acĂșstica bluegrass” i ha compost una banda sonora per la pel·lĂ­cula “El cuirassat Potemkin” per ser interpretada en directe.

En el concert es van cantar una vintena de temes, entre els que recordem: “If You Give More Than You Can”, “I Didn’t Tell Them Why”, “Louisiana o Els Camps De Cotó”, “Chega de Saudade” 


Leave a Reply