– Roda de premsa NOMÉS 3 DIES, El Musical – Versus Teatre – 2017.12.12 (temp. 17/18 – RdP 046)

Roda de premsa NOMÉS 3 DIES, El Musical –  (temp. 17/18 – RdP nº 46)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir dimarts al matí dues rodes de premsa seguides.

La primera al Versus Teatre per presentar un nou Musical de petit format, amb el títol de NOMÉS 3 DIES, El Musical, en el que participen només 3 actors i un pianista interpretant la música en directe.

Un espectacle apte per tots els públics, malgrat que aborda el tema de la mort, però també la por de l’oblit i la necessitat de deixar petjada del que som i del que hem fet abans de deixar aquest món. Una tragicomèdia que en segon pla també vol ser una crítica del tractament actual de la cultura, especialment al que fa a les dificultats que tenen avui en dia els artistes emergents.

La obra de teatre beu del simbolisme i també del surrealisme, creant una necessària distància amb la realitat per poder propiciar la personificació del personatge de la mort, amb una bis força còmica i entranyable, que tracta aquest personatge com un bon treballador que vol fer bé la seva feina, però que al mateix temps es força humà.

Aquesta és la història de la mort sobtada de l’Edgar, un jove escriptor frustrat de 30 anys, al que un bon dia rep la visita de la Mort que es cola per la finestra de la seva habitació; malgrat la incredulitat inicial de l’Edgar, la Mort l’informa que ha arribat la seva hora i que se l’ha d’emportar el més enllà, però l’escriptor fa mans i mànigues per convèncer a la seva visita per tal que li deixi en pau tres dies més, per poder acabar la novel·la que està escrivint i que justifiqui la seva existència. La Mort accepta i li facilita el contacte amb una editora perquè pugui publicar la seva obra pòstuma.

El projecte es va començar a pensar fa un parell d’anys quan es van reunir Victòria Boixadera (Directora de la proposta), Marcel Clement (Dramaturg) i Mateu Bauçà (Compositor musical), amb la intenció de treballar en un projecte conjunt. Més tard van contactar amb els intèrprets i la resta de l’equip artístic.

Malgrat que els actors canten prou bé, la directora els va escollir principalment per la seva qualitat com a actors, perquè ella sempre ha pensat que es tracta d’una obra de teatre amb un excel·lent text, en la que els actors a vegades canten. Creu que la música fa que l’espectador capti millor el missatge que es vol transmetre, a travès de les emocions que aquesta aporta.

La Música és present constantment durant tota la representació, ja que el pianista, que de fet és el mateix compositor, interpreta la música com si fos una banda sonora sense interrupció i no deixa pas de tocar en cap moment. Això fa que les cançons no entrin de forma sobtada en la narració i ho faci d’una manera molt més natural, fusionant text i cançons sense que gairebé ens adonem.

Una part important de la proposta és el moviment escènic de cada personatge, que ha proposat el coreògraf Raül Perales, i puc donar fe de què el seu treball es nota moltíssim, en la petita mostra que vàrem poder veure en la presentació, malgrat que ho varen fer sense el vestuari que podrem veure a partir de la seva estrena. Els moviments de l’Edgar, el protagonista (Marcel Clement) són més ondulants, mentres que els de la Mort (Tasio Acezat) i l’Editora (Anna Mestre), són aguts i més de 90 graus.

Una proposta amb el públic a dues bandes, sense gairebé escenografia, en el que es dóna molt més valor a la paraula i al gest i en el que juga una part importantíssima una il·luminació molt estudiada per Daniel Gener. Un treball que vol ser d’equip al 100%, fet amb molta il·lusió.

Es podrà veure a partir d’avui 13 de desembre fins al 28 de gener. A més a més cal remarcar que la nit de cap d’any es farà una funció especial.

Us deixo com de costum l’àudio de la Roda de premsa …

2 pensaments a “– Roda de premsa NOMÉS 3 DIES, El Musical – Versus Teatre – 2017.12.12 (temp. 17/18 – RdP 046)

    1. Miquel Gascon

      Moltes gràcies a vosaltres per respondre a totes les nostres preguntes i resoldre així els nostres dubtes; també per oferir-nos una primícia musical de l’espectacle. De ben segur anirem a veure molt aviat al Versus Teatre, i que sap si ens animem a passar el cap d’any amb vosaltres. Una abraçada

      Respon

Leave a Reply