– Roda de premsa COBI CURRO NARANJITO – Hotel Internacional (Sala Muntaner) – 2017.12.19 (temp. 17/18 – RdP 049)

Roda de premsa COBI CURRO NARANJITO –  (temp. 17/18 – RdP nº 49)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir dimarts al matí vaig poder assistir a la presentació d’una nova proposta escènica a l’Hotel Internacional de les rambles, que es podrà veure a partir d’avui a la Sala Muntaner. Es tracta de COBI CURRO NARANJITO, un espectacle esbojarrat protagonitzat per The Feliuettes (Laura Pau, Laia Alsina i Maria Cirici) amb dramatúrgia i direcció de Martí Torras Mayneris.

Un espectacle que vol ser tot … una comèdia, un musical, un cabaret i un retorn al passat als anys 80 i 90 del segle passat, on les actrius canten i ballen al ritme de la música de Gerard Sesè, interpretada en directe a l’escenari. Un espectacle que promet ser divertit, molt però molt gamberro, ple de referències d’aquella època, personatges, cançons, sèries, pel·lícules i fins i tot anuncis.

Estem en un bar de carretera, en un punt indeterminat de la N-II entre Maçanet de la Selva i els Monegros, un bar/fonda amb el curiós nom de COBI CURRO NARANJITO (antiga Casa Mary), on viuen ancorades en el passat les tres filles i “mitja” de la Mary (ja morta) i del Francisco.

Elles han organitzat el T.I.M.O. 2017: la Trobada Internacional de Mascotas Oblidades, una convenció on es retrobaran totes les Mascotes esportives i corporatives, per recordar els vells temps; però ho fan sobretot amb la intenció de conèixer finalment al seu pare, que un bon dia va desaparèixer i les va abandonar…. l’únic que saben és que el seu pare va treballar com a Cobi, Curro i Naranjito.

En l’espai escènic sempre estarà present una televisió de tubs catòdics, perquè les tres germanes i mitja han viscut tancades en aquest bar i l’única comunicació amb l’exterior ha estat la televisió i han viscut sempre en la realitat paral·lela que aquesta els ofereix. La “mitja” germana és el personatge que encarna el pianista, que aniran alternant l’autor de la música Gerard Sesé amb Ferran Vilajosana.

El públic ens han assegurat que durant l’espectacle estarà totalment actiu, encara que asseguren que no els faran pujar a l’escenari; un espectacle “comercial” que l’únic que pretén és divertir als espectadors.

Com a veu en off i narrador de la història, s’ha comtat amb Camilo Garcia, conegut actor de doblatge molt actiu en aquella època que va donar la veu a molts actors de Hollywood.

La majoria de les cançons que escoltarem són melodies molt conegudes de l’època i algunes de nova creació; ens comenten que fins i tot s’ha creat un mix d’una durada de 5 minuts que inclou ni més ni menys que 25 cançons, que de ben segur tothom recordarem.

Un espectacle que no té una dramatúrgia convencional, ja que pretén ser una mica desmesurat en una mena de borratxera de sensacions nostàlgiques, que ens portarà a una altra època. Els espectadors el millor que podran fer, ens asseguren, és deixar-se emportar per la vitalitat i les cançons de les tres germanes i mitja, durant els 90 minuts de durada de l’espectacle.

L’espectacle bàsicament és en català, malgrat que en algun moment també s’utilitza el castellà i algunes cançons en angles.

Vàrem tenir la sort de poder veure un petit tast de l’espectacle, cantat a cappella a la roda de premsa, un moment de pausa en l’espectacle, on com és lògic en un món televisiu podrem escoltar alguns anuncis.

Us deixo com de costum l’àudio de la roda de premsa …

Deixa un comentari