– Teatre – JUGANT AMB LA MÀGIA (🐌🐌🐌+🐚) – La Seca – 2018.01.03 (temp. 17/18 – espectacle nº 153)

JUGANT AMB LA MÀGIA (temp. 17/18 – espectacle nº 153)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Un espectacle de màgia ha estat el nostre primer espectacle d’aquest any 2018, malgrat que és l’espectacle 153 que hem vist aquesta temporada 2017-2018, que va començar tot just fa quatre mesos.

El cert és que la màgia no és pas el nostre fort i la veritat és que normalment ens costa entrar-hi, però aquest JUGANT AMB LA MÀGIA, ens va cridar força l’atenció, arran la nostra assistència a la Roda de premsa de fa unes setmanes.

És per això doncs, que ahir dimecres 3 de gener vam decidir anar a veure aquest espectacle amb què La Seca Espai Brossa celebra 20 anys de màgia.

Aquest és el 13è espectacle que el Mag Hausson porta a escena des de l’obertura de l’Espai Brossa al desembre del 1997. Aquesta vegada amb una combinació de jocs i màgia:

La màgia és un joc?

Els jocs poden ser màgics?

Jocs tan populars com la ruleta, els daus, el billar, el cub Rubik, el Black Jack o el bingo són el fil conductor de la seva màgia. Hausson, mitjançant la velocitat dels seus dits i la seva espectacular tècnica, sense grans artificis, sense espectaculars efectes especials ens ha ofert un sorprenent repertori de números de manipulació i de grans il·lusions.

Una sala plena d’un públic predisposat a gaudir de la màgia però amb l’íntim desig de descobrir el truc, de veure d’on surt la carta amagada, o la moneda, o senzillament com s’ho fa per col·locar un anell del Miquel dins una bola, dins una màquina accionada per monedes. Tot i la gran proximitat a la qual veiem les seves mans ens hem quedat realment bocabadats amb la seva tècnica, per nosaltres, perfecte.

Nascut a Barcelona, Hausson va aprendre la màgia de molt jove i amb nou anys es va iniciar en l’il·lusionisme, orientant la seva trajectòria cap a la màgia escènica. Ha actuat en tot l’Estat espanyol i a països com França, Alemanya, Àustria, Portugal, Regne Unit, Brasil o Xile. Ha rebut diversos guardons com el primer premi internacional de Montecarlo, el primer premi nacional de Manipulació i la Medalla d’Or al Mèrit Màgic. Hi ha col·laborat amb artistes de diferents àmbits, creant diversos espectacles màgics, i ha participat en nombrosos espais i programes televisius. La seva especialitat són els números de manipulació, efectes màgics on la tècnica de manipulació és l’element fonamental de l’espectacle.

En aquesta ocasió, l’espectacle està dirigit per Ferran Madico, que és la primera vegada que s’enfronta amb un espectacle d’aquestes característiques “Participar en aquest espectacle ideat i concebut pel mag Brossià per excel·lència, és una experiència única. Ajudar-lo amb la mirada externa, col·laborar a mantenir l’essència de la poètica dins dels límits d’allò real i allò que crea, reflexionar sobre com mostrar a l’espectador la versemblança de l’artifici, ha estat-per mi- una experiència d’aprenentatge“.

Un espectacle que vol retre també un homenatge al món de la música, de la mà de Jordi Bonet que ha aconseguit un disseny de so adient a cada número.

Una altra novetat és que aquesta vegada, Hausson, fa equip amb Esperança Crespí i Rosa Forteza que donen el toc teatral a tot plegat amb un lleugeríssim fil dramatúrgic, permetent que fins i tot, elles realitzen alguna incursió en el món de la màgia. També es nota força que Hausson ha volgut que l’espectacle fos rodó incorporant a Roberto G. Alonso en el tractament del moviment coreogràfic.

El disseny d’il·luminació és d’Albert Julve, les projeccions creades per Marc Lleixà, l’espai escènic del mateix Hausson i la decoració d’attrezzo i vestuari de Manolo Trullas, fan de tot plegat un espectacle que ens ha fet jugar i embadalir davant de l’aparent simplicitat de tot plegat.

Ens hem deixat emportar pel fet màgic i hem gaudit. Dins dels nostres cervells d’adults hem deixat que el nen amagat s’emocioni amb el que no pot entendre, transgredint allò que forma part de la lògica.

Idea i creació: Hausson
Direcció: Ferran Madico
Il-lusionista: Hausson
Partenaires:  Esperança Crespi i Rosa Forteza
Disseny de so: Jordi Bonet \ Disseny de il.luminació: Albert Julve \ Projeccions: Marc Lleixà \ Fotografía: Kiku Piñol \ Espai escenic: Hausson\  Decoració atrezzo i vestuari: Manolo Trullás \ Moviment i coreografíes:  Roberto G. Alonso \Veu en off: James Phillips \Material magic: Màgicus \Publicitat: Bosch & Serret
Idioma: català
Durada: 1h 15’

LOa màgia dels cargols

Deixa un comentari