– El nostre viatge a BRUSSEL路LES, per donar suport al nostre govern legitim (1 de 2)

A “Voltar i Voltar” estem molt satisfets dels resultats d’aquestes eleccions convocades il路leg铆timament pel govern de l’estat espanyol, a trav茅s d’un cop d’estat encobert amb la creaci贸 d’un article de la Constituci贸 espanyola, prefabricat expressament amb l’煤nica finalitat d’escombrar i intentar substituir el nostre govern, que va ser leg铆timament escollit pel poble de Catalunya.

Una jugada amb tuf feixista, per aniquilar les idees d’una bona part dels ciutadans d’aquest pa铆s, que desitgem assolir l’autogovern, en un nou estat en forma de Rep煤blica, lluny del control interessat d’un estat que ens menysprea i que aniquila les lleis que surten del nostre parlament. Un Estat que va actuar amb una vergonyant repressi贸, com la que v脿rem patir els que v脿rem anar a votar en aquell fat铆dic 1 d’Octubre, una repressi贸 que no oblidarem mai i que no perdonarem.

Malgrat la persecuci贸 judicial d’aquest estat, en el que la separaci贸 de poders 茅s pura fantasia, malgrat la campanya desigual per la intervenci贸 de l’estat de la Generalitat de Catalunya, malgrat la pres贸 injusta dels l铆ders pacifistes de les entitats civils d’脪mnium Cultural i de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), malgrat la pres贸 de dos membres del nostre govern leg铆tim, Oriol Junqueres i Joaquim Forn, malgrat la rid铆cula persecuci贸 de s铆mbols com la del color groc … Malgrat TOT, els ciutadans que desitgem la independ猫ncia de Catalunya, hem tornat a guanyar i tornem a revalidar la majoria absoluta en el parlament de Catalunya.

Nosaltres hem confiat sempre i plenament en el govern leg铆tim de la Generalitat i hem participat activament en totes i cada una de les manifestacions pac铆fiques que s’han celebrat arreu de Catalunya; per貌 el passat 7 de desembre tocava fer un pas mes i anar fins a Brussel路les, per donar suport al President de la Generalitat, Carles Puigdemont i als consellers que l’acompanyen en el seu for莽at exili.

Un viatge que ens va representar fer m茅s de 2.900 quil貌metres conduint el nostre cotxe; el viatge d’anada el v脿rem iniciar diumenge 3 de desembre i el v脿rem decidir fer per Millau, al centre de Fran莽a, on ens vam trobar for莽a neu i fins i tot alguns trams de l’autopista gaireb茅 impracticables per la neu acumulada, amb un 煤nic carril net …. a 6 graus sota zero i amb l’aparici贸 d’una dens铆ssima boira en quant va desapar猫ixer la neu. Dos dies de pujada amb una parada per dormir als afores de la ciutat d’Orleans.

This slideshow requires JavaScript.

Vam arribar a Brussel路les la tarda del dilluns dia 4 i ja despr茅s de la posta de sol, v脿rem poder comen莽ar a passejar pel centre de la ciutat on hav铆em reservat feia moltes setmanes, l’hotel per 4 nits. Una ciutat que no coneix铆em pas, malgrat que feia anys hav铆em viatjat a B猫lgica i Holanda, per貌 que en aquell moment els nostres coneguts ens havien desaconsellat visitar-la.

Per sort, Brussel路les ens ha sorpr猫s molt favorablement i l’hem gaudit de valent, i molt especialment cada dia dels que vam estar, a les 8 del vespre, hora en qu猫 ens trob脿vem amb altres desconeguts “secessionistes” com nosaltres a la Gran Place i despr茅s de l’espectacle llum i so, reivindic脿vem l’alliberament dels presos pol铆tics que l’estat espanyol havia tancat dies abans a presons madrilenyes.

This slideshow requires JavaScript.

5 de desembre segon dia a Brussel路les

This slideshow requires JavaScript.

Sortim de l’hotel en direcci贸 a la part alta de la ciutat, ja que al mat铆 pretenem con猫ixer un dels complexos culturals m茅s importants d’Europa, els Mus茅es Royaux des Beaux Arts, que en el seu interior inclou tres interessants museus, el d’Art Ancien, el de Fin-de-Siecle i el museu Magritte.

This slideshow requires JavaScript.

Mus茅es Royaux des Beaux Arts –聽Museu d’Art Ancien

This slideshow requires JavaScript.

Mus茅es Royaux des Beaux Arts – Fin-de-Siecle

This slideshow requires JavaScript.

Mus茅es Royaux des Beaux Arts – Museu Magritte

Un mat铆 intens铆ssim, per tal de veure el m脿xim d’obres d’art possibles. Gaudim molt, per貌 quan ens adonem 茅s hora de dinar i en sortir literalment esgotats, busquem algun lloc especial on puguem con猫ixer la cuina de qualitat de la ciutat belga…. escollim el Bozar brasserie i mengem un men煤 degustaci贸 que ens fa recuperar forces, per poder seguir la tarda que pret茅n ser encara m茅s intensa.

Crec per error que he perdut el cable per carregar el tel猫fon m貌bil i aix貌 ens fa retornar als museus, per貌 no el trobem; 茅s per aix貌 que busquem una botiga Apple per comprar un de nou; la llarga caminada no 茅s en va, ja que per aquesta causa coneixem un parell de barris de la ciutat, Le Sablon i Les Marolles.

Des de Le Sablon baixem des de la part alta de la ciutat amb un ascensor de vidre que ens permet veure unes vistes magn铆fiques de Brussel路les, malgrat que el dia 茅s gris i no acompanya massa a fer turisme.

This slideshow requires JavaScript.

Les Marolles, ens agrada especialment, un lloc de la ciutat ple de galeries d’Art i de botigues de luxe entre les que visitem una botiga de Tin Tin…. i la xocolateria m茅s famosa del m贸n, Pierre Marcolini, on aprofitem a comprar xocolata negra per portar cap a Barcelona.

En fer-se de nit, tornem a la Gran Place per fer el ritual de cada dia, demanar la llibertat dels presos pol铆tics, cantar els Segadors, sentir l’escalf dels que pensen com nosaltres i donar suport al nostre president Carles Puigdemont.

6 de desembretercer聽dia a Brussel路les

Comencem a estar esgotats de tant caminar i avui decidim agafar el Metro, per dirigir-nos de nou al barri de Les Marolles, per poder fer una passejada pel Mercat de les puces de la Place du Jeu de Balle; despr茅s fem una cerveseta a l’antiga caserna de bombers, a la mateixa pla莽a.

Tornem a utilitzar el Metro, per anar for莽a lluny del centre per tal de veure un dels s铆mbols de la ciutat, el Atomium…. i penetrem en ell per pujar en l’ascensor m茅s r脿pid d’Europa per veure unes magn铆fiques vistes; despr茅s podrem bellugar-nos pel seu interior pujant i baixant a trav茅s de les diferents esferes on s’esposen diferents exposicions … i com no, una de Magritte…

This slideshow requires JavaScript.

Tornem a l’apartament on l’Imma fa uns espaguetis per llepar-se els dits i descansem una estona abans de tornar a sortir per con猫ixer el barri de la Catedral i la versi贸 femenina del Manneken Pis, abans de tornar-nos a dirigir-nos novament a la Gran Place, 聽on hem quedat amb els nostres amics, la Marta i en Salvador.

This slideshow requires JavaScript.

Despr茅s marxarem a fet un tomb per les Galeries del Rei i de la Reina i finalment a sopar tots 4 plegats Chez Leon, per tastar el plat m茅s emblem脿tic de la ciutat, moules and frites.

Continuar脿 en una segona cr貌nica

2 thoughts on “– El nostre viatge a BRUSSEL路LES, per donar suport al nostre govern legitim (1 de 2)

 1. fuetimate

  B猫lgica sempre 茅s un pa铆s recomanable per anar-hi a donar un tomb, i si a sobre hi teniem el govern, ja no calen excuses.
  Mira, ara animem a B猫lgica al Mundial de futbol, a falta de pa铆s que ens representi a la part del Fuet, perqu猫 la part del Mate, est脿 clara Argentina, amb el pobre Messi que no aixeca cap i ha de sentir-se una vegada m茅s lo de “pecho fr铆o”…en fi…

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Aquesta sortida la v脿rem fer per donar suport al nostre govern leg铆tim el desembre passat i ho tornar铆em a fer si cal, tantes vegades com ens ho demanin. B猫lgica 茅s un pa铆s preci贸s que ens ha agradat molt visitar de nou.

   De futbol no et puc comentar res, perqu猫 no entenc ni un borrall i 茅s un tema que no m’interessa.

   Respon

Leave a Reply