– Roda de premsa LES NOIES DE MOSSBANK ROAD – La Villarroel – 2017.12.01 (temp. 17/18 – RdP 045)

LES NOIES DE MOSSBANK ROAD –  (temp. 17/18 – RdP nº 45)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Divendres de la setmana passada, vaig poder assistir a la Roda de premsa de presentació de LES NOIES DE MOSSBANK ROAD a La Villarroel. Un text d’Amelia Bullmore, amb adaptació a la llengua catalana de Roser Batalla i direcció de Sílvia Munt

És un regal rebre aquest muntatge a La Villarroel“, ha destacat Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel. Per a Brenlle, el muntatge és molt complex donat que planteja un recorregut de gairebé trenta anys a la vida dels personatges, els espais i les situacions. La feina de Sílvia Munt ha estat fantàstica“, ha afegit.

Josep Domènech, director de producció, ha explicat que “és una història preciosa, una peça ideal per a la Sílvia en què es parla de l’amistat femenina i de la part femenina que tenim la majoria d’homes“.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

LES NOIES DE MOSSBANK ROAD és una comèdia intel·ligent que exposa el viatge vital de tres personatges interpretats per Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura.

Aquesta és una obra que no podria concebre sense elles tres“, ha declarat Sílvia Munt, directora del muntatge. “L’energia que desprenen en escena, al marge de la seva convicció, sinceritat i talent com a actrius, és una cosa que no s’adquireix, es té“, ha afegit.

Fa un parell d’anys que els hi va caure a les mans aquest text i els va agradar moltíssim; una de les raons perquè s’ha trigat tant a representar és la dificultat per aconseguir que les tres actrius tinguessin la seva agenda lliure per treballar conjuntament en aquesta proposta.

El muntatge proposa una reflexió sobre la fortalesa de l’amistat i la seva evolució al llarg de la vida, des d’un punt de vista càlid i alhora punyent.  La història comença quan les protagonistes tenen divuit anys i comparteixen un pis d’estudiants durant l’època universitària i acaba quan es retroben  passats uns anys sense veure’s, quan en tenen quaranta-tres.

És una obra que parla de la vida sense pretensió de voler-ne parlar“, ha explicat Munt. “S’expliquen coses aparentment lleugeres però en realitat t’està parlant de com afrontar la vida“, ha destacat la directora.

Els divuit anys són comèdia i, a mesura que vas creixent, comencen els drames de la vida“, ha explicat Clara Segura. “És una obra molt vital que aplega la riquesa de tota aquella gent que t’ha vist sortir del niu“, ha comentat l’actriu.

Per a Marta Marco, Amelia Bullmore “retrata diferents tipus de decisions que tries a la vida i com aquestes forgen la teva personalitat i el teu futur“.

Cristina Genebat ha comentat que, durant el procés d’assaig, “ens n’hem adonat que no tenim l’edat de la primera part de l’obra, però seguim sent les que érem quan teníem 18 anys. Hi ha alguna cosa en la nostra ànima que hi connecta“. En aquest, Genebat ha afegit que “els amics et fan de mirall de quan decideixes tenir la teva pròpia identitat i això es reflecteix a l’obra“.

LES NOIES DE MOSSBANK ROAD, es tracta d’una producció de Bitò en coproducció amb La Villarroel; ja ha iniciat funcions prèvies aquests dies, però l’estrena oficial serà el 12 de desembre.

Us deixo com de costum, l’àudio de la Roda de premsa …

Aquesta ressenya ha estat publicada a 1.450 quilòmetres de BCN, des de Brusel.les !!!

 

Deixa un comentari