– Roda de premsa JUGANT AMB LA MÀGIA – La Seca – 2017.11.30 (temp. 17/18 – RdP 044)

JUGANT AMB LA MÀGIA –  (temp. 17/18 – RdP nº 44)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Des de Brussel·les em poso a fer els deures pendents i escriure la ressenya de la segona roda de premsa del passat dijous; malgrat que ja fa uns dies que es va celebrar la presentació, l’espectacle JUGANT AMB LA MÀGIA no s’estrenarà fins a la setmana que ve, concretament el dimecres 13 de desembre; es podrà veure aquests dies de Nadal, fins al 21 de gener, perquè és una proposta adient per tota la família.

La Seca Espai Brossa celebra 20 anys de màgia amb el nou espectacle del Mag Hausson aquesta vegada dirigit per Ferran Madico, basat en els jocs populars.

En què es poden transformar jocs tan populars com el dòmino, el billar, el parxís, el cub Rubik, la ruleta, els daus, el Black Jack o el bingo… a les mans d’un mag?

Ferran Madico ens comenta que ha estat un honor per ell participar amb el Mag Hausson en la direcció, malgrat que reconeix que la dramatúrgia gairebé estava pensada i treballada amb antelació pel mateix Hausson; és la primera vegada que s’enfronta amb un espectacle d’aquestes característiques i això l’hi ha fet una especial il·lusió.

Malgrat que és un espectacle al voltant del joc, també vol retre homenatge al món de la música. Hausson ja fa un any que va començar a treballar en el projecte i Jordi Bonet també va iniciar el seu treball al mes de març passat per aconseguir un disseny de so adient a cada número de l’espectacle.

Aquest és el 13è espectacle que el mag porta a escena des de l’obertura del primer Espai Brossa al carrer Allada Vermell al desembre del 1997. Han passat 20 anys i per celebrar aquest aniversari, Hausson ens regala un desplegament d’efectes de tota mena, des de la màgia de saló a les grans il·lusions i un sorprenent repertori de números de manipulació (la seva especialitat: efectes màgics on la tècnica manipulativa del mag és l’element fonamental), molts d’ells inèdits fins avui.

Aquesta vegada Hausson farà equip amb Esperança Crespí i Rosa Forteza com a partenaires, que hi participen en l’espectacle però d’una manera molt subtil, intentant ajudar a la màgia que proposa Hausson, però allunyant-se del paper clàssic de simples hostesses, lligant-ho amb un petit fil conductor.

Però també hi ha d’altres elements que jugaran un rol clau en la composició d’aquest món fantàstic on l’impossible es fa possible, com ara el disseny de so a mà de Jordi Bonet com ja he comentat abans, el disseny d’il·luminació d’Albert Julve, el marc visual de les projeccions creades per Marc Lleixà, l’espai escènic ideat pel mateix Hausson i la decoració d’attrezzo de Manolo Trullás.

La Màgia exigeix en l’espectador d’una certa actitud de deixar-se emportar pel fet màgic, mes que per intentar a tota costa descobrir cada truc en concret, que a la fi és el menys important d’un espectacle d’aquest tipus.

Us deixo com de costum, l’àudio de la Roda de premsa …

Leave a Reply