– Teatre – LES NOIES DE MOSSBANK ROAD (🐌🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 2017.12.12 (temp. 17/18 – espectacle nº 133)

LES NOIES DE MOSSBANK ROAD (temp. 17/18 – espectacle nº 133)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Nit d’estrena dimarts passat a la Sala Villarroel, un ple absolut i una expectació enorme per veure una proposta que serà un dels èxits d’aquesta temporada, tal com vam intuir a la roda de premsa i com podrem confirmar després de veure-la.

Tres actrius protagonistes, Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura, que sota la direcció de Sílvia Munt ens han ofert una delícia de representació. Un text d’Amelia Bullmore, traduït per Roser Batalla, que ens parla de l’amistat.

Un recorregut de gairebé trenta anys a la vida dels personatges, les seves vides, les seves penes, les seves alegries, els espais i les situacions. Una comèdia que exposa el viatge vital de les tres dones protagonistes, una comèdia que, com la vida, es converteix en drama en fracció de segons.

This slideshow requires JavaScript.

Una reflexió sobre la fortalesa de l’amistat, únic refugi en situacions complicades, quan hem defallit, tot creient que érem prou forts per superar sols, moments complicats de les nostres vides.

Tres noies que es troben a la universitat, amb tres personalitats ben diferents que ens commouen i es fan estimar. Tenen divuit anys quan es coneixen i decideixen compartir un pis.

Clara Segura es Rose, una noia alegre, esbojarrada i positiva que troba en el sexe la seva afirmació de llibertat. La seva mare és una addicta als barbitúrics. Charlie, el marit de la seva mare és la seva única referència. Ens hem tornat a enamorar d’una actriu que interpreta magistralment a la Rose de 18 anys i a la Rose més madura de 30 anys.

Marta Marco es Diana, Di, una noia lesbiana, amant de l’esport i conciliadora. A casa seva no saben de la seva condició sexual, i la universitat li permet ser qui realment és. Una gran interpretació convincent d’aquesta actriu que transmet energia fins al moment en què un fet li canviarà la vida.

Cristina Genebat és Viv, la més seriosa de les tres amigues, la més centrada i que aparentment té molt clar el que vol aconseguir a la vida. No parla gaire de la seva família, però podem intuir una gran rigidesa. La seva interpretació ens ha encantat.

This slideshow requires JavaScript.

Les noies de Mossbank Road són tres amigues que descobreixen la seva llibertat i identitat en el pis d’estudiants que comparteixen. Són molt diferents, però acabaran fent d’aquesta casa una nova llar, una nova família. En aquesta època construiran, ja per sempre, el seu refugi (Mossbank) on sembla que res dolent els pot passar.

Però la vida passa i el temps de compartir s’acaba, cadascuna ha d’emprendre el seu camí i han d’abandonar el que ha estat el seu refugi, Mossbank.

Les decepcions, els fracassos, les alegries, les penes deixen de ser compartides per ser viscudes individualment. Només els retrobaments puntuals de les tres amigues i el record inesborrable del temps compartit les ajudarà a tirar endavant i a no trencar una amistat que ha esdevingut indestructible.

Una posada en escena senzilla, amb pocs elements mobiliaris i algunes projeccions que ajuden a centrar l’espai. Una acurada selecció de vestuari que identifica la personalitat de cadascuna d’elles i el temps que viuen.

I per sobre de tot, una acuradíssima direcció de Sílvia Muntunes brutals interpretacions que de ben segur faran d’aquesta proposta un dels èxits indiscutibles de la temporada.

Donat que la vàrem veure des de l’última fila de la grada B i ens vàrem perdre molts matisos, no descartem tornar-la a veure, perquè creiem que paga molt la pena gaudir de ben a prop d’aquestes excepcionals interpretacions.

This slideshow requires JavaScript.

Títol original: Di and Viv and Rose
Autora: Amelia Bullmore
Traducció: Roser Batalla
Direcció: Sílvia Munt
Intèrpretes: Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura
Escenografía: Enric Planas \ Il-luminació: Sam Lee \
Vestuari: Antonio Belart \
Espai sonor: Jordi Bonet
\ Audiovisuals: Raquel Cors i Daniel Lacasa \ Ajudant direcció: Daniela Feixas \ Ajudant de vestuari: Raquel Ibort \ Construcció d’escenografía: Taller d’Escenografia Castells S.l. i Pascualín Estructures \ Confecció de vestuari: Goretti Puente \ Comunicació i marketing: Publispec y Bitò \ Premsa: Anna Casasayas i Clara M. Clavell
Idioma: català
Durada: 1 hora i 40 minuts

Un pensament a “– Teatre – LES NOIES DE MOSSBANK ROAD (🐌🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 2017.12.12 (temp. 17/18 – espectacle nº 133)

  1. Retroenllaç: – 053 – Teatre – LES IRRESPONSABLES – (🐌🐌🐌+🐚) – La Villarroel – 17/12/2021 |

Leave a Reply