– Lectura dramatitzada  – EL GRAN FRACAROLI (🐌🐌) – Càtedra Brossa – La Seca – 2017.12.19 (temp. 17/18 – esp. nº 143)

EL GRAN FRACAROLI (temp. 17/18 – espectacle nº 143)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dimarts dia 19 va tenir lloc la primera lectura dramatitzada dins del projecte Càtedra Brossa. Un nou projecte de la Seca Espai Brossa, l’Escola Eòlia i l’Institut del Teatre que neix amb l’objectiu d’aprofundir en l’obra de Brossa i el seu univers.

Segons comenta Ferran Madico, director artístic de La Seca Espai Brossa, amb la nova etapa, la sala vol reafirmar el seu objectiu primogènit, tornant a les seves arrels: la divulgació i internalització de la figura de Joan Brossa.

La creació de la Càtedra Brossa vol permetre i fomentar la investigació, l’anàlisi, l’exploració acadèmica, el suport als estudis existents i estimular l’aprofundiment en l’obra de Brossa.

Les lectures dramatitzades, tindran lloc un dimarts de cada mes, seran gratuïtes, i pretenen provocar la força creativa dels joves que s’estan formant avui a les escoles d’art dramàtic. És per això que alumnes de l’escola Eòlia i de l’Institut del Teatre seran els protagonistes d’aquestes lectures dramatitzades. Aquestes lectures es perllongaran fins al mes de juny de l’any vinent.

Unes paraules prèvies de Ferran Madico, Magda Puyo (directora general de l’Institut del Teatre), Hermann Bonnin (director honorífic de la Seca) i Rosa Galindo (codirectora de l’escola Eòlia) donen pas a l’inici de la primera lectura del cicle.

EL GRAN FRACAROLI amb la companyia Els Pirates, sota la direcció d’Adrià Aubert i interpretada per Bernat Cot, Núria Cuyàs, Ricard Farré i Lluna Pindado.

El Gran Fracaroli és una peça escrita el 1944 que el mateix autor va bastir a partir de peces anteriors que no havien estat mai representades. Un muntatge molt difícil de dur a l’escenari i que encara es fa més difícil en lectura dramatitzada.

Els quatre actors ho fan a la perfecció i amb una gran dosi d’expressivitat, però a nosaltres ens va resultar difícil d’entendre, suposem per la falta de pràctica a escoltar textos de Brossa.

Esperarem veure-la representada al mes de març al Maldà amb la confiança d’entendre una mica més el text de Joan Brossa.

La propera lectura dramatitzada tindrà lloc el dia 30 de gener, i es tracta de CAVALL AL FONS que dirigirà Francesc Sabater.

Text: Joan Brossa
Direcció: Adrià Aubert
Intèrprets: Bernat Cot, Nuria Cuyàs, Ricard Farrè i Lluna Pindado.
Idioma: català

2 pensaments a “– Lectura dramatitzada  – EL GRAN FRACAROLI (🐌🐌) – Càtedra Brossa – La Seca – 2017.12.19 (temp. 17/18 – esp. nº 143)

  1. Retroenllaç: – 052 – Teatre – LA SETENA PORTA – (🐌🐌🐌🐌🐌) – Centre de les Arts Lliures de Barcelona – Fundació Joan Brossa – 16/12/2021 |

Leave a Reply