– Concert de l’OBC – UNA NIT A BROADWAY amb ANDREW LLOYD WEBBER (🐌🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori – 2017.12.23 (temp. 17/18 – esp. nÂș 147)

UNA NIT A BROADWAY amb ANDREW LLOYD WEBBER (temp. 17/18 – espectacle nÂș 147)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir 23 de desembre vam tenir l’enorme sort de gaudir d’un concert realment extraordinari, d’aquells que es poden veure poques vegades a la vida; asseguts a la penĂșltima fila del tercer pis, amb una sonoritat i visibilitat perfectes, ja que els solistes estaven microfonats i segurament no calia pagar mĂ©s del necessari per estar a platea.

Un concert llargament esperat, que va complir amb escreix les nostres expectatives i que en algun moment ens va arribar a posar la pell de gallina.

Alfonso Casado, un jove director, va dirigir amb perfecciĂł una sensacional OBC i que va anar presentant tots els temes triats en aquesta NIT A BROADWAY.

Mariano Detry ha estat el director artĂ­stic de la proposta.

Andrew Lloyd Weber nascut a Londres el 22 de marc de 1948, Ă©s un dels compositors teatrals mĂ©s reconeguts de finals del segle XX, amb obres que s’han mantingut amb gran Ăšxit a Broadway i al West End londinenc.

Productor de 16 musicals, ha rebut nombrosos premis, i s’ha convertit en una icona. Els seus musicals han aconseguit gravar-nos al cap melodies immortals.

Algunes de les seves obres, com Cats o El Fantasma de l’ĂČpera, fa mĂ©s de 20 anys es representen interrompudament als teatres de tot el mĂłn. Els musicals de Lloyd Weber ens fan emocionar, riure, plorar, perquĂš sempre treballen amb les emocions humanes.

El programa d’aquest concert, pensem que ha estat una tria excel·lent de temes:

JESUS CHRIST SUPERSTAR – Overture i Superstar

SONG AND DANCE – Unexpected Song

THE PHANTOM OF THE OPERA – Wishing You Were i Somehow Here Again

LOVE NEVER DIES -The Coney Island Waltz, ‘Til I Hear You Sing i Lover Never Dies

CATS – The Jellicle Ball i Memory

ASPECTS OF LOVE – Love Changes Everything

JESUS CHRIST SUPERSTAR – Gethsemane

…. I a la segona part:

EVITA – Requiem for Evita i Don’t cry for me, Argentina

SUNSET BOULEVARD – Entreacte, Sunset Boulevard i As if We Never Said Goodbye

THE PHANTOM OF THE OPERA – Entreacte, Masquerade i The Music Of The Night

JOSEPH AND CHILDREN – Any Dream Will Do

Un cor format per la Coral Sant Jordi, el Cor Ciutat de Tarragona, L’Esquitx, L’Espurna i els Petits Martinencs, una magnĂ­fica conjunciĂł de veus que al nostre entendre ha estat una mica desaprofitada en donar mĂ©s protagonisme als temes interpretats pels solistes.

Els solistes, coneguts per haber estat protagonistes principals en Musicals dels principals teatres de tot el mĂłn: JOANNA AMPIL, JOHN OWEN-JONES, CELINDE SCHOENMAKER i GERÓNIMO RAUCH  han estat esplĂšndids, millor ells que elles, perĂČ esplĂšndids tots quatre.

Ens ha emocionat especialment l’Ășltim tema de la primera part, on GerĂČnimo Rauch ha interpretat Gethsemane d’una manera que ens ha fet aixecar embogits de les cadires.

Malgrat que aquest vĂ­deo, no pertany a aquest concert, hem cregut que paga la pena, recordar aquĂ­ la interpretaciĂł de GerĂČnimo Rauch cantant Getsemani en castellĂ  al Teatre Colon de Buenos Aires.

El pĂșblic dret aplaudint al final del programa oficial, ha provocat que ens regalessin tres peces mĂ©s, interpretada conjuntament pels quatre solistes i els cors:

  1. AMICS PER SEMPRE  que Lloyd Webber va composar per les Olimpiades de Barcelona del 1992
  2. THE PHANTOM OF THE OPERA
  3. una NADALA

Hem aplaudit amb ganes, amb un auditori plenĂ­ssim d’entusiastes dels Musicals contemporanis, que hem gaudit de valent d’aquest concert que de ben segur recordarem per molt de temps. LlĂ stima que no s’hagi retransmĂšs en directe i que no tinguem cĂČpia en vĂ­deo, per tornar-lo a veure una i mil vegades.

Concerts d’aquesta mena, hauria de ser gairebĂ© obligatori gravar-los per tal que en un futur es puguin tornar a visionar-los.

Orquestra SimfĂČnica de Barcelona i Nacional de Catalunya – l’OBC

Alfonso Casado, director
Mariano Detry, director d’escena
Celinde Schoenmaker, solista
Joanna Ampil, solista
John Owen Jones, solista
Geronimo Rauch, solista
Coral Sant Jordi – Cor Ciutat de Tarragona – Cors L’Esquitx, L’Espurna i els Petits Martinencs

Leave a Reply