– Teatre – 94 MINUTS (🐌🐌🐌) – Àtic22 del Tantarantana – 2017.12.01 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 129)

94 MINUTS (temp. 17/18 – espectacle nÂș 129)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

DesprĂ©s de 8 dies intensos de viatge a Brussel·les i desprĂ©s de recĂłrrer 2.900 quilĂČmetres amb el nostre cotxe, amb vent pluja gairebĂ© constant i neu… per tal de donar suport al nostre legĂ­tim govern, tornem a la nostra “normalitat” i ens posem a escriure les ressenyes que tenĂ­em pendents.

Fa ja 10 dies que vam anar a veure una nova proposta de la jove dramaturga Silvia Navarro, de la que ja havĂ­em pogut veure INVISIBLE, el Musical i que en aquesta ocasiĂł ha assumit la direcciĂł en solitari.

This slideshow requires JavaScript.

94 MINUTS ens parla d’una dramaturga que vol escriure una peça teatral sobre l’amor perfecte. Per fer-ho escull un home al qual acaba de conĂšixer i li proposa convertir-se en copartĂ­cip del seu treball. AplicarĂ , a la seva relaciĂł, patrons provats empĂ­ricament en relacions d’Ăšxit. La dramaturga prendrĂ  notes dels resultats per portar-les desprĂ©s a la seva obra.

Hauran de mantenir una relaciĂł amorosa que ha de durar exactament 1.100 dies, el termini que segons els experts Ă©s el que dura una relaciĂł d’amor. PerĂČ ella li amaga un secret, no creu en l’amor.

Dos actors assagen una obra sobre una dramaturga escrivint sobre l’amor. Alguna cosa sorgeix entre ells. Actors o personatges? Es pot crear artificialment l’amor? Una obra sobre els límits de ficció i realitat.

Ella es Anna Carreño, ell es Adrià Díaz, i tots dos ens han agradat moltíssim per la seva aparent espontaneïtat, la seva alegria i la seva energia, que hem rebut des del minut 1.

Una histĂČria que avança i retrocedeix en el temps jugant amb el nombre de dies de relaciĂł, i que potser en algun moment ens ha resultat confĂșs. Una relaciĂł que comença com un experiment, com l’acceptaciĂł d’una juguesca i que acaba transformant als dos personatges. Una proposta amb moments divertits, en una estranya barreja entre actors i personatges.

This slideshow requires JavaScript.

En paraules de l’autora “El meu jo dramaturga es va perdre en algun moment i va nĂ©ixer la dramaturga de l’obra. Igual que els personatges de l’obra no existeixen, perĂČ sĂ­ els seus intĂšrprets. Potser acabarem creant l’amor perfecte entre ells, qui sap. Per si de cas ho documentarem tot. Assajos, trobades. Ens farem preguntes i desprĂ©s ens tornarem a mirar al mirall i veurem tot allĂČ que no ens deixa ser tan perfectes com som quan somiem.”

En el programa de mĂ  llegim que aquesta obra, produĂŻda per la companyia La Canina, va ser estrenada al programa Cimientos 2017 del IATI Theatre de Nova York.

Una proposta fresca, com tambĂ© ho estava la sala de l‘Àtic22 el dia 1 de desembre, sala a la que recomanem anar ben abrigats !!!

Direcció i dramaturgia: Sílvia Navarro
Intérprets: Anna Carreño y Adrià Diaz 
Escenografía, Vestuari i Iluminació: Tània Gumbau \ Disseny de so: Silvia Navarro \ Disseny grafic: La Canina/Lidia Navarro \ Fotografia: Aitor Rodero  \ Realització de videos d’assajos: La Canina \ Producció: La Canina \ Residencia artística: Centre Moral i cultural del Poble Nou 
Idioma: catalĂ  – Durada: 94 minuts
 

Leave a Reply