– Voltar per la Literatura – EL OTRO HIJO (🐌🐌🐌) de Nick Alexander – 2017.12.27 (temp. 17/18 – llibre nº 013)

EL OTRO HIJO de Nick Alexander – (temp. 17/18 – llibre nº 013)

Per Imma Barba

Un llibre que ens parla de l’Alice, una dona septuagenària, que fa molts anys que està casada amb el Ken i té dos fills, en Tim i en Matt. El seu marit ja està jubilat, i la convivència ha esdevingut complicada.

Quan la seva íntima amiga, Dot, dóna el pas de separar-se del seu marit, es produeix un canvi en la manera de pensar de l’Alice. Enfrontada a la seva situació, Alice es debat entre la possibilitat de fer un gir a la seva vida i la por al canvi i a conèixer-se a si mateixa.

Un llibre, que m’ha anat atrapant a mesura que anava avançant en la lectura i que inicialment em va deixar freda. Estructurat en tres parts diferenciades, una dedicada a l’Alice, una segona part dedicada a Tim i Natalya, la seva dona, i una última part centrada en Matt.

El que podria ser “l’època daurada” d’una parella gran, quan els fills han marxat de casa i les obligacions són les que volen marcar-se, es torna una època angoixant per l’Alice que viu allunyada dels fills, d’en Tim, un home de negocis d’èxit que viu la seva vida amb la seva pròpia família, i d’en Matt que ha marxat fora del país i amb el que tenen poc contacte.

“Als ulls de la gent, les altres famílies sempre semblen millor avingudes, més unides, i això és degut únicament al fet que els altres no coneixen el ressentiment ocult, les desagradables renúncies, les tensions subjacents que apunten entre bastidors.”

Explicada en temps real, però on present i passat s’intercalen perquè tinguem l’oportunitat de conèixer millor als membres de la família i els fets que han marcat la seva història familiar.

Una novel·la de personatges on anem canviant la perspectiva del relat i podem conèixer els diferents punts de vista. Potser he trobat a faltar una part dedicada al seu marit, en Ken i la seva visió.

Una manera d’escriure senzilla però cuidada, un relat emotiu que no cau en cap moment en la sensibleria.

Nick Alexander va néixer en 1964 al Regne Unit, en una família de pintors i va descobrir aviat la seva passió per l’escriptura.

La seva carrera com a escriptor autopublicat va començar l’any 2001 assolint l’èxit en 2010 amb la publicació de “The Case of the Missing Boyfriend” i “The French House“.

La seva consagració internacional va ser en 2015 amb els llibres “The Photographer’s Wife” i “The Other Son“, ambdues, drames familiars. Actualment viu al sud de França.

Títol original: The Other Son
Traducció: Roberto Falcó
Publicació: Amazon Crossing
Data de publicació: desembre 2016
Pàgines: 340

Deixa un comentari